Suomalaisten ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MM00BY26-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
20.11.2023 - 04.01.2024
Ajoitus
05.02.2024 - 14.04.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Anne-Maria Raitio
- Karoliina Väisänen
Ryhmät
-
MPT23S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA24KMAvoin amk, marata
- 05.02.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 12.02.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 14.02.2024 13:00 - 14:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 19.02.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 04.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 06.03.2024 13:00 - 14:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 11.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 18.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 25.03.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 03.04.2024 13:00 - 14:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 08.04.2024 09:45 - 12:15, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
- 10.04.2024 13:00 - 15:00, Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
Tavoitteet
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Aika ja paikka
Kontaktiopetus Rajakadulla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)
Opetusmenetelmät
Luennot
Ryhmäkeskustelut
Itsenäinen opiskelu
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso sisältää tentin
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.
Luennot 25 h
Tehtävätyöpajat 5 h
Eritiysruokavaliotentti 20 h
Lukupiirikirja ja akvaariokeskustelu 40 h
Itsenäinen opiskelu 45 h
Opintojaksolla on 80 % läsnäolovelvoite.
Sisällön jaksotus
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilötehtävien ja ryhmäkeskustelujen perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute
Itsearviointi
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.