Palveluliiketoiminta (AMK): Päivätoteutus
Opetussuunitelman tunnus: MPT2023SS
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2023
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2023-2024 | 2024-2025 | 2025-2026 | 2026-2027 | Syksy 2023 | Kevät 2024 | Syksy 2024 | Kevät 2025 | Syksy 2025 | Kevät 2026 | Syksy 2026 | 1. / 2023 | 2. / 2024 | 3. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2025 | 3. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2026 | 3. / 2026 | 1. / 2026 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| MPT2023SS-1012 |
KIELET JA VIESTINTÄ
(Valitaan kaikki ) |
11 | |||||||||||||||||||||
| ZZPC0420 | Työelämän viestintä | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| ZZPC0220 | Työelämän englanti | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||
| ZZPC0320 | Työelämän ruotsi | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| MPT2023SS-1013 |
FUTURE FACTORY
(Valitaan kaikki ) |
15 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0740 | JAMK InnoFlash | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0750 | Yrittäjyys | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0920 | Future Factory -projekti | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||
| MPT2023SS-1014 |
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
50 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0420 | ICT-valmiudet | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| HL00BD11 | Talousmatematiikka | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| MMAB0130 | Restonomin taloushallinto | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MP00BA24 | Palveluliiketoiminnan perusteet | 10 | 10 | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||
| HMAB1000 | Services marketing | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
| MP00BS38 | Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| HL00BD54 | Palvelumuotoilu | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMZZ2000 | Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
| MZMI3000 | Responsible Business Concepts | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||
| MPT2023SS-1017 |
TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
20 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0620 | Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
| ZZ00BL91 | Opinnäytetyön suunnittelu, AMK | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| ZZ00BL97 | Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||
| ZZ00BL92 | Opinnäytetyön toteutus, AMK | 6 | 6 | 6 | 3 | 3 | |||||||||||||||||
| ZZ00BL93 | Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||
| ZZOA0220 | Kypsyysnäyte, AMK | 0 | |||||||||||||||||||||
| MPT2023SS-1016 |
RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
39 - 44 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0520 | Osaajana kehittyminen | 5 | 3 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | |||||||
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
| HL00BD06 | Johtaminen | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||||||||||
| MMPG2100 | Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| MZMB0500 | Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | |||||||||||||||||
| MPT2023SS-1025 |
AMMATTIOSAAMISEN PERUSTEET
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 ) |
0 - 5 | |||||||||||||||||||||
| MP00BT48 | Työskentely ammattikeittiössä | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MPT2023SS-1023 |
KESTÄVÄ GASTRONOMIA
(Valitaan kaikki ) |
30 - 43 | |||||||||||||||||||||
| MP00BO07 | Johdanto kestävään gastronomiaan | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1120 | Food and Environment | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
| MM00BY26 | Suomalaisten ravitsemus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
| MMPD3000 | Sustainability in Beverages | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||
| MPT2023SS-1024 |
AMMATILLISEN ASIANTUNTIJUUDEN SYVENTÄMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 18 ) |
5 - 18 | |||||||||||||||||||||
| MP00BU29 | WSET-viinikurssi | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| MMPG1400 | Food Tourism | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPD3300 | Syventävä viinikurssi | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMZZ2100 | Ammatillinen kehittyminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MPT2023SS-1018 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | |||||||||||||||||||||
