Siirry suoraan sisältöön

Biotalouden tuotteiden ja palveluiden tuotteistaminen (10 op)

Toteutuksen tunnus: LMVB0300-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 09.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.01.2022 - 31.05.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Kaisa Kinnunen
Ryhmät
LMS19S1
Maaseutuelinkeinot
LMS20KM
Maaseutuelinkeinot
Opintojakso
LMVB0300
Toteutukselle LMVB0300-3003 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa biotaloustuotteen tai -palvelun tuotekehitysprojektin.
Opiskelija osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen tukimuksen ja palvelusuunnittelun työkaluja biotaloussektorilla. Opiskelija osaa arvioida biotaloustuotteen tai -palvelun kannattavuutta sekä omia valmiuksiaan siihen liittyvän yritystoiminnan toteuttamisessa.
Opiskelija osaa hyödyntää tuotekehitystyössä JAMKin yhteisiä palveluja.

Sisältö

Innovaatioprosessi
Palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan työkalut
Projektitoiminnan johtaminen
Ansaintalogiikka, arvontuotto ja riskit
Taloudellisuus
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Kontaktitunneille voi osallistua myös etänä.

Oppimateriaalit

Opiskelumateriaali räätälöidään tuotekehitysprojektin mukaan prosessin edistyessä

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla laaditaan tuotteistamissuunnitelma omasta biotalousalan tuotteesta, joka voi olla myös palvelu. Tuotteistamisprosessia opitaan kehittämällä omaa tuoteideaa sekä antamalla palautetta muille osallistujille. Opintojaksolla käy vierailijoita, jotka kertovat tuotteistamisesta omista näkökulmistaan käsin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksosta ei järjestetä tenttiä. Suoritus muodostuu omasta tuotteistamisprosessista, muiden osallistujien sparraamisesta sekä vierailijoiden oppien reflektoinnista.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus 60 h
Oma tuotekehitysprojekti 100 h
Muiden osallistujien sparraus 30 h
Itsenäinen opiskelu 80 h
Yhteensä 270 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

T1 Välttävä:
Opiskelija:
-on tehnyt suunnitelman tuotteen tai palvelun tuotteistamiseksi sekä raportoinut tuotekehitysprojektinsa edistymisestä.

T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-on kuvannut systemaattisesti tuotteistamisprojektinsa etenemistä ja osallistunut vähintään 50 %kontaktitapaamisista.

H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa raportoinnissa miten hän on hyödyntänyt yksilö- ja ryhmäohjaustilanteita tuotteistamisprojektinsa eri vaiheissa.

H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-kykenee hyödyntämään sekä vertais- että itsearviointeja tuotteistamisprojektinsa toteuttamisessa.

E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa että hänen tuotteistamisprojektinsa johtaa biotaloustuotteen tai -palvelun suoraan yrityslähtöiseen hyödyntämiseen opintojakson aikana.

Siirry alkuun