Syventävä viinikurssi (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPD3300-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
13.03.2022 - 29.10.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 18
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Kimmo Aho
- Elisa Närhi
Ryhmät
-
MPT20S1Palveluliiketoiminta
-
MPT19SAPalveluliiketoiminta
-
MPT19S1MPalveluliiketoiminta
-
MPT20SMPalveluliiketoiminta- tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA22KMAvoin AMK, marata
Tavoitteet
Kurssin jälkeen hallitset juomien systemaattisen aistinvaraisen arviointitekniikan ammattimaisella tasolla. Sinulla on rypäleisiin, viininvalmistukseen ja viinityyleihin liittyvissä asioissa ammattilaisen tietämys. Pystyt toimimaan viiniin liittyvissä ravintolan työtehtävissä ja ymmärrät niiden merkityksen alan liiketoimien vastuullisena edistäjinä.
Sisältö
Viininviljely, -valmistus ja etikettimerkinnät.
Erilaiset viinityylit: valko-, puna- ja roseeviinit, kuohuviinit, makeat ja väkevöidyt viinit.
Aistinvaraisen arvioinnin harjoittelu.
Juomien yhdistäminen ruoan kanssa.
Aika ja paikka
Lähiopetus Rajakadun C112 viiniluokassa 16.3.-5.5.2022
Opetusta keskiviikkoiltaisin klo 17-20 ja torstai-iltaisin klo 16-19
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Materiaalimaksu 80€ (sis. viinitastingit, WSET Level 3 Award in Wines oppimateriaali ja tentti)
Opetusmenetelmät
Aistinvarainen arviointi
Luennot
Tentti
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
5.5.2022 harjoitustentti
11.5.2022 tentti
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Vain lähiopetuksena Rajakadulla (ei etäopetusta)
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin amk 2
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
1)
Pystyt tekemään alkoholijuomien aistinvaraista arviointia. Hallitset viininvalmistukseen, viinityyleihin ja rypäleisiin liittyviä asioita. Tunnistat viini- ja alkoholijuomien merkitystä ravintola-alan liiketoiminnan edistäjinä.
2)
Pystyt kuvaamaan osaamasi alkoholijuomien aistinvaraisen arvioinnin. Osaat selittää viininvalmistukseen, viinityyleihin ja rypäleisiin liittyviä asioita. Pystyt selittämään viini- ja alkoholijuomien merkityksen ravintola-alan liiketoiminnan edistäjinä.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3)
Pystyt hyödyntämään alkoholijuomien aistinvaraisen arvioinnin osaamista työssäsi. Sovellat viininvalmistukseen, viinityyleihin ja rypäleisiin liittyvää tietämystäsi työhösi. Pystyt hyödyntämään työssäsi vastuullisten ravintolapalveluiden tuottajana viini- ja alkoholijuomia.
4)
Pystyt tekemään analyyttistä alkoholijuomien aistinvaraista arviointia. Ymmärrät viininvalmistukseen, viinityyleihin ja rypäleisiin liittyviä yhteyksiä. Ymmärrät viini- ja alkoholijuomien syy- ja seuraussuhteet ravintola-alan liiketoiminnan vastuullisuuden edistäjinä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5)
Hallitset, ylläpidät ja kehität alkoholijuomien aistinvaraisen arvioinnin osaamista ammattimaisesti. Sinulla on erinomaiset valmiudet kouluttaa ravintolan henkilökuntaa alkoholeihin liittyvissä asioissa jakamalla omaa osaamistaan. Pystyt tulkitsemaan ja kehittämään viininvalmistukseen, viinityyleihin ja rypäleisiin liittyvää tietämystä. Pystyt johtamaan liiketoimintaan ja alkoholijuomiin liittyviä vastuullisuustoimia.
Esitietovaatimukset
Osaat erilaisten alkoholijuomien valmistuksen ja tarjoilun sekä ruoan ja juoman yhdistämisen perusteet. Tunnet systemaattisen aistinvaraisen arviointitekniikan perusteet.
Sustainability in Beverages MMPD3000 ja/tai WSET-viinikurssi MP00BU29