Palveluliiketoiminta: MPT2019SPT
Opetussuunitelman tunnus: MPT2019SPT
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2019
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2019-2020 | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 | Syksy 2019 | Kevät 2020 | Syksy 2020 | Kevät 2021 | Syksy 2021 | Kevät 2022 | Syksy 2022 | 1. / 2019 | 2. / 2020 | 3. / 2020 | 1. / 2020 | 2. / 2021 | 3. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2022 | 3. / 2022 | 1. / 2022 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| ZZP03Z-1293 |
TYÖELÄMÄVALMIUDET
(Valitaan kaikki ) |
24 | |||||||||||||||||||||
| ZZPP0500 | Osaajana kehittyminen | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||
| ZZPP0400 | ICT-valmiudet | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0710 | Yrittäjyys | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0730 | JAMK InnoFlash | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||
| ZZPC0200 | Työelämän englanti | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| ZZPC0300 | Työelämän ruotsi | 4 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||
| ZZPC0400 | Työelämän viestintä | 3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||
| MZMY1Z-1029 |
MATKAILU-JA RAVITSEMISALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
35 | |||||||||||||||||||||
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMA0110 | Palvelun perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMA0111 | Electronic Customer Services | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMHW100 | Harjoittelu | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||
| MZBM1Z-1029 |
MATKAILU- JA RAVITSEMISALAN LIIKETOIMINTAOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
35 | |||||||||||||||||||||
| HMAB0110 | Marketing | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| HMAB0120 | Johtaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| HMAB0130 | Taloushallinto | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| HMAB0140 | Palvelujärjestelmät | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZMB0400 | Operatiivinen johtaminen | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| MZBM3000 | Selling and Sales Support | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1Z-1027 |
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
61 | |||||||||||||||||||||
| MMPG1110 | Food Culture | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPR6170 | Kestävä ravitsemus | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1120 | Food and Environment | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1210 | Ruuan laatutekijät | 6 | 6 | 6 | 6 | ||||||||||||||||||
| MMPG1100 | Kestävä ruokatuotanto | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPD2350 | Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MMPD2500 | Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| MZMHW200 | Suuntaava harjoittelu | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||
| ZZG01Z-1318 |
YRITTÄJYYS JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 | |||||||||||||||||||||
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 | |||||||||||||||||||||
| ZYVZ0100 | NY-startup 1 | 10 | |||||||||||||||||||||
| ZYVZ0150 | NY-startup 2 | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZWZ0150 | DreamUp-projektikurssi | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZVV0420 | Luo oma kesäduunisi | 1 - 2 | |||||||||||||||||||||
| ZZVZ0250 | Demola Project | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZVZ0400 | Esihautomo | 5 | |||||||||||||||||||||
| ZZVZ0450 | Hautomo | 8 | |||||||||||||||||||||
| MZMI1Z-1029 |
INNOVOINTI JA KEHITTÄMISOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
40 | |||||||||||||||||||||
| MZMI2000 | Palvelumuotoiluprosessi | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| MZMI3000 | Responsible Business Concepts | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
| ZZPP0610 | Tutkimus ja kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZRDZ110 | Opinnäytetyö osa 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||
| MZRDZ120 | Opinnäytetyö osa 2 | 10 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||
| MZRDZ210 | Kypsyysnäyte | 0 | |||||||||||||||||||||
| MPT2019SPT-1001 |
VAPAASTI VALITTAVAT
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 | |||||||||||||||||||||
| Yhteensä | 210 | 61.7 | 71.7 | 56.7 | 5 | 36.7 | 25 | 36.7 | 35 | 36.7 | 20 | 5 | 36.7 | 25 | 0 | 36.7 | 35 | 0 | 36.7 | 20 | 0 | 5 |
AMK: JAMKin yhteiset osaamiset 2017-2019
|
Kansainvälisyysosaaminen
Opiskelija |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Harjoittelu |
| Food Culture |
| Food and Environment |
| Food and Consumer |
| Demola Project |
|
Oppimisen taidot
Opiskelija |
| Osaajana kehittyminen |
| ICT-valmiudet |
| Yrittäjyys |
| JAMK InnoFlash |
| Työelämän viestintä |
| Palvelun perusteet |
| Ruuan laatutekijät |
| Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen |
| Unelmat+Inspiraatio! |
| Demola Project |
| Tutkimus ja kehittäminen |
| Opinnäytetyö osa 1 |
| Opinnäytetyö osa 2 |
|
Tiedonhallintaosaaminen
Opiskelija |
| Osaajana kehittyminen |
| ICT-valmiudet |
| Yrittäjyys |
| JAMK InnoFlash |
| Restonomin lakitietous |
| Kestävä ravitsemus |
| Kestävä ruokatuotanto |
| Unelmat+Inspiraatio! |
| Demola Project |
| Tutkimus ja kehittäminen |
|
Työelämäosaaminen
Opiskelija |
| Yrittäjyys |
| JAMK InnoFlash |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| Työelämän viestintä |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Restonomin lakitietous |
| Palvelun perusteet |
| Harjoittelu |
| Johtaminen |
| Palvelujärjestelmät |
| Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen |
| Suuntaava harjoittelu |
| Unelmat+Inspiraatio! |
| NY-startup 1 |
| NY-startup 2 |
| DreamUp-projektikurssi |
| Luo oma kesäduunisi |
| Demola Project |
|
Viestintäosaaminen
Opiskelija |
| Osaajana kehittyminen |
| ICT-valmiudet |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| Työelämän viestintä |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Harjoittelu |
| Marketing |
| Selling and Sales Support |
| Kestävä ravitsemus |
| DreamUp-projektikurssi |
| Demola Project |
| Tutkimus ja kehittäminen |
| Opinnäytetyö osa 1 |
| Opinnäytetyö osa 2 |
| Kypsyysnäyte |
|
Yrittäjyysosaaminen
Opiskelija |
| Yrittäjyys |
| JAMK InnoFlash |
| Taloushallinto |
| Operatiivinen johtaminen |
| Unelmat+Inspiraatio! |
| NY-startup 1 |
| NY-startup 2 |
| DreamUp-projektikurssi |
| Luo oma kesäduunisi |
| Demola Project |
| Esihautomo |
| Hautomo |
| Luokittelemattomat |
| Electronic Customer Services |
| Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages |
| Palvelumuotoiluprosessi |
| Responsible Business Concepts |
AMK: Palveluliiketoiminta 2019
|
Innovointi- ja kehittämisosaaminen
• Kaupallistaa potentiaaliset ideat innovaatioiksi |
| Electronic Customer Services |
| Palvelujärjestelmät |
| Operatiivinen johtaminen |
| Ruuan laatutekijät |
| Suuntaava harjoittelu |
| Palvelumuotoiluprosessi |
| Responsible Business Concepts |
| Opinnäytetyö osa 1 |
| Opinnäytetyö osa 2 |
|
Kestävän gastronomian osaaminen
• Ymmärtää ruokakulttuurin roolin osana kulttuuriperintöä ja levittää tätä ymmärrystä |
| Food Culture |
| Kestävä ravitsemus |
| Food and Environment |
| Ruuan laatutekijät |
| Kestävä ruokatuotanto |
| Food and Consumer |
| Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages |
| Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen |
| Suuntaava harjoittelu |
|
Palveluliiketoimintaosaaminen
• Kehittää systemaattisesti alan liiketoiminnan laatua |
| Restonomin lakitietous |
| Palvelun perusteet |
| Electronic Customer Services |
| Marketing |
| Johtaminen |
| Taloushallinto |
| Palvelujärjestelmät |
| Operatiivinen johtaminen |
| Selling and Sales Support |
| Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages |
| Luokittelemattomat |
| Osaajana kehittyminen |
| ICT-valmiudet |
| Yrittäjyys |
| JAMK InnoFlash |
| Työelämän englanti |
| Työelämän ruotsi |
| Työelämän viestintä |
| Restonomin toimintaympäristö |
| Harjoittelu |
| Unelmat+Inspiraatio! |
| NY-startup 1 |
| NY-startup 2 |
| DreamUp-projektikurssi |
| Luo oma kesäduunisi |
| Demola Project |
| Esihautomo |
| Hautomo |
| Tutkimus ja kehittäminen |
| Kypsyysnäyte |
Opintojen tyyppi (AMK)
| Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
|---|---|---|
| ZZP03Z-1293 |
TYÖELÄMÄVALMIUDET
(Valitaan kaikki ) |
24 |
| ZZPP0500 | Osaajana kehittyminen | 5 |
| ZZPP0400 | ICT-valmiudet | 3 |
| ZZPP0710 | Yrittäjyys | 3 |
| ZZPP0730 | JAMK InnoFlash | 2 |
| ZZPC0200 | Työelämän englanti | 4 |
| ZZPC0300 | Työelämän ruotsi | 4 |
| ZZPC0400 | Työelämän viestintä | 3 |
| MZMY1Z-1029 |
MATKAILU-JA RAVITSEMISALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
35 |
| MZMA0112 | Restonomin toimintaympäristö | 5 |
| MZMA0113 | Restonomin lakitietous | 5 |
| MZMA0110 | Palvelun perusteet | 5 |
| MZMA0111 | Electronic Customer Services | 5 |
| MZMHW100 | Harjoittelu | 15 |
| MZBM1Z-1029 |
MATKAILU- JA RAVITSEMISALAN LIIKETOIMINTAOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
35 |
| HMAB0110 | Marketing | 5 |
| HMAB0120 | Johtaminen | 5 |
| HMAB0130 | Taloushallinto | 5 |
| HMAB0140 | Palvelujärjestelmät | 5 |
| MZMB0400 | Operatiivinen johtaminen | 10 |
| MZBM3000 | Selling and Sales Support | 5 |
| MMPG1Z-1027 |
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
61 |
| MMPG1110 | Food Culture | 5 |
| MMPR6170 | Kestävä ravitsemus | 5 |
| MMPG1120 | Food and Environment | 5 |
| MMPG1210 | Ruuan laatutekijät | 6 |
| MMPG1100 | Kestävä ruokatuotanto | 5 |
| MMPG1300 | Food and Consumer | 5 |
| MMPD2350 | Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages | 5 |
| MMPD2500 | Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen | 10 |
| MZMHW200 | Suuntaava harjoittelu | 15 |
| ZZG01Z-1318 |
YRITTÄJYYS JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 ) |
0 |
| ZYVZ0200 | Unelmat+Inspiraatio! | 3 |
| ZYVZ0100 | NY-startup 1 | 10 |
| ZYVZ0150 | NY-startup 2 | 5 |
| ZZWZ0150 | DreamUp-projektikurssi | 5 |
| ZZVV0420 | Luo oma kesäduunisi | 1 - 2 |
| ZZVZ0250 | Demola Project | 5 |
| ZZVZ0400 | Esihautomo | 5 |
| ZZVZ0450 | Hautomo | 8 |
| MZMI1Z-1029 |
INNOVOINTI JA KEHITTÄMISOSAAMINEN
(Valitaan kaikki ) |
40 |
| MZMI2000 | Palvelumuotoiluprosessi | 10 |
| MZMI3000 | Responsible Business Concepts | 10 |
| ZZPP0610 | Tutkimus ja kehittäminen | 5 |
| MZRDZ110 | Opinnäytetyö osa 1 | 5 |
| MZRDZ120 | Opinnäytetyö osa 2 | 10 |
| MZRDZ210 | Kypsyysnäyte | 0 |
| MPT2019SPT-1001 |
VAPAASTI VALITTAVAT
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.