Siirry suoraan sisältöön

Oppiminen ja osaamisen kehittyminen (YAMK-opiskelijalle) 2023-2025

Tunnus: YZZA1300

Opetuskielet

  • suomi

Osaamistavoitteet

Ymmärrät kasvatustieteellisiä perusteita ja oppimista koskevia eettisiä lähtökohtia. Ymmärrät ihmisen oppimista ilmiönä ja kehittymistä tarkastelevien tieteiden soveltamismahdollisuuksia oppimisen ohjaamisessa erilaisissa oppimisympäristöissä. Osaat tarkastella kasvatukseen ja koulutukseen liittyviä ilmiöitä kasvatus- ja koulutussosiologisen näkökulman avulla. Kehität omaa pedagogista osaamistasi tavoitteellisesti vahvistamalla omaa asiantuntijuuttasi ja jatkuvan oppimisen taitojasi.

Sisällön valinnaisuus

Valitaan erillisten kriteerien mukaan 0 - 17 op

Kriteerit

Opiskelija valitsee opintokokonaisuudesta opintoja HOPSin ja urasuunnitelmansa mukaisesti minimissään 5 op ja maksimissaan 17 op.

- Kasvatustieteelliset opinnot muodostavat samanaikaisesti opiskeltavan kokonaisuuden (12 op), joten valitse molemmat opintojaksot ilmoittautuessasi.

- Pedagogisen osaamisen kehittämisen opintojaksoista voit valita yhden opintojakson (5 op) opintoihisi.

Huom! Mikäli haluat tehdä toisen 5 op -laajuisen opintojakson, tämä on mahdollista vain, jos opintojakson toteutuksella on vapaita paikkoja, eikä opintokokonaisuuden maks. 17 op ylity.

Lisätiedot

Ennen kuin ilmoittaudut tämän opintokokonaisuuden opintojaksoille, keskustele niistä opettajatutorisi kanssa. Varmista, että sinulla on riittävästi pakollisia tutkintoon sisältyviä opintoja jo tehtynä, ja että suunnittelemasi opinnot sopivat omaan HOPSiisi ja YAMK-tutkintoosi.

Kuvaus

Tarvitsetko kasvatustieteellistä ymmärrystä työssäsi? Tähtäätkö ammatilliseksi opettajaksi? Tämän opintokokonaisuuden opintojen kautta voit tutustua Jamkin ammatillisen opettajakorkeakoulun järjestämiin pedagogisiin opintoihin. Opintojen ydinsisältö muodostuu kasvatustieteellisistä opinnoista ja pedagogisen osaamisen kehittämisen opinnoista, jotka voivat painottua oman osaamisesi, työyhteisön osaamisen, oman alan tai työelämän kehittämiseen.

Opintoja voidaan sisällyttää osaksi ammatillista opettajankoulutusta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YZZA1300-1001

Kasvatustieteelliset opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 12 )

0 - 12
AJ00BN75 Oppiminen ja elämänkulku 6
AJ00BN76 Koulutuksen tulevaisuus 6
YZZA1300-1002

Pedagogisen osaamisen kehittämisen opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 5 )

0 - 5
AE00BO56 Erityispedagoginen tietoperusta 5
AJ00BN77 Osaavana ohjaajana oppimisessa ja työelämässä 5
AJ00BN78 Yhdenvertaisuus opetuksessa ja ohjauksessa 5
AJ00BP45 Monipuoliset verkko-oppimistehtävät 5
AJ00BP46 Video pedagogisena työkaluna 5
AJ00BY42 Saavutettavuus opetuksessa ja ohjauksessa 5