Kestävä ravitsemus (5op)
Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.11.2020 - 30.11.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.03.2021 - 12.05.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
- Opettajat
- Moona Partanen
- Tarja Viitanen
- Ryhmät
- 
                        MPT20S1Palveluliiketoiminta
- 
                        ZJA20SMGAvoin amk, marata, korkeakoulupolku, Gradia
- Opintojakso
- MMPR6170
Toteutukselle Kestävä ravitsemus MMPR6170-3002 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
                    
Sisällön jaksotus
Ilmastonmuutos ja ravitsemus
Kestävä ruokavalio
Kestävät kehitysratkaisut ja innovaatiot
                    
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
                    
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
                    
Aika ja paikka
Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Optima). 
17.1.2021-30.5.2021
Tunnit joka torstai
                    
Oppimateriaalit
Plates, pyramids, planet – Developments in national healthy and sustainable dietary guidelines: a state of play assessment http://www.fao.org/3/a-i5640e.pdf  
Unravelling The Food-Health Nexus http://www.ipes-food.org/images/Reports/Health_FullReport.pdf  WHO Report of the Commission on Ending ChildhoodObesity https://tinyurl.com/yb9gdxd5 
                    
Opetusmenetelmät
luennot
ryhmätyöskentely
kirja-analyysi lukupiirissä
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi
                    
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole erillistä tenttiä.
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.
luennot 27h
ryhmätyöskentely 21 h
kirja-analyysi lukupiirissä 33 h
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi 54 h
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
                    
Lisätiedot
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja ryhmätehtävien perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi
                    
