Skip to main content

Nutrition in Finland (5 op)

Toteutuksen tunnus: MM00BY26-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 04.01.2024

Ajoitus

05.02.2024 - 14.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

School of Business

Toimipiste

Main Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Service Business

Opettaja

  • Anne-Maria Raitio
  • Karoliina Väisänen

Ryhmät

  • MPT23S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJA24KM
    Avoin amk, marata
  • 05.02.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 12.02.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 14.02.2024 13:00 - 14:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 19.02.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 04.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 06.03.2024 13:00 - 14:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 11.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 18.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 25.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 03.04.2024 13:00 - 14:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 08.04.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
  • 10.04.2024 13:00 - 15:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003

Objectives

Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen

Content

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Time and location

Kontaktiopetus Rajakadulla.

Learning materials and recommended literature

Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Teaching methods

Luennot
Ryhmäkeskustelut
Itsenäinen opiskelu

Exam dates and retake possibilities

Opintojakso sisältää tentin

Alternative completion methods

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Student workload

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

Luennot 25 h
Tehtävätyöpajat 5 h
Eritiysruokavaliotentti 20 h
Lukupiirikirja ja akvaariokeskustelu 40 h
Itsenäinen opiskelu 45 h
Opintojaksolla on 80 % läsnäolovelvoite.

Content scheduling

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Further information for students

Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilötehtävien ja ryhmäkeskustelujen perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute
Itsearviointi

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, pass/failed

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.