Skip to main content

Kestävä ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

16.01.2023 - 02.04.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 45

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Anne-Maria Raitio
  • Karoliina Väisänen

Ryhmät

  • MPT22S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJAMPT22S1
    Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus

Objectives

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Content

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Time and location

Kontaktiopetus Rajakadulla.

Learning materials and recommended literature

Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Teaching methods

Luennot
Parityöskentely
Itsenäinen opiskelu

Exam dates and retake possibilities

Opintojaksolla ei ole erillistä tenttiä.

Alternative completion methods

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

Luennot 25 h
Parityöskentely 30 h
Finnravinto keskustelualue 25 h
Ravintoainelaskenta 10 h
Itsenäinen opiskelu 45 h

Content scheduling

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Further information for students

Avoin amk 1
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja paritehtävien perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute
Itsearviointi

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, pass/failed

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.