Siirry suoraan sisältöön

Biotalouden tuotteiden ja palveluiden tuotteistaminen (10 op)

Toteutuksen tunnus: LMVB0300-0K0Y2

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Susanna Lahnamäki-Kivelä
Mari Hakkarainen
Ryhmät
LMS20VK
Maaseutuelinkeinot, vaihtari
Opintojakso
LMVB0300
Toteutukselle LMVB0300-0K0Y2 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa biotaloustuotteen tai -palvelun tuotekehitysprojektin.
Opiskelija osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen tukimuksen ja palvelusuunnittelun työkaluja biotaloussektorilla. Opiskelija osaa arvioida biotaloustuotteen tai -palvelun kannattavuutta sekä omia valmiuksiaan siihen liittyvän yritystoiminnan toteuttamisessa.
Opiskelija osaa hyödyntää tuotekehitystyössä JAMKin yhteisiä palveluja.

Sisältö

Innovaatioprosessi
Palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan työkalut
Projektitoiminnan johtaminen
Ansaintalogiikka, arvontuotto ja riskit
Taloudellisuus
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen

Oppimateriaalit

Opiskelumateriaali räätälöidään tuotekehitysprojektin mukaan prosessin edistyessä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tuotteistamissuunitelma ja esitys 30 %,Tuotteistamisharjoitukset 40 %, Oppimispäiväkirja 10 %, Itsearviointi 10 %, Vertaisarviointi 10 %

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 270 h. Seminaarit, luennot 28 h Henkilökohtaiset tapaamiset ja ryhmätapaamiset 50 h Itsenäinen opiskelu ja tiimityöskentely 192 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

T1 Välttävä:
Opiskelija:
-on tehnyt suunnitelman tuotteen tai palvelun tuotteistamiseksi sekä raportoinut tuotekehitysprojektinsa edistymisestä.

T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-on kuvannut systemaattisesti tuotteistamisprojektinsa etenemistä ja osallistunut vähintään 50 %kontaktitapaamisista.

H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa raportoinnissa miten hän on hyödyntänyt yksilö- ja ryhmäohjaustilanteita tuotteistamisprojektinsa eri vaiheissa.

H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-kykenee hyödyntämään sekä vertais- että itsearviointeja tuotteistamisprojektinsa toteuttamisessa.

E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa että hänen tuotteistamisprojektinsa johtaa biotaloustuotteen tai -palvelun suoraan yrityslähtöiseen hyödyntämiseen opintojakson aikana.

Siirry alkuun