Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminta (AMK): Monimuotototeutus

Tunnus: MPT2025KM

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2025

Opetuskieli:
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 2. / 2025 3. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 3. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 3. / 2027 1. / 2027 2. / 2028 3. / 2028
MPT2025KM-1013
TYÖELÄMÄVALMIUDET

(Valitaan kaikki )

8
ZZ00CB57 Minä korkeakouluopiskelijana 2 2 2 2
ZZ00CB58 Tiedonhankinta ja raportointi 1 1 1 1
ZZ00CB59 Urasuunnittelu- ja työelämätaidot 2 2 2 2
ZZ00CB60 ICT-valmiudet 3 3 3 3
MPT2025KM-1015
KIELET JA VIESTINTÄ

(Valitaan kaikki )

11
ZZ00CD00 Työelämän englanti 4 4 4 4
ZZ00CD01 Työelämän ruotsi 4 4 4 4
ZZ00CD02 Työelämän viestintä 3 3 3 3
MPT2025KM-1014
JAMK FUTURE FACTORY

(Valitaan kaikki )

15
ZZ00CD13 Kestävän kehityksen perusteet 1 1 1 1
ZZ00CK91 InnoFlash 2 2 2 2
ZZ00CK90 Yrittäjyys 3 3 3 3
ZZ00CD11 Työelämäprojekti 9 9 9 9
MPT2025KM-1016
KEHITTÄMISTOIMINTA JA OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

20
ZZ00CK89 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5 5 5 5
ZZ00BL91 Opinnäytetyön suunnittelu, AMK 3 3 3 3
ZZ00BL97 Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK 2 2 2 2
ZZ00BL92 Opinnäytetyön toteutus, AMK 6 6 6 6
ZZ00BL93 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK 4 4 4 4
ZZOA0220 Kypsyysnäyte, AMK 0
MPT2025KM-1021
JOHTAMINEN JA ESIHENKILÖTYÖ

(Valitaan kaikki )

32
HL00CA45 Itsensä johtaminen 4 4 4 4
HL00CA46 Talousmatematiikka 3 3 3 3
HL00CA47 Talousinformaatio 5 5 5 5
HL00CA49 Johtaminen 5 5 5 5
HL00CL22 Esihenkilötyö palveluyrityksessä 10 10 10 10
HL00BD73 Muutosjohtaminen 5 5 5 5
MPT2025KM-1022
ASIAKASLÄHTÖINEN PALVELU JA MARKKINOINTI

(Valitaan kaikki )

25
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5 5 5 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5 5 5 5
HM00CA15 Palvelujen markkinointi 5 5 5 5
HL00BD49 Asiakaskokemusjohtaminen 5 5 5 5
MM00CJ23 Vastuullinen markkinointiviestintä 5 5 5 5
MPT2025KM-1003
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

24
HL00CA48 Palveluliiketoiminnan perusteet 4 4 4 4
MZ00CL26 Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla 5 5 5 5
HL00CL23 Palvelumuotoiluprojekti 10 10 10 10
MZ00CL80 Kestävyysraportointi ja strategiatyö 5 5 5 5
MPT2025KM-1023
KESTÄVÄT RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUT

(Valitaan kaikki )

30
MM00CQ91 Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus 5 5 5 5
MMPD3000 Sustainability in Beverages 5 5 5 5
MMPG1300 Food and Consumer 5 5 5 5
MM00CQ63 Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen 5 5 5 5
MMZZ2100 Ammatillinen kehittyminen 5 5 5 5
MMPG9000 Sustainable Food Business 5 5 5 5
MPT2025KM-1017
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
MZ00CL28 Harjoittelu 30 30 30 30
MPT2025KM-1018
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
YHTYRI
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 23)

0 - 23
ZZ00BC02 Ideasta yritykseksi 5
ZZ00BC03 Yrittäjävalmennus 8
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZZ00CQ16 Yrittäjyystarinoita 2
ZZ00CQ17 Valmiina yrittämään 3
ZZ00CQ18 Vuosi yrittäjänä 1 - 5
ZZ00CQ62 Yritystoimintaa kehittävät opinnot 1 - 5
ZZHYVIN
Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 57)

0 - 57
SZZZ1910 Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot 2
ZS00CJ12 Life Balance - Tasapainoa elämään 5
BI00BB51 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen 2
BI00BB52 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat 2
BI00BB50 Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus 1
ZZ00CM49 Mentorointi 3 - 5
ZZ00BM06 Opiskelijatutorointi 3 - 5
ZZ00BM07 Monimuototutorointi 3 - 5
ZW00BM05 Degree Student Tutoring 3 - 5
ZW00BM04 Exchange Student Tutoring 3 - 5
ZZAJ0100 Opiskelija aktiivina JAMKissa 5 - 15
ZZ00BP80 Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet 2
MPT2025KM-1019
EDUFUTURA-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
MPT2025KM-1020
EUDRES-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
Yhteensä 210 27 56 55 57 27 28 28 28 27 27 30 27 0 28 28 0 28 27 0 27 30 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

AMK: Yhteiset osaamiset 2023-2028

Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.
- kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
- ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista.
- ymmärtää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti.
- kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Minä korkeakouluopiskelijana
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Johtaminen
Esihenkilötyö palveluyrityksessä
Restonomin lakitietous
Palvelujen markkinointi
Vastuullinen markkinointiviestintä
Kestävyysraportointi ja strategiatyö
Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus-ja kehittämismenetelmiä.
− ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.
− osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa.
− osaa soveltaa kehittämisessä alan olemassa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.
− osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.

InnoFlash
Työelämäprojekti
Muutosjohtaminen
Palvelumuotoiluprojekti
Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen
Ammatillinen kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.
- tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään.
- osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Työelämän viestintä
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Restonomin toimintaympäristö
Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.
- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.
- ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Kestävän kehityksen perusteet
Restonomin toimintaympäristö
Vastuullinen markkinointiviestintä
Palveluliiketoiminnan perusteet
Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla
Kestävyysraportointi ja strategiatyö
Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus
Sustainability in Beverages
Food and Consumer
Sustainable Food Business
Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.
- osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.
- ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Minä korkeakouluopiskelijana
Tiedonhankinta ja raportointi
Urasuunnittelu- ja työelämätaidot
ICT-valmiudet
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Työelämän viestintä
InnoFlash
Työelämäprojekti
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Itsensä johtaminen
Talousmatematiikka
Talousinformaatio
Johtaminen
Restonomin toimintaympäristö
Palvelumuotoiluprojekti
Ammatillinen kehittyminen
Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä.
- osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.
- osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
- ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa.
- omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.

Minä korkeakouluopiskelijana
Urasuunnittelu- ja työelämätaidot
ICT-valmiudet
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Työelämän viestintä
InnoFlash
Yrittäjyys
Työelämäprojekti
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Itsensä johtaminen
Talousinformaatio
Johtaminen
Muutosjohtaminen
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Palvelumuotoiluprojekti
Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen
Ammatillinen kehittyminen
Harjoittelu
Luokittelemattomat
Asiakaskokemusjohtaminen

AMK: Palveluliiketoiminta 2024-2027

Palveluliiketoimintaosaaminen

Opiskelija ymmärtää palveluliiketoiminnan teoreettisen tietoperustan ja osaa soveltaa sitä restonomin monimuotoisissa toimintaympäristöissä.
Opiskelija toimii asiakaslähtöisesti monimuotoisessa työelämässä.
Opiskelija valitsee ja hyödyntää tarkoituksenmukaisia digitaalisia palveluja toimialan tarpeisiin.
Opiskelija osaa johtaa tulevaisuuden palveluita vastuullisesti.

Talousmatematiikka
Talousinformaatio
Johtaminen
Esihenkilötyö palveluyrityksessä
Muutosjohtaminen
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Palvelujen markkinointi
Asiakaskokemusjohtaminen
Vastuullinen markkinointiviestintä
Palveluliiketoiminnan perusteet
Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla
Palvelumuotoiluprojekti
Kestävyysraportointi ja strategiatyö
Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus
Sustainability in Beverages
Food and Consumer
Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen
Ammatillinen kehittyminen
Sustainable Food Business
Harjoittelu
Luokittelemattomat
Minä korkeakouluopiskelijana
Tiedonhankinta ja raportointi
Urasuunnittelu- ja työelämätaidot
ICT-valmiudet
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Työelämän viestintä
Kestävän kehityksen perusteet
InnoFlash
Yrittäjyys
Työelämäprojekti
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Itsensä johtaminen

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
MPT2025KM-1013
TYÖELÄMÄVALMIUDET

(Valitaan kaikki)

8
ZZ00CB57 Minä korkeakouluopiskelijana 2
ZZ00CB58 Tiedonhankinta ja raportointi 1
ZZ00CB59 Urasuunnittelu- ja työelämätaidot 2
ZZ00CB60 ICT-valmiudet 3
MPT2025KM-1015
KIELET JA VIESTINTÄ

(Valitaan kaikki)

11
ZZ00CD00 Työelämän englanti 4
ZZ00CD01 Työelämän ruotsi 4
ZZ00CD02 Työelämän viestintä 3
MPT2025KM-1014
JAMK FUTURE FACTORY

(Valitaan kaikki)

15
ZZ00CD13 Kestävän kehityksen perusteet 1
ZZ00CK91 InnoFlash 2
ZZ00CK90 Yrittäjyys 3
ZZ00CD11 Työelämäprojekti 9
MPT2025KM-1016
KEHITTÄMISTOIMINTA JA OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
ZZ00CK89 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5
ZZ00BL91 Opinnäytetyön suunnittelu, AMK 3
ZZ00BL97 Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK 2
ZZ00BL92 Opinnäytetyön toteutus, AMK 6
ZZ00BL93 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK 4
ZZOA0220 Kypsyysnäyte, AMK 0
MPT2025KM-1021
JOHTAMINEN JA ESIHENKILÖTYÖ

(Valitaan kaikki)

32
HL00CA45 Itsensä johtaminen 4
HL00CA46 Talousmatematiikka 3
HL00CA47 Talousinformaatio 5
HL00CA49 Johtaminen 5
HL00CL22 Esihenkilötyö palveluyrityksessä 10
HL00BD73 Muutosjohtaminen 5
MPT2025KM-1022
ASIAKASLÄHTÖINEN PALVELU JA MARKKINOINTI

(Valitaan kaikki)

25
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5
HM00CA15 Palvelujen markkinointi 5
HL00BD49 Asiakaskokemusjohtaminen 5
MM00CJ23 Vastuullinen markkinointiviestintä 5
MPT2025KM-1003
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

24
HL00CA48 Palveluliiketoiminnan perusteet 4
MZ00CL26 Kestävä ja vastuullinen digitalisaatio palvelualalla 5
HL00CL23 Palvelumuotoiluprojekti 10
MZ00CL80 Kestävyysraportointi ja strategiatyö 5
MPT2025KM-1023
KESTÄVÄT RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUT

(Valitaan kaikki)

30
MM00CQ91 Kestävä ruokajärjestelmä ja ravitsemus 5
MMPD3000 Sustainability in Beverages 5
MMPG1300 Food and Consumer 5
MM00CQ63 Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminen 5
MMZZ2100 Ammatillinen kehittyminen 5
MMPG9000 Sustainable Food Business 5
MPT2025KM-1017
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
MZ00CL28 Harjoittelu 30
MPT2025KM-1018
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
YHTYRI
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)
0 - 23
ZZ00BC02 Ideasta yritykseksi 5
ZZ00BC03 Yrittäjävalmennus 8
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZZ00CQ16 Yrittäjyystarinoita 2
ZZ00CQ17 Valmiina yrittämään 3
ZZ00CQ18 Vuosi yrittäjänä 1 - 5
ZZ00CQ62 Yritystoimintaa kehittävät opinnot 1 - 5
ZZHYVIN
Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)
0 - 57
SZZZ1910 Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot 2
ZS00CJ12 Life Balance - Tasapainoa elämään 5
BI00BB51 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen 2
BI00BB52 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat 2
BI00BB50 Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus 1
ZZ00CM49 Mentorointi 3 - 5
ZZ00BM06 Opiskelijatutorointi 3 - 5
ZZ00BM07 Monimuototutorointi 3 - 5
ZW00BM05 Degree Student Tutoring 3 - 5
ZW00BM04 Exchange Student Tutoring 3 - 5
ZZAJ0100 Opiskelija aktiivina JAMKissa 5 - 15
ZZ00BP80 Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet 2
MPT2025KM-1019
EDUFUTURA-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
MPT2025KM-1020
EUDRES-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0