Siirry suoraan sisältöön

Kasvisteknologia 2 (5op)

Toteutuksen tunnus: C-10118-CO00FU37-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2025 - 31.08.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
01.02.2026 - 31.12.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 300
Opintojakso
C-10118-CO00FU37

Toteutukselle Kasvisteknologia 2 C-10118-CO00FU37-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Arviointiasteikko

1-5

Sisällön jaksotus

Opintojakso koostuu kahdesta isommasta osiosta. Tutustut kasvisten käsittelyssä käytettäviin yksikköprosesseihin laadun näkökulmasta sekä muutamiin kasvisten jalostusprosesseihin. Lisäksi tutustut syvällisesti kasvisten laatuun ja siihen vaikuttaviin tekijöihin. Tutustut opintojaksolla opettajan Learn alustalla jakamaan materiaaliin, erikseen osoitettuun kirjallisuuteen sekä tutkimusartikkeleihin. Opintojaksolla tulee erilaisia oppimista edistäviä tehtäviä sekä tenttejä, joilla oppimista arvioidaan.

Tavoitteet

Tavoitteena on syventää opiskelijoiden ymmärrystä kasvisten prosessoinnista pellolta pöytään erityisesti kasvisten laadun näkökulmasta. Opiskelija oppii tunnistamaan eri prosessointivaiheiden vaikutukset kasvisten fysikaalisiin, kemiallisiin ja mikrobiologisiin ominaisuuksiin. Opiskelija oppii arvioimaan prosessien vaikutuksia laatuun, ravintoarvoon ja säilyvyyteen. Opiskelija oppii ymmärtämään, miten teknologisia ratkaisuja hyödyntämällä voidaan valmistaa laadukkaita ja turvallisia kasvistuotteita.

Sisältö

Opintojakso koostuu kasvisten käsittelyssä käytettävistä yksikköprosesseista, kasvisten jalostusprosesseista, kasvisten laadusta, laatuominaisuuksiin vaikuttavista tekijöistä sekä käytännön menetelmistä laadun säilyttämiseksi ja hyllyiän pidentämiseksi.

Oppimateriaalit

P.J. Fellows (2022). Food processing Technology. Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition. W.Jongen (2002). Fruit and vegetable processing Improving Quality. Woodhead Publishing in Food Science and Technology. Opettajan alustalla jakama materiaali.

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti työskennellen, eikä siihen sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja. Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit. Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai ryhmätöinä. Kaikki tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa. Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä. Opintojaksolle pääsee liittymään Learnissa opintojakson alkamispäivänä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakso muodostuu verkossa jaettavasta oppimateriaalista, johon opiskelijan tulee tutustua sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana. Opintojaksolla on tenttejä (1-2), joiden hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % oikein (jokaisesta tentistä saatava 50% oikein). Opintojaksolla on lisäksi oppimistehtäviä, jotka arvioidaan erillisten kriteerien mukaisesti.

Kansainvälisyys

Ei kansainvälistä yhteistyötä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, joka koostuu itsenäisestä, ohjeiden mukaisesta työskentelystä, opiskelumateriaalin läpikäymisestä ja tentistä/tenteistä.

Siirry alkuun