Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminta (AMK): Monimuotototeutus

Tunnus: MPT2022SS

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2022

Opetuskieli:
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024 1. / 2024 2. / 2025 3. / 2025 1. / 2025
MPT2022SS-1002
OPISKELIJA- JA TYÖHYVINVOINTI

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

10
ZZPP0520 Osaajana kehittyminen 5 3 1 1 2 1 1 1 2 1 1 1
MMPR6130 Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta 5
SZZZ1910 Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot 2
SZZ30500 Life balance - tasapainoa elämään 5
BI00BB51 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen 2
BI00BB52 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat 2
BI00BB50 Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus 1
ZZ00BM06 Opiskelijatutorointi 3 - 5
ZZ00BM07 Monimuototutorointi 3 - 5
ZZAJ0400 Mentorointi 3
ZZEJ0100 Löydä oma liikuntamuotosi 5
ZZAJ0100 Opiskelija aktiivina JAMKissa 5 - 15
MPT2022SS-1001
KIELET JA VIESTINTÄ

(Valitaan kaikki )

11
ZZPC0420 Työelämän viestintä 3 3 3 3
ZZPC0220 Työelämän englanti 4 4 4 4
ZZPC0320 Työelämän ruotsi 4 4 4 4
MPT2022SS-1007
FUTURE FACTORY

(Valitaan kaikki )

15
ZZPP0740 JAMK InnoFlash 2 2 2 2
ZZPP0750 Yrittäjyys 3 3 3 3
ZZPP0920 Future Factory -projekti 10 10 10 10
MPT2022SS-1003
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

50
HL00BD11 Talousmatematiikka 3 3 3 3
MMAB0130 Restonomin taloushallinto 5 5 5 5
MP00BA24 Palveluliiketoiminnan perusteet 10 10 5 5 5 5
ZZPP0420 ICT-valmiudet 3 3 3 3
HMAB1000 Services marketing 5 5 5 5
MP00BS38 Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys 4 4 4 4
MMZZ2000 Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa 5 5 5 5
MZMI3000 Responsible Business Concepts 10 10 10 10
HL00BD54 Palvelumuotoilu 5 5 5 5
MPT2022SS-1004
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

25 - 40
MP00BO07 Johdanto kestävään gastronomiaan 5 5 5 5
MMPG1120 Food and Environment 5 5 5 5
MMPR6170 Kestävä ravitsemus 5 5 5 5
MMPG1300 Food and Consumer 5 5 5 5
MMPD3000 Sustainability in Beverages 5 5 5 5
MMZZ2100 Ammatillinen kehittyminen 5 5 5 2.5 2.5
MMPG1400 Food Tourism 5 5 5 2.5 2.5
MMPD3300 Syventävä viinikurssi 5 5 5 2.5 2.5
MP00BU29 WSET-viinikurssi 3
MPT2022SS-1005
RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 39)

34 - 39
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5 5 5 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5 5 5 5
HL00BD06 Johtaminen 4 4 4 4
MP00BT48 Työskentely ammattikeittiössä 5
MMPG2100 Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut 10 10 10 10
MZMB0500 Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen 10 10 10 10
MMPG3000 Oman ammattialan kehittäminen 5 5 5 5
MPT2022SS-1008
TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki )

20
ZZPP0620 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5 5 5 5
ZZ00BL91 Opinnäytetyön suunnittelu, AMK 3 3 3 3
ZZ00BL97 Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK 2 2 2 2
ZZ00BL92 Opinnäytetyön toteutus, AMK 6 6 6 6
ZZ00BL93 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK 4 4 4 4
ZZOA0220 Kypsyysnäyte, AMK 0
MPT2022SS-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
MZMHW100 Harjoittelu 15 15 15 15
MZMHW200 Suuntaava harjoittelu 15 15 15 15
MPT2022SS-1009
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15 15 15 15 15 15 15
YHTYRI
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 23)

0 - 23
ZZ00BC02 Ideasta yritykseksi 5
ZZ00BC03 Yrittäjävalmennus 8
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZZ00CQ16 Yrittäjyystarinoita 2
ZZ00CQ17 Valmiina yrittämään 3
ZZ00CQ18 Vuosi yrittäjänä 1 - 5
ZZ00CQ62 Yritystoimintaa kehittävät opinnot 1 - 5
MPT2022SS-1010
CAMPUSONLINE-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
MPT2022SS-1011
EDUFUTURA-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
Yhteensä 210 70 74 51 15 29 41 39 35 27 24 15 29 41 0 39 35 0 27 16.5 7.5 15

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Opintojen tyyppi (AMK)

Ammattiopinnot
Future Factory -projekti
Restonomin taloushallinto
Palveluliiketoiminnan perusteet
Services marketing
Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa
Responsible Business Concepts
Palvelumuotoilu
Johdanto kestävään gastronomiaan
Food and Environment
Kestävä ravitsemus
Food and Consumer
Sustainability in Beverages
Ammatillinen kehittyminen
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Perusopinnot
Osaajana kehittyminen
Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Yrittäjyys
Talousmatematiikka
ICT-valmiudet
Johtaminen
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Vapaasti valittavat opinnot
Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot
Life balance - tasapainoa elämään
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat
Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus
Opiskelijatutorointi
Monimuototutorointi
Mentorointi
Löydä oma liikuntamuotosi
Opiskelija aktiivina JAMKissa
Food Tourism
Syventävä viinikurssi
WSET-viinikurssi
Oman ammattialan kehittäminen
Luokittelemattomat
Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys
Työskentely ammattikeittiössä

AMK: JAMKin yhteiset työelämäosaamiset 2020-2022

Eettinen osaaminen

Opiskelija
- toimii eettisesti työyhteisöissä ja verkostoissa
- soveltaa tasa-arvoisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita toiminnassaan ja edistää globaalia vastuullisuutta
- ymmärtää ja soveltaa hyvän tieteellisen käytännön periaatteita.

Future Factory -projekti
Responsible Business Concepts
Johdanto kestävään gastronomiaan
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen

Opiskelija
- toimii sujuvasti työelämän vuorovaikutus- ja viestintätilanteissa
- hyödyntää erilaisia viestintämuotoja, -kanavia ja -ympäristöjä
- ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia
- toimii monikulttuurisessa ympäristössä ja osaa työskennellä kansainvälisesti omalla alallaan.

Osaajana kehittyminen
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat
Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus
Opiskelijatutorointi
Monimuototutorointi
Mentorointi
Opiskelija aktiivina JAMKissa
Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Future Factory -projekti
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen

Opiskelija
- arvioi, kehittää ja tekee omaa osaamistaan näkyväksi jatkuvan oppimisen keinoin
- huolehtii opiskeluvalmiuksistaan ja ottaa vastuun omasta ja yhteisönsä osaamisen kehittymisestä sekä opitun jakamisesta
- hankkii, käsittelee, arvioi sekä soveltaa kriittisesti ja tarkoituksenmukaisesti oman alansa tietoa, periaatteita, teorioita ja menetelmiä
- arvioi ja hyödyntää digitaalisia ympäristö-jä ja työkaluja työtehtävissään.

Osaajana kehittyminen
Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot
Life balance - tasapainoa elämään
Opiskelijatutorointi
Monimuototutorointi
Mentorointi
Löydä oma liikuntamuotosi
Opiskelija aktiivina JAMKissa
Työelämän viestintä
JAMK InnoFlash
Yrittäjyys
Future Factory -projekti
Talousmatematiikka
ICT-valmiudet
Food and Consumer
Ammatillinen kehittyminen
Oman ammattialan kehittäminen
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Yrittäjyys-, innovaatio- ja työyhteisöosaaminen

Opiskelija
- kykenee työskentelemään itsenäisesti oman alansa asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä luoden verkostoja ja kumppanuuksia
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen yhteisönsä kanssa
- ennakoi oman alansa tulevaisuutta ja toimintaympäristön muutoksia
- kykenee päätöksentekoon ennakoimat-tomissa tilanteissa ja erilaisissa toimintaympäristöissä
- saa valmiudet ja toimintatapoja ottaa vastuuta omasta ja yhteisönsä hyvinvoinnista.

Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Yrittäjyys
Future Factory -projekti
Palveluliiketoiminnan perusteet
Responsible Business Concepts
Työskentely ammattikeittiössä
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Luokittelemattomat
Restonomin taloushallinto
Services marketing
Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys
Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa
Palvelumuotoilu
Food and Environment
Kestävä ravitsemus
Sustainability in Beverages
Food Tourism
Syventävä viinikurssi
WSET-viinikurssi
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Johtaminen
Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen

AMK: Palveluliiketoiminta 2020-2023

Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opiskelija ymmärtää systeemiajattelun mukaisen ruuan kestävän arvoketjun alkutuotannosta kulutukseen. Opiskelija ymmärtää globaalin ruokajärjestelmän muodostumisen perusteet ja sen liiketoimintamahdollisuudet. Opiskelija osaa seurata, arvioida, toteuttaa ja kehittää ruokaan liittyvää viestintää. Opiskelija tuntee kestävän ravitsemuksen perusteet ja niiden merkityksen kansanterveydelle.

Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Johdanto kestävään gastronomiaan
Food and Environment
Kestävä ravitsemus
Food and Consumer
Sustainability in Beverages
Ammatillinen kehittyminen
Food Tourism
Syventävä viinikurssi
WSET-viinikurssi
Työskentely ammattikeittiössä
Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut
Oman ammattialan kehittäminen
Palveluliiketoimintaosaaminen

Opiskelija hallitsee palveluliiketoiminnan teoreettisen tietoperustan ja osaa soveltaa sitä restonomin monikulttuurisssa toimintaympäristöissä. Opiskelija tunnistaa ja analysoi toimintaympäristön muutoksia, joiden pohjalta hän osaa kehittää uusia ratkaisuja toimialalle. Opiskelija osaa johtaa tulevaisuuden palveluita vastuullisesti.

Talousmatematiikka
Restonomin taloushallinto
Palveluliiketoiminnan perusteet
Services marketing
Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa
Responsible Business Concepts
Palvelumuotoilu
Ammatillinen kehittyminen
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Johtaminen
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen
Oman ammattialan kehittäminen
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Luokittelemattomat
Osaajana kehittyminen
Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot
Life balance - tasapainoa elämään
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat
Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus
Opiskelijatutorointi
Monimuototutorointi
Mentorointi
Löydä oma liikuntamuotosi
Opiskelija aktiivina JAMKissa
Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Yrittäjyys
Future Factory -projekti
ICT-valmiudet
Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK

Opintojen pakollisuus (AMK)

Pakollinen opintojakso
Osaajana kehittyminen
Työelämän viestintä
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
JAMK InnoFlash
Yrittäjyys
Future Factory -projekti
Talousmatematiikka
Restonomin taloushallinto
Palveluliiketoiminnan perusteet
ICT-valmiudet
Services marketing
Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys
Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa
Responsible Business Concepts
Palvelumuotoilu
Johdanto kestävään gastronomiaan
Food and Environment
Kestävä ravitsemus
Food and Consumer
Sustainability in Beverages
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Johtaminen
Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut
Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen
Kehittämis- ja tutkimustoiminta
Opinnäytetyön suunnittelu, AMK
Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK
Opinnäytetyön toteutus, AMK
Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK
Kypsyysnäyte, AMK
Harjoittelu
Suuntaava harjoittelu
Vaihtoehtoinen opintojakso
Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen
Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat
Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus
Opiskelijatutorointi
Monimuototutorointi
Vapaasti valittava opintojakso
Life balance - tasapainoa elämään
Mentorointi
Löydä oma liikuntamuotosi
Opiskelija aktiivina JAMKissa
Ammatillinen kehittyminen
Food Tourism
Syventävä viinikurssi
WSET-viinikurssi
Työskentely ammattikeittiössä
Oman ammattialan kehittäminen
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
MPT2022SS-1002
OPISKELIJA- JA TYÖHYVINVOINTI

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

10
ZZPP0520 Osaajana kehittyminen 5
MMPR6130 Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta 5
SZZZ1910 Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot 2
SZZ30500 Life balance - tasapainoa elämään 5
BI00BB51 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelukirjoittaminen 2
BI00BB52 Sujuvuutta opiskeluun, opiskelutekniikat 2
BI00BB50 Sujuvuutta opiskeluun, kielenhuollon kertaus 1
ZZ00BM06 Opiskelijatutorointi 3 - 5
ZZ00BM07 Monimuototutorointi 3 - 5
ZZAJ0400 Mentorointi 3
ZZEJ0100 Löydä oma liikuntamuotosi 5
ZZAJ0100 Opiskelija aktiivina JAMKissa 5 - 15
MPT2022SS-1001
KIELET JA VIESTINTÄ

(Valitaan kaikki)

11
ZZPC0420 Työelämän viestintä 3
ZZPC0220 Työelämän englanti 4
ZZPC0320 Työelämän ruotsi 4
MPT2022SS-1007
FUTURE FACTORY

(Valitaan kaikki)

15
ZZPP0740 JAMK InnoFlash 2
ZZPP0750 Yrittäjyys 3
ZZPP0920 Future Factory -projekti 10
MPT2022SS-1003
VASTUULLINEN PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

50
HL00BD11 Talousmatematiikka 3
MMAB0130 Restonomin taloushallinto 5
MP00BA24 Palveluliiketoiminnan perusteet 10
ZZPP0420 ICT-valmiudet 3
HMAB1000 Services marketing 5
MP00BS38 Palvelujen laatu ja asiakastyytyväisyys 4
MMZZ2000 Digitalisaation mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
MZMI3000 Responsible Business Concepts 10
HL00BD54 Palvelumuotoilu 5
MPT2022SS-1004
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

25 - 40
MP00BO07 Johdanto kestävään gastronomiaan 5
MMPG1120 Food and Environment 5
MMPR6170 Kestävä ravitsemus 5
MMPG1300 Food and Consumer 5
MMPD3000 Sustainability in Beverages 5
MMZZ2100 Ammatillinen kehittyminen 5
MMPG1400 Food Tourism 5
MMPD3300 Syventävä viinikurssi 5
MP00BU29 WSET-viinikurssi 3
MPT2022SS-1005
RUOKA- JA RAVINTOLAPALVELUIDEN JOHTAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 39)

34 - 39
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5
HL00BD06 Johtaminen 4
MP00BT48 Työskentely ammattikeittiössä 5
MMPG2100 Tulevaisuuden kestävät ruokapalvelut 10
MZMB0500 Palveluyrityksen operatiivinen johtaminen 10
MMPG3000 Oman ammattialan kehittäminen 5
MPT2022SS-1008
TUTKIMUKSELLINEN KEHITTÄMISTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

20
ZZPP0620 Kehittämis- ja tutkimustoiminta 5
ZZ00BL91 Opinnäytetyön suunnittelu, AMK 3
ZZ00BL97 Opinnäytetyön kirjoittaminen, AMK 2
ZZ00BL92 Opinnäytetyön toteutus, AMK 6
ZZ00BL93 Opinnäytetyön raportointi ja arviointi, AMK 4
ZZOA0220 Kypsyysnäyte, AMK 0
MPT2022SS-1006
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
MZMHW100 Harjoittelu 15
MZMHW200 Suuntaava harjoittelu 15
MPT2022SS-1009
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
YHTYRI
Yhteiset yrittäjyysopinnot (AMK- ja YAMK-opiskelijalle)
0 - 23
ZZ00BC02 Ideasta yritykseksi 5
ZZ00BC03 Yrittäjävalmennus 8
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZZ00CQ16 Yrittäjyystarinoita 2
ZZ00CQ17 Valmiina yrittämään 3
ZZ00CQ18 Vuosi yrittäjänä 1 - 5
ZZ00CQ62 Yritystoimintaa kehittävät opinnot 1 - 5
MPT2022SS-1010
CAMPUSONLINE-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
MPT2022SS-1011
EDUFUTURA-OPINNOT

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0