Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminta (AMK): Monimuotototeutus

Tunnus: MPT2023KS

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2023

Opetuskieli:
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024 1. / 2024 2. / 2025 3. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 3. / 2026
MPT2023KS-1002
KIELET JA VIESTINTÄ

(Valitaan kaikki )

11
ZZPC0420 Työelämän viestintä 3 3 3 3
ZZPC0220 Työelämän englanti 4 4 4 4
ZZPC0320 Työelämän ruotsi 4 4 4 2 2
MPT2023KS-1003
FUTURE FACTORY

(Valitaan kaikki )

15
ZZPP0740 JAMK InnoFlash 2 2 2 2
ZZPP0750 Yrittäjyys 3 3 3 3
ZZPP0920 Future Factory -projekti 10 10 10 5 5
MPT2023KS-1004
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

50
HL00BD11 Talousmatematiikka 3 3 3 3
MMAB0130 Restonomin taloushallinto 5 5 5 5
MP00BA24 Palveluliiketoiminnan perusteet 10 10 10 5 5
ZZPP0420 ICT-valmiudet 3 3 3 3
HMAB1000 Services marketing 5 5 5 5
MP00BS38 Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys 4 4 4 4
HL00BD54 Palvelumuotoilu 5 5 5 5
MMZZ2000 Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa 5 5 5 5
MZMI3000 Responsible Business Concepts 10 10 10 5 5
MPT2023KS-1005
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 43)

30 - 43
MP00BO07 Johdanto kestävään gastronomiaan 5 5 5 5
MMPG1120 Food and Environment 5 5 5 2.5 2.5
MM00BY26 Suomalaisten ravitsemus 5 5 5 5
MMPG1300 Food and Consumer 5 5 5 5
MMPD3000 Sustainability in Beverages 5 5 5 5
MMZZ2100 Ammatillinen kehittyminen 5 5 5 5
MMPG1400 Food Tourism 5 5 5 5
MMPD3300 Syventävä viinikurssi 5
MP00BU29 WSET-viinikurssi 3
MPT2023KS-1006
RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 44)

39 - 44
ZZPP0520 Osaajana kehittyminen 5 3 1 1 3 1 1 2 1 1 1
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5 5 5 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5 5 5 5
HL00BD06 Johtaminen 4 4 4 4
MMPG2100 Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut 10 10 10 5 5
MZMB0500 Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen 10 10 10 5 5
MP00BT48 Työskentely ammattikeittiössä 5
MPT2023KS-1007
TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

20
ZZPP0620 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5 5 5 5
ZZ00BL91 Opinnäytetyön suunnittelu, AMK 3 3 3 3
ZZ00BL97 Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK 2 2 2 2
ZZ00BL92 Opinnäytetyön toteutus, AMK 6 6 6 6
ZZ00BL93 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK 4 4 4 4
ZZOA0220 Kypsyysnäyte, AMK 0
MPT2023KS-1008
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
MZMHW100 Harjoittelu 15 15 15 15
MZMHW200 Suuntaava harjoittelu 15 15 15 15
MPT2023KS-1009
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 30 15 15 15 15
MMPR6130 Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta 5 5 5 2.5 2.5
YHTYRI
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 23)

0 - 23
ZZ00BC02 Ideasta yritykseksi 5
ZZ00BC03 Yrittäjävalmennus 8
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZZ00CQ16 Yrittäjyystarinoita 2
ZZ00CQ17 Valmiina yrittämään 3
ZZ00CQ18 Vuosi yrittäjänä 1 - 5
ZZ00CQ62 Yritystoimintaa kehittävät opinnot 1 - 5
ZZHYVIN
Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 57)

0 - 57
SZZZ1910 Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot 2
ZS00CJ12 Life Balance - Tasapainoa elämään 5
BI00BB51 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen 2
BI00BB52 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat 2
BI00BB50 Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus 1
ZZ00CM49 Mentorointi 3 - 5
ZZ00BM06 Opiskelijatutorointi 3 - 5
ZZ00BM07 Monimuototutorointi 3 - 5
ZW00BM05 Degree Student Tutoring 3 - 5
ZW00BM04 Exchange Student Tutoring 3 - 5
ZZAJ0100 Opiskelija aktiivina JAMKissa 5 - 15
ZZ00BP80 Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet 2
MPT2023KS-1010
CAMPUSONLINE-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
MPT2023KS-1011
EDUFUTURA-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
Yhteensä 210 35 75 53 42 35 30 45 20 33 27 15 29 6 30 32.5 12.5 20 18.5 14.5 27 15 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

AMK: Palveluliiketoiminta 2020-2023

Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opiskelija ymmärtää systeemiajattelun mukaisen ruuan kestävän arvoketjun alkutuotannosta kulutukseen. Opiskelija ymmärtää globaalin ruokajärjestelmän muodostumisen perusteet ja sen liiketoimintamahdollisuudet. Opiskelija osaa seurata, arvioida, toteuttaa ja kehittää ruokaan liittyvää viestintää. Opiskelija tuntee kestävän ravitsemuksen perusteet ja niiden merkityksen kansanterveydelle.

Johdanto kestävään gastronomiaan
Food and Environment
Suomalaisten ravitsemus
Food and Consumer
Sustainability in Beverages
Food Tourism
Syventävä viinikurssi
WSET-viinikurssi
Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut
Työskentely ammattikeittiössä
Palveluliiketoimintaosaaminen

Opiskelija hallitsee palveluliiketoiminnan teoreettisen tietoperustan ja osaa soveltaa sitä restonomin monikulttuurisssa toimintaympäristöissä. Opiskelija tunnistaa ja analysoi toimintaympäristön muutoksia, joiden pohjalta hän osaa kehittää uusia ratkaisuja toimialalle. Opiskelija osaa johtaa tulevaisuuden palveluita vastuullisesti.