| MZMHW100 | Harjoittelu | 15 | 15 | 10 | 5 | 10 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||
| MZMHW200 | Suuntaava harjoittelu | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||
| MPT2023SS-1019 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 | |||||||||||||||||||||
| MMPR6130 | Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta | 5 | |||||||||||||||||||||
| YHTYRI |
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 23 ) |
0 - 23 | |||||||||||||||||||||
| ZZ00BC02 | Ideasta yritykseksi | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZ00BC03 | Yrittäjävalmennus | 8 | |||||||||||||||||||||
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 | |||||||||||||||||||||
| ZZ00CQ16 | Yrittäjyystarinoita | 2 | |||||||||||||||||||||
| ZZ00CQ17 | Valmiina yrittämään | 3 | |||||||||||||||||||||
| ZZ00CQ18 | Vuosi yrittäjänä | 1 - 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZ00CQ62 | Yritystoimintaa kehittävät opinnot | 1 - 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZHYVIN |
Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 57 ) |
0 - 57 | |||||||||||||||||||||
| SZZZ1910 | Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot | 2 | |||||||||||||||||||||
| ZS00CJ12 | Life Balance - Tasapainoa elämään | 5 | |||||||||||||||||||||
| BI00BB51 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen | 2 | |||||||||||||||||||||
| BI00BB52 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat | 2 | |||||||||||||||||||||
| BI00BB50 | Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus | 1 | |||||||||||||||||||||
| ZZAJ0100 | Opiskelija aktiivina JAMKissa | 5 - 15 | |||||||||||||||||||||
| ZZ00BP80 | Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet | 2 | |||||||||||||||||||||
| MPT2023SS-1020 |
CAMPUSONLINE-OPINNOT
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 | |||||||||||||||||||||
| MPT2023SS-1021 |
EDUFUTURA-OPINNOT
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 | |||||||||||||||||||||
| Yhteensä | 210 | 64 | 69 | 55 | 25 | 30 | 34 | 33 | 36 | 29 | 26 | 25 | 30 | 17 | 17 | 33 | 18 | 18 | 29 | 13 | 13 | 25 |
Opintojen tyyppi (AMK)
AMK: Palveluliiketoiminta 2020-2023
Opintojen pakollisuus (AMK)
AMK: Yhteiset osaamiset 2023-2030
|
Eettisyys
Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet. |
| Työelämän viestintä |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| ICT-valmiudet |
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta |
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK |
| Kypsyysnäyte, AMK |
| Osaajana kehittyminen |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Restonomin lakitietous |
| Johtaminen |
|
Ennakoiva kehittäminen
Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus-ja kehittämismenetelmiä. |
| Työelämän viestintä |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| JAMK InnoFlash |
| Future Factory -projekti |
| Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa |
| Responsible Business Concepts |
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta |
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Kypsyysnäyte, AMK |
|
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa. |
| Työelämän viestintä |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| ICT-valmiudet |
| Osaajana kehittyminen |
| Restonomin toimintaympäristö |
|
Kestävä kehitys
Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä. |
| Future Factory -projekti |
| Responsible Business Concepts |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK |
| Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut |
|
Oppimaan oppiminen
Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia. |
| Työelämän viestintä |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| JAMK InnoFlash |
| Future Factory -projekti |
| ICT-valmiudet |
| Talousmatematiikka |
| Palveluliiketoiminnan perusteet |
| Services marketing |
| Responsible Business Concepts |
| Kehittämis- ja tutkimustoiminta |
| Opinnäytetyön suunnittelu, AMK |
| Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK |
| Kypsyysnäyte, AMK |
| Osaajana kehittyminen |
|
Työelämässä toimiminen
Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä. |
| Työelämän viestintä |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| JAMK InnoFlash |
| Yrittäjyys |
| Future Factory -projekti |
| ICT-valmiudet |
| Palveluliiketoiminnan perusteet |
| Palvelumuotoilu |
| Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa |
| Opinnäytetyön toteutus, AMK |
| Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK |
| Osaajana kehittyminen |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Luokittelemattomat |
| Restonomin taloushallinto |
| Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys |
| Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen |
| Työskentely ammattikeittiössä |
| Johdanto kestävään gastronomiaan |
| Food and Consumer |
| Food and Environment |
| Suomalaisten ravitsemus |
| Sustainability in Beverages |
| WSET-viinikurssi |
| Food Tourism |
| Syventävä viinikurssi |
| Ammatillinen kehittyminen |
| Harjoittelu |
| Suuntaava harjoittelu |
| Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta |
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
|---|---|---|
| MPT2023SS-1012 |
KIELET JA VIESTINTÄ
(Valitaan kaikki ) |
11 |
| ZZPC0420 | Työelämän viestintä | 3 |
| ZZPC0220 | Työelämän englanti | 4 |
| ZZPC0320 | Työelämän ruotsi | 4 |
| MPT2023SS-1013 |
FUTURE FACTORY
(Valitaan kaikki ) |
15 |
| ZZPP0740 | JAMK InnoFlash | 2 |
| ZZPP0750 | Yrittäjyys | 3 |
| ZZPP0920 | Future Factory -projekti | 10 |
| MPT2023SS-1014 |
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
50 |
| ZZPP0420 | ICT-valmiudet | 3 |
| HL00BD11 | Talousmatematiikka | 3 |
| MMAB0130 | Restonomin taloushallinto | 5 |
| MP00BA24 | Palveluliiketoiminnan perusteet | 10 |
| HMAB1000 | Services marketing | 5 |
| MP00BS38 | Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys | 4 |
| HL00BD54 | Palvelumuotoilu | 5 |
| MMZZ2000 | Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa | 5 |
| MZMI3000 | Responsible Business Concepts | 10 |
| MPT2023SS-1017 |
TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA
(Valitaan kaikki ) |
20 |
| ZZPP0620 | Kehittämis- ja tutkimustoiminta | 5 |
| ZZ00BL91 | Opinnäytetyön suunnittelu, AMK | 3 |
| ZZ00BL97 | Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK | 2 |
| ZZ00BL92 | Opinnäytetyön toteutus, AMK | 6 |
| ZZ00BL93 | Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK | 4 |
| ZZOA0220 | Kypsyysnäyte, AMK | 0 |
| MPT2023SS-1016 |
RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
39 - 44 |
| ZZPP0520 | Osaajana kehittyminen | 5 |
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 |
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 |
| HL00BD06 | Johtaminen | 4 |
| MMPG2100 | Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut | 10 |
| MZMB0500 | Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen | 10 |
| MPT2023SS-1025 |
AMMATTIOSAAMISEN PERUSTEET
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 ) |
0 - 5 |
| MP00BT48 | Työskentely ammattikeittiössä | 5 |
| MPT2023SS-1023 |
KESTÄVÄ GASTRONOMIA
(Valitaan kaikki ) |
30 - 43 |
| MP00BO07 | Johdanto kestävään gastronomiaan | 5 |
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 |
| MMPG1120 | Food and Environment | 5 |
| MM00BY26 | Suomalaisten ravitsemus | 5 |
| MMPD3000 | Sustainability in Beverages | 5 |
| MPT2023SS-1024 |
AMMATILLISEN ASIANTUNTIJUUDEN SYVENTÄMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 18 ) |
5 - 18 |
| MP00BU29 | WSET-viinikurssi | 3 |
| MMPG1400 | Food Tourism | 5 |
| MMPD3300 | Syventävä viinikurssi | 5 |
| MMZZ2100 | Ammatillinen kehittyminen | 5 |
| MPT2023SS-1018 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
| MZMHW100 | Harjoittelu | 15 |
| MZMHW200 | Suuntaava harjoittelu | 15 |
| MPT2023SS-1019 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
| MMPR6130 | Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta | 5 |
| YHTYRI |
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)
|
0 - 23 |
| ZZ00BC02 | Ideasta yritykseksi | 5 |
| ZZ00BC03 | Yrittäjävalmennus | 8 |
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 |
| ZZ00CQ16 | Yrittäjyystarinoita | 2 |
| ZZ00CQ17 | Valmiina yrittämään | 3 |
| ZZ00CQ18 | Vuosi yrittäjänä | 1 - 5 |
| ZZ00CQ62 | Yritystoimintaa kehittävät opinnot | 1 - 5 |
| ZZHYVIN |
Opiskelija- ja työhyvinvointi (AMK-opiskelijalle)
|
0 - 57 |
| SZZZ1910 | Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot | 2 |
| ZS00CJ12 | Life Balance - Tasapainoa elämään | 5 |
| BI00BB51 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen | 2 |
| BI00BB52 | Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat | 2 |
| BI00BB50 | Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus | 1 |
| ZZAJ0100 | Opiskelija aktiivina JAMKissa | 5 - 15 |
| ZZ00BP80 | Buustia urallesi! Urasuunnittelu- ja työelämävalmiudet | 2 |
| MPT2023SS-1020 |
CAMPUSONLINE-OPINNOT
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
| MPT2023SS-1021 |
EDUFUTURA-OPINNOT
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.