Biotalouden tuotteiden ja palveluiden tuotteistaminen (10 op)
Toteutuksen tunnus: LMVB0300-0K0Y2
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Teknologiayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
- Opettajat
- Susanna Lahnamäki-Kivelä
- Mari Hakkarainen
- Ryhmät
-
LMS20VKMaaseutuelinkeinot, vaihtari
- Opintojakso
- LMVB0300
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa toteuttaa biotaloustuotteen tai -palvelun tuotekehitysprojektin.
Opiskelija osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen tukimuksen ja palvelusuunnittelun työkaluja biotaloussektorilla. Opiskelija osaa arvioida biotaloustuotteen tai -palvelun kannattavuutta sekä omia valmiuksiaan siihen liittyvän yritystoiminnan toteuttamisessa.
Opiskelija osaa hyödyntää tuotekehitystyössä JAMKin yhteisiä palveluja.
Sisältö
Innovaatioprosessi
Palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan työkalut
Projektitoiminnan johtaminen
Ansaintalogiikka, arvontuotto ja riskit
Taloudellisuus
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen
Oppimateriaalit
Opiskelumateriaali räätälöidään tuotekehitysprojektin mukaan prosessin edistyessä.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tuotteistamissuunitelma ja esitys 30 %,Tuotteistamisharjoitukset 40 %, Oppimispäiväkirja 10 %, Itsearviointi 10 %, Vertaisarviointi 10 %
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 270 h. Seminaarit, luennot 28 h Henkilökohtaiset tapaamiset ja ryhmätapaamiset 50 h Itsenäinen opiskelu ja tiimityöskentely 192 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
T1 Välttävä:
Opiskelija:
-on tehnyt suunnitelman tuotteen tai palvelun tuotteistamiseksi sekä raportoinut tuotekehitysprojektinsa edistymisestä.
T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-on kuvannut systemaattisesti tuotteistamisprojektinsa etenemistä ja osallistunut vähintään 50 %kontaktitapaamisista.
H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa raportoinnissa miten hän on hyödyntänyt yksilö- ja ryhmäohjaustilanteita tuotteistamisprojektinsa eri vaiheissa.
H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-kykenee hyödyntämään sekä vertais- että itsearviointeja tuotteistamisprojektinsa toteuttamisessa.
E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa että hänen tuotteistamisprojektinsa johtaa biotaloustuotteen tai -palvelun suoraan yrityslähtöiseen hyödyntämiseen opintojakson aikana.