Siirry suoraan sisältöön

TakaisinmallintaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: TT00CE16

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • englanti
  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Joonatan Ovaska

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää takaisinmallintamisen peruskäsitteet ja pystyy analysoimaan ja purkamaan x86-arkkitehtuurin ohjelmia, sekä oppii hieman myös muista käytössä olevista arkkitehtuureista. Opiskelija ymmärtää sekä staattiseen että dynaamiseen analyysiin ja tunnistaa keskeiset tekijät näiden kahden välillä. Kurssi tarjoaa myös näkemyksen ohjelmien rakenteeseen, käännettyyn koodiin ja tarvittaviin työkaluihin takaisinmallintamisen alalla.

EUR-ACE Tieto ja ymmärrys
Tunnet takaisinmallintamisen perusmenetelmät soveltamalla teoriaa ja käytäntöä. Ymmärrät näiden merkityksen kun toteutat takaisinmallintamista.

EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
Osaat analysoida takaisinmallintamiseen liittyviä menetelmiä soveltaen käytäntöä ja teoriaa

Sisältö

x86-arkkitehtuurin ja muiden arkkitehtuurien ymmärrys.
Jo käännetyjen ohjelmien koodin staattinen analyysi disassemlyn kautta.
Ajettavat tiedostomuodot.
Järjestelmä kutsut (system calls), sekä keskeytykset (interrupts)
Win 32API ja siihen liittyvät järjestelmäkutsut
Takaisinmallintamiseen soveltuvien työkalujen käyttö.

Esitietovaatimukset

Tietorakenteet ja algoritmit
Ohjelmoinnin perusteet
Auditointi ja Penetraatiotestaus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Opiskelija tietää ja ymmärtää takaisinmallintamisen peruskäsitteitä ja siihen liittyvää teoriaa. Opiskelija osaa käyttää takaisinmallintamisessa käytettäviä työkaluja avustetusti.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija tietää ja ymmärtää takaisinmallintamisen peruskäsitteitä ja siihen liittyvän teorian. Opiskelija osaa käyttää takaisinmallintamisessa käytettäviä työkaluja ohjatusti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tietää ja ymmärtää takaisinmallintamisen peruskäsitteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää takaisinmallintamisessa käytettäviä työkaluja.

Kiitettävä (4)
Opiskelija tietää ja ymmärtää takaisinmallintamisen käsitteet ja siihen liittyvän teorian monipuolisesti. Opiskelija osaa käyttää takaisinmallintamisessa käytettäviä työkaluja edistyneesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Opiskelija tietää ja ymmärtää takaisinmallintamisen käsitteet ja siihen liittyvän teorian erinomaisesti. Opiskelija osaa käyttää sopivia takaisinmallintamisessa käytettäviä työkaluja edistyneesti, sekä pystyy ottamaan uusia työkaluja itsenäisesti käyttöön.