Siirry suoraan sisältöön

Suomalaisten ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MM00BY26-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.11.2023 - 04.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
05.02.2024 - 14.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Anne-Maria Raitio
Karoliina Väisänen
Ryhmät
MPT23S1
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
ZJA24KM
Avoin amk, marata
Opintojakso
MM00BY26

Toteutuksella on 8 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 16 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ma 04.03.2024 klo 09:45 - 12:15
(2 t 30 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35BP06 IT-tila
R35FK14 Oppimistila (aik)
Ke 06.03.2024 klo 13:00 - 14:00
(1 t 0 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35FK14 Oppimistila (aik)
Ma 11.03.2024 klo 09:45 - 12:15
(2 t 30 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35BP06 IT-tila
Ma 18.03.2024 klo 09:45 - 12:15
(2 t 30 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35FK14 Oppimistila (aik)
Ma 25.03.2024 klo 09:45 - 12:15
(2 t 30 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35BP06 IT-tila
Ke 03.04.2024 klo 13:00 - 14:00
(1 t 0 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35FK14 Oppimistila (aik)
Ma 08.04.2024 klo 09:45 - 12:15
(2 t 30 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35FK14 Oppimistila (aik)
Ke 10.04.2024 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003
R35F406 Oppimistila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Tavoitteet

Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Aika ja paikka

Kontaktiopetus Rajakadulla.

Oppimateriaalit

Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Opetusmenetelmät

Luennot
Ryhmäkeskustelut
Itsenäinen opiskelu

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakso sisältää tentin

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

Luennot 25 h
Tehtävätyöpajat 5 h
Eritiysruokavaliotentti 20 h
Lukupiirikirja ja akvaariokeskustelu 40 h
Itsenäinen opiskelu 45 h
Opintojaksolla on 80 % läsnäolovelvoite.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Lisätiedot

Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilötehtävien ja ryhmäkeskustelujen perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute
Itsearviointi

Siirry alkuun