Skip to main content

Organic Production (5 op)

Toteutuksen tunnus: LMSV0600-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

20.11.2023 - 04.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 20.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

School of Technology

Toimipiste

Institute of Bioeconomy

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 50

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Agricultural and Rural Industries

Opettaja

  • Ulla Heinonen
  • Mirja Riipinen

Vastuuopettaja

Mirja Riipinen

Ryhmät

  • LMS21S1
    Maaseutuelinkeinot (AMK)
  • LMS20S1
    Maaseutuelinkeinot
  • LMS21KM
    Bachelor's Degree Programme in Agricultural and Rural Industries
  • LMS22KM
    Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot, monimuotototeutus

Objectives

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson käytyäsi tunnet luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa. Tunnet suomalaisen luomutuotannon ehdot. Osaat laatia luomutuotantoon siirtyvän maatilan viljelykiertosuunnitelman ja tiedät luomukotieläintilan vaatimukset.

Opintojakson osaamiset
Maatalousosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Osaat etsiä ajantasaiset tiedon luomutuotannon ehdoista. Tiedät kuinka laaditaan viljelykiertosuunnitelma. Osaat arvioida eläinten ruokinnan ja olosuhteiden soveltuvuutta luomutuotantoon. Tunnet luomutuotannon kirjanpitovaatimukset ja valvonnan

Content

Luonnonmukainen kasvien viljely
Luonnonmukainen kotieläintalous
Luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
Luomutuotannon kirjanpitovaatimukset
Luomutuotannon valvontajärjestelmä

Learning materials and recommended literature

Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/

Teaching methods

Itsenäinen verkko-opiskelu.
LM00BP87 Luomukasvituotanto 3 op
LM00BP88 Luomueläintuotanto, 2 op

Alternative completion methods

Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.

Student workload

Itsenäinen työskentely 135 h

Further information for students

Avoin AMK 30

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Evaluation criteria, pass/failed

Opiskelija tuntee luomutuotannon vaatimukset tavanomaiseen tuotantoon verrattuna ja pystyy arvioimaan oman tilansa tai mallitilan mahdollisuuksia siirtyä luomutuotantoon sekä kasvinviljelyn että tuotantoeläinten osalta.

Prerequisites

Kasvinviljelyn perusteiden tuntemus ja tuotantoeläinten tuotanto-olosuhteiden tuntemus.