Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6130-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.04.2023 - 30.04.2023
Ajoitus
22.05.2023 - 31.07.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 100
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Jaana Kovanen
- Karoliina Väisänen
Vastuuopettaja
Karoliina Väisänen
Ryhmät
-
ZJA23KMAvoin AMK, marata
-
MPT21SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJK23KMKorkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA
-
MPT20S1Palveluliiketoiminta
-
MPT21S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
MPT22S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
MPT22SMPalveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
MPT20SMPalveluliiketoiminta- tutkinto-ohjelma (AMK)
Objectives
Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Content
Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit
Time and location
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Moodle).
Ensimmäinen webinaari 23.5. klo 17:00
Learning materials and recommended literature
Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
Teaching methods
luennot
Parityöskentely
Itsenäinen työskentely
Exam dates and retake possibilities
Automatisoitu tentti, jonka suoritusajankohdan voi opiskelija itse määritellä.
Alternative completion methods
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Student workload
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.
webinars 10 h
videot 10 h
Tentti 1 h
Itsenäinen työskentely 114 h
Content scheduling
Ensimmäinen webinaari 23.5. klo 17:00
Ajankohtaista ravitsemuksessa
Syömiskäyttäytyminen
Ravintoainelaskenta
Ravitsemuksen kehitystehtävä
Further information for students
Avoin AMK 3
Campusonline 10
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Evaluation criteria, satisfactory (1-2)
Hallitset liikunnan ja ravitsemuksen keskeiset käsitteet sekä ymmärrät niiden merkityksen kansanterveydelle. Osaat tarkastella ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä ratkaiset siihen liittyviä haasteita. Arvioit ratkaisujen vaikutusta hyvinvointiin. Tunnistat ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä trendejä ja osaat analysoida niitä kriittisesti. Reflektoit omaa osaamistasi ja kehittymistäsi. Raportoit loogisesti, analyyttisesti ja asiantuntevasti.
Prerequisites
-