Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoiminta: MPT2019SMM

Tunnus: MPT2019SMM

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK), majoitus- ja ravitsemisala

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2019

Opetuskieli:
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2019-2020 2020-2021 2021-2022 2022-2023 Syksy 2019 Kevät 2020 Syksy 2020 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 1. / 2019 2. / 2020 3. / 2020 1. / 2020 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022
ZZP03Z-1292
TYÖELÄMÄVALMIUDET

(Valitaan kaikki )

24
ZZPP0500 Osaajana kehittyminen 5 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7
ZZPP0400 ICT-valmiudet 3 3 3 3
ZZPP0710 Yrittäjyys 3 3 3 3
ZZPP0730 JAMK InnoFlash 2 2 2 2
ZZPC0200 Työelämän englanti 4 4 4 4
ZZPC0300 Työelämän ruotsi 4 4 4 4
ZZPC0400 Työelämän viestintä 3 3 3 3
MZMY1Z-1028
MATKAILU-JA RAVITSEMISALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

35
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5 5 5 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5 5 5 5
MZMA0110 Palvelun perusteet 5 5 5 5
MZMA0111 Electronic Customer Services 5 5 5 5
MZMHW100 Harjoittelu 15 15 15 15
MZBM1Z-1028
MATKAILU- JA RAVITSEMISALAN LIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

35
HMAB0110 Marketing 5 5 5 5
HMAB0120 Johtaminen 5 5 5 5
HMAB0130 Taloushallinto 5 5 5 5
HMAB0140 Palvelujärjestelmät 5 5 5 5
MZMB0400 Operatiivinen johtaminen 10 10 10 10
MZBM3000 Selling and Sales Support 5 5 5 5
MMPG1Z-1026
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

61
MMPG1110 Food Culture 5 5 5 5
MMPR6170 Kestävä ravitsemus 5 5 5 5
MMPG1120 Food and Environment 5 5 5 5
MMPG1210 Ruuan laatutekijät 6 6 6 6
MMPG1100 Kestävä ruokatuotanto 5 5 5 5
MMPG1300 Food and Consumer 5 5 5 5
MMPD2350 Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages 5 5 5 5
MMPD2500 Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen 10 10 10 10
MZMHW200 Suuntaava harjoittelu 15 15 15 15
ZZG01Z-1317
YRITTÄJYYS JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZYVZ0100 NY-startup 1 10
ZYVZ0150 NY-startup 2 5
ZZWZ0150 DreamUp-projektikurssi 5
ZZVV0420 Luo oma kesäduunisi 1 - 2
ZZVZ0250 Demola Project 5
ZZVZ0400 Esihautomo 5
ZZVZ0450 Hautomo 8
MZMI1Z-1028
INNOVOINTI JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki )

40
MZMI2000 Palvelumuotoiluprosessi 10 10 10 10
MZMI3000 Responsible Business Concepts 10 10 10 10
ZZPP0610 Tutkimus ja kehittäminen 5 5 5 5
MZRDZ110 Opinnäytetyö osa 1 5 5 5 5
MZRDZ120 Opinnäytetyö osa 2 10 5 5 5 5 5 5
MZRDZ210 Kypsyysnäyte 0
MPT2019SMM-1001
VAPAASTI VALITTAVAT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
Yhteensä 210 61.7 71.7 56.7 5 36.7 25 36.7 35 36.7 20 5 36.7 25 0 36.7 35 0 36.7 20 0 5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

AMK: JAMKin yhteiset osaamiset 2017-2019

Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija
* toimii monikulttuurisessa ympäristössä yhteistyössä muiden kanssa
* toimii itsenäisesti työelämän viestintätilanteissa myös toisella kotimaisella ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä
* ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia.

Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Restonomin toimintaympäristö
Harjoittelu
Food Culture
Food and Environment
Food and Consumer
Demola Project
Oppimisen taidot

Opiskelija
* arvioi ja kehittää osaamistaan ja on valmis jatkuvaan oppimiseen
* hankkii, käsittelee ja arvioi oman alansa tietoja, teorioita, käsitteitä, menetelmiä ja periaatteita kriittisesti
* ottaa vastuun ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Osaajana kehittyminen
ICT-valmiudet
Yrittäjyys
JAMK InnoFlash
Työelämän viestintä
Palvelun perusteet
Food and Environment
Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen
Unelmat+Inspiraatio!
Demola Project
Tutkimus ja kehittäminen
Opinnäytetyö osa 1
Opinnäytetyö osa 2
Tiedonhallintaosaaminen

Opiskelija
* toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan tietoa, menetelmiä ja hankittuja käytännön taitoja
* ratkaisee ongemia uudella tavalla, luovasti ja kehittää työtapoja
* hankkii kehityshaasteen tai ratkaistavan ongelman kannalta relevanttia tietoa ja tekee päätöksiä niiden perusteella.