Talousmatematiikka
Restonomin taloushallinto
Palveluliiketoiminnan perusteet
Services marketing
Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys
Palvelumuotoilu
Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa
Responsible Business Concepts
Ammatillinen kehittyminen
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Johtaminen
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Luokittelemattomat
Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Yrittäjyys
Future Factory -projekti
ICT-valmiudet
Osaajana kehittyminen
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta

AMK: Yhteiset osaamiset 2023-2025

Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.
- kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
- ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista.
- ymmärtää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti.
- kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
ICT-valmiudet
Johdanto kestävään gastronomiaan
Osaajana kehittyminen
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus-ja kehittämismenetelmiä.
− ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.
− osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa.
− osaa soveltaa kehittämisessä alan olemassa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.
− osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.

Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Future Factory -projekti
Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa
Responsible Business Concepts
Ammatillinen kehittyminen
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.
- tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään.
- osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
ICT-valmiudet
Food and Consumer
Osaajana kehittyminen
Restonomin toimintaympäristö
Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.
- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.
- ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Future Factory -projekti
Responsible Business Concepts
Johdanto kestävään gastronomiaan
Food and Environment
Suomalaisten ravitsemus
Sustainability in Beverages
Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.
- osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.
- ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Future Factory -projekti
Talousmatematiikka
ICT-valmiudet
Johdanto kestävään gastronomiaan
Food and Consumer
Ammatillinen kehittyminen
Osaajana kehittyminen
Työskentely ammattikeittiössä
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä.
- osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.
- osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
- ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa.
- omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.

Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Yrittäjyys
Future Factory -projekti
Palveluliiketoiminnan perusteet
ICT-valmiudet
Palvelumuotoilu
Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa
Ammatillinen kehittyminen
Osaajana kehittyminen
Restonomin toimintaympäristö
Työskentely ammattikeittiössä
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Luokittelemattomat
Restonomin taloushallinto
Services marketing
Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys
Food Tourism
Syventävä viinikurssi
WSET-viinikurssi
Johtaminen
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen
Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
MPT2023KS-1002
KIELET JA VIESTINTÄ

(Valitaan kaikki)

11
ZZPC0420 Työelämän viestintä 3
ZZPC0220 Työelämän englanti 4
ZZPC0320 Työelämän ruotsi 4
MPT2023KS-1003
FUTURE FACTORY

(Valitaan kaikki)

15
ZZPP0740 JAMK InnoFlash 2
ZZPP0750 Yrittäjyys 3
ZZPP0920 Future Factory -projekti 10
MPT2023KS-1004
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

50
HL00BD11 Talousmatematiikka 3
MMAB0130 Restonomin taloushallinto 5
MP00BA24 Palveluliiketoiminnan perusteet 10
ZZPP0420 ICT-valmiudet 3
HMAB1000 Services marketing 5
MP00BS38 Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys 4
HL00BD54 Palvelumuotoilu 5
MMZZ2000 Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
MZMI3000 Responsible Business Concepts 10
MPT2023KS-1005
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 43)

30 - 43
MP00BO07 Johdanto kestävään gastronomiaan 5
MMPG1120 Food and Environment 5
MM00BY26 Suomalaisten ravitsemus 5
MMPG1300 Food and Consumer 5
MMPD3000 Sustainability in Beverages 5
MMZZ2100 Ammatillinen kehittyminen 5
MMPG1400 Food Tourism 5
MMPD3300 Syventävä viinikurssi 5
MP00BU29 WSET-viinikurssi 3
MPT2023KS-1006
RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 44)

39 - 44
ZZPP0520 Osaajana kehittyminen 5
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5
HL00BD06 Johtaminen 4
MMPG2100 Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut 10
MZMB0500 Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen 10
MP00BT48 Työskentely ammattikeittiössä 5
MPT2023KS-1007
TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

20
ZZPP0620 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5
ZZ00BL91 Opinnäytetyön suunnittelu, AMK 3
ZZ00BL97 Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK 2
ZZ00BL92 Opinnäytetyön toteutus, AMK 6
ZZ00BL93 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK 4
ZZOA0220 Kypsyysnäyte, AMK 0
MPT2023KS-1008
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
MZMHW100 Harjoittelu 15
MZMHW200 Suuntaava harjoittelu 15
MPT2023KS-1009
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
MMPR6130 Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta 5
YHTYRI
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)
0 - 23
ZZ00BC02 Ideasta yritykseksi 5
ZZ00BC03 Yrittäjävalmennus 8
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZZ00CQ16 Yrittäjyystarinoita 2
ZZ00CQ17 Valmiina yrittämään 3
ZZ00CQ18 Vuosi yrittäjänä 1 - 5
ZZ00CQ62 Yritystoimintaa kehittävät opinnot 1 - 5
ZZHYVIN
Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)
0 - 57
SZZZ1910 Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot 2
ZS00CJ12 Life Balance - Tasapainoa elämään 5
BI00BB51 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen 2
BI00BB52 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat 2
BI00BB50 Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus 1
ZZ00CM49 Mentorointi 3 - 5
ZZ00BM06 Opiskelijatutorointi 3 - 5
ZZ00BM07 Monimuototutorointi 3 - 5
ZW00BM05 Degree Student Tutoring 3 - 5
ZW00BM04 Exchange Student Tutoring 3 - 5
ZZAJ0100 Opiskelija aktiivina JAMKissa 5 - 15
ZZ00BP80 Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet 2
MPT2023KS-1010
CAMPUSONLINE-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
MPT2023KS-1011
EDUFUTURA-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0