Restonomin lakitietous (5 op)
Toteutuksen tunnus: MZMA0113-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 05.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 19.05.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 35
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Elisa Närhi
- Karoliina Väisänen
- Sanna-Maria Klemetti
Ryhmät
-
MPT22S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJAMPT22S1Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Objectives
Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.
Content
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus
Time and location
Luennot ja verkko-opiskelu
Learning materials and recommended literature
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupasssien verkko-opiskelumateriaalit
Teaching methods
Oppimistehtävät, luennot ja/tai webinaarit, verkkotestit ja -tentit
Exam dates and retake possibilities
Verkkotestit ja verkkotentti ajalla 9.1.2023 - 19.5.2023
Student workload
135 tuntia
Hygieniapassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi: verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti: käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti: käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö: verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia
Content scheduling
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö
Further information for students
Avoin amk 1 (sisältyy max-määrään)
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Evaluation criteria, pass/failed
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Prerequisites
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.