Sianliha- ja porsastuotanto (10op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CD78-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.04.2025 - 20.02.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 02.03.2026 - 30.04.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 80
- Opintojakso
- C-02472-9A00CD78
Toteutukselle Sianliha- ja porsastuotanto C-02472-9A00CD78-3011 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella, arvioida ja kehittää sikatilan (sianliha- ja/tai porasatuotantoyksikön) toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun sikataloudesta.
Sisältö
Ajankohtaiset sikojen ravitsemuksