Restonomin lakitietous (5 op)
Toteutuksen tunnus: MZMA0113-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 20.05.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Veli-Pekka Paananen
- Kaisa Liinanki
- Elisa Närhi
- Sari-Maarit Peltola
Ryhmät
-
MPT21SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA22KMAvoin AMK, marata
-
ZJA21SMPAvoin AMK, marata, AMK-polut
Objectives
Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.
Content
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus
Time and location
Verkko-opiskelu
Learning materials and recommended literature
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit
Teaching methods
Oppimistehtävät, webinaarit, verkkotestit ja -tentit
Exam dates and retake possibilities
Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 10.1.-15.5.2022
Student workload
135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Pelastussuunnitelmatehtävä: 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia
Content scheduling
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Pelastussuunnitelmatehtävä
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö
Further information for students
Avoimen polkulaiset 4
Avoin amk 5
yhteensä 9
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Evaluation criteria, pass/failed
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Prerequisites
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.