Suomalaisten ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: MM00BY26-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
20.11.2023 - 04.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
05.02.2024 - 14.04.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Anne-Maria Raitio
- Karoliina Väisänen
- Ryhmät
-
MPT23S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA24KMAvoin amk, marata
- Opintojakso
- MM00BY26
Toteutuksella on 8 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 16 t 30 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 04.03.2024 klo 09:45 - 12:15 (2 t 30 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35BP06
IT-tila
R35FK14 Oppimistila (aik) |
Ke 06.03.2024 klo 13:00 - 14:00 (1 t 0 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35FK14
Oppimistila (aik)
|
Ma 11.03.2024 klo 09:45 - 12:15 (2 t 30 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35BP06
IT-tila
|
Ma 18.03.2024 klo 09:45 - 12:15 (2 t 30 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35FK14
Oppimistila (aik)
|
Ma 25.03.2024 klo 09:45 - 12:15 (2 t 30 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35BP06
IT-tila
|
Ke 03.04.2024 klo 13:00 - 14:00 (1 t 0 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35FK14
Oppimistila (aik)
|
Ma 08.04.2024 klo 09:45 - 12:15 (2 t 30 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35FK14
Oppimistila (aik)
|
Ke 10.04.2024 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
Suomalaisten ravitsemus MM00BY26-3003 |
R35F406
Oppimistila
|
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Sisällön jaksotus
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Tavoitteet
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen sekä osaat viestiä ravitsemuksesta asiakaslähtöisesti. Tunnistat suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät sekä haasteet. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää ja mediaa. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.
Osaamiset:
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen
Palveluliiketoimintaosaaminen
Oppimaan oppiminen
Sisältö
Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
Aika ja paikka
Kontaktiopetus Rajakadulla.
Oppimateriaalit
Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/
Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)
Opetusmenetelmät
Luennot
Ryhmäkeskustelut
Itsenäinen opiskelu
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso sisältää tentin
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.
Luennot 25 h
Tehtävätyöpajat 5 h
Eritiysruokavaliotentti 20 h
Lukupiirikirja ja akvaariokeskustelu 40 h
Itsenäinen opiskelu 45 h
Opintojaksolla on 80 % läsnäolovelvoite.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.
Lisätiedot
Avoin amk 5 (sis. max-määrään)
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilötehtävien ja ryhmäkeskustelujen perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute
Itsearviointi