Osaajana kehittyminen
ICT-valmiudet
Yrittäjyys
JAMK InnoFlash
Restonomin lakitietous
Kestävä ravitsemus
Unelmat+Inspiraatio!
Demola Project
Tutkimus ja kehittäminen
Työelämäosaaminen

Opiskelija
* toimii yhteistoiminnallisesti ja ammattieettisesti opiskelu- ja työyhteisön sekä muiden ryhmien jäsenenä ja edistää yhteisön tuloksellisuutta ja hyvinvointia
* organisoi työtehtäviä, työnkulkua ja päätöksentekoa sekä työskentelee systemaattisesti ja päämäärätietoisesti asiantuntijatehtävissä
* jakaa omaa asiantuntijuuttaan ja käyttää muiden asiantuntijuutta hyväkseen.

Yrittäjyys
JAMK InnoFlash
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Työelämän viestintä
Restonomin toimintaympäristö
Restonomin lakitietous
Palvelun perusteet
Harjoittelu
Johtaminen
Palvelujärjestelmät
Kestävä ruokatuotanto
Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen
Suuntaava harjoittelu
Unelmat+Inspiraatio!
NY-startup 1
NY-startup 2
DreamUp-projektikurssi
Luo oma kesäduunisi
Demola Project
Viestintäosaaminen

Opiskelija
* viestii hyvin suullisesti ja kirjallisesti äidinkielellään
* hyödyntää monipuolisesti tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
* huomioi erilaiset toimijat työskentelyssään ja toimii verkostoissa.

Osaajana kehittyminen
ICT-valmiudet
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Työelämän viestintä
Restonomin toimintaympäristö
Harjoittelu
Marketing
Selling and Sales Support
Kestävä ravitsemus
DreamUp-projektikurssi
Demola Project
Tutkimus ja kehittäminen
Opinnäytetyö osa 1
Opinnäytetyö osa 2
Kypsyysnäyte
Yrittäjyysosaaminen

Opiskelija
* rakentaa asiakaslähtöisiä, kestävän kehityksen periaatteen mukaisia ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja verkostoissaan
* ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
* osoittaa rohkeutta kokeilla uusia asioita ja hallitsee niihin liittyviä riskejä.

Yrittäjyys
JAMK InnoFlash
Taloushallinto
Operatiivinen johtaminen
Unelmat+Inspiraatio!
NY-startup 1
NY-startup 2
DreamUp-projektikurssi
Luo oma kesäduunisi
Demola Project
Esihautomo
Hautomo
Luokittelemattomat
Electronic Customer Services
Ruuan laatutekijät
Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages
Palvelumuotoiluprosessi
Responsible Business Concepts

AMK: Palveluliiketoiminta 2019

Innovointi- ja kehittämisosaaminen

• Kaupallistaa potentiaaliset ideat innovaatioiksi
• Käyttää luovan työskentelyn menetelmiä ja innovointiprosessissa tarvittavia työkaluja ja hyödyntää niitä toiminnan kehittämisessä ja uuden luomisessa
• Edistää innovointia tukevaa kulttuuria organisaatioissa
• Ennakoi ja seuraa toimintaympäristöä, ja etsii, analysoi ja hyödyntää tietoa, sekä jakaa sitä sisäisissä ja ulkoisissa verkostoissa.

Electronic Customer Services
Palvelujärjestelmät
Operatiivinen johtaminen
Ruuan laatutekijät
Suuntaava harjoittelu
Palvelumuotoiluprosessi
Responsible Business Concepts
Opinnäytetyö osa 1
Opinnäytetyö osa 2
Kestävän gastronomian osaaminen

• Ymmärtää ruokakulttuurin roolin osana kulttuuriperintöä ja levittää tätä ymmärrystä
• Tuntee ruokatuotantoketjun ja toimii vastuullisesti siinä
• Kehittää kokonaislaatua elintarvikeketjussa
• Ymmärtää ravitsemuksen ja terveyden välisen merkityksen kansanterveydelle
• Johtaa asiakaslähtöisiä ruoka- ja ravintolapalveluiden tuotanto- ja palveluprosesseja
• Tunnistaa elintarvike-, ruoka- ja ravintolayrityksen kestävän kehityksen osa-alueet ja kehittää kannattavaa liiketoimintaa näistä lähtökohdista.

Food Culture
Kestävä ravitsemus
Food and Environment
Ruuan laatutekijät
Kestävä ruokatuotanto
Food and Consumer
Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages
Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen
Suuntaava harjoittelu
Palveluliiketoimintaosaaminen

• Kehittää systemaattisesti alan liiketoiminnan laatua
• Johtaa vastuullista ja tuloksellista alan liiketoimintaa, joka tuottaa arvoa asiakkaille, yrityksille ja yhteiskunnalle
• Markkinoi ja myy palveluita asiakaslähtöisesti
• Johtaa ja luo edellytykset monimuotoisen henkilöstön osaamiselle ja hyvinvoinnille
• Kommunikoi ja verkostoituu sidosryhmien kanssa.

Restonomin lakitietous
Palvelun perusteet
Electronic Customer Services
Marketing
Johtaminen
Taloushallinto
Palvelujärjestelmät
Operatiivinen johtaminen
Selling and Sales Support
Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages
Luokittelemattomat
Osaajana kehittyminen
ICT-valmiudet
Yrittäjyys
JAMK InnoFlash
Työelämän englanti
Työelämän ruotsi
Työelämän viestintä
Restonomin toimintaympäristö
Harjoittelu
Unelmat+Inspiraatio!
NY-startup 1
NY-startup 2
DreamUp-projektikurssi
Luo oma kesäduunisi
Demola Project
Esihautomo
Hautomo
Tutkimus ja kehittäminen
Kypsyysnäyte

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
ZZP03Z-1292
TYÖELÄMÄVALMIUDET

(Valitaan kaikki)

24
ZZPP0500 Osaajana kehittyminen 5
ZZPP0400 ICT-valmiudet 3
ZZPP0710 Yrittäjyys 3
ZZPP0730 JAMK InnoFlash 2
ZZPC0200 Työelämän englanti 4
ZZPC0300 Työelämän ruotsi 4
ZZPC0400 Työelämän viestintä 3
MZMY1Z-1028
MATKAILU-JA RAVITSEMISALAN TOIMINTAYMPÄRISTÖOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

35
MZMA0112 Restonomin toimintaympäristö 5
MZMA0113 Restonomin lakitietous 5
MZMA0110 Palvelun perusteet 5
MZMA0111 Electronic Customer Services 5
MZMHW100 Harjoittelu 15
MZBM1Z-1028
MATKAILU- JA RAVITSEMISALAN LIIKETOIMINTAOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

35
HMAB0110 Marketing 5
HMAB0120 Johtaminen 5
HMAB0130 Taloushallinto 5
HMAB0140 Palvelujärjestelmät 5
MZMB0400 Operatiivinen johtaminen 10
MZBM3000 Selling and Sales Support 5
MMPG1Z-1026
KESTÄVÄN GASTRONOMIAN OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

61
MMPG1110 Food Culture 5
MMPR6170 Kestävä ravitsemus 5
MMPG1120 Food and Environment 5
MMPG1210 Ruuan laatutekijät 6
MMPG1100 Kestävä ruokatuotanto 5
MMPG1300 Food and Consumer 5
MMPD2350 Basics of Wine and Other Alcoholic Beverages 5
MMPD2500 Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen 10
MZMHW200 Suuntaava harjoittelu 15
ZZG01Z-1317
YRITTÄJYYS JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio! 3
ZYVZ0100 NY-startup 1 10
ZYVZ0150 NY-startup 2 5
ZZWZ0150 DreamUp-projektikurssi 5
ZZVV0420 Luo oma kesäduunisi 1 - 2
ZZVZ0250 Demola Project 5
ZZVZ0400 Esihautomo 5
ZZVZ0450 Hautomo 8
MZMI1Z-1028
INNOVOINTI JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

40
MZMI2000 Palvelumuotoiluprosessi 10
MZMI3000 Responsible Business Concepts 10
ZZPP0610 Tutkimus ja kehittäminen 5
MZRDZ110 Opinnäytetyö osa 1 5
MZRDZ120 Opinnäytetyö osa 2 10
MZRDZ210 Kypsyysnäyte 0
MPT2019SMM-1001
VAPAASTI VALITTAVAT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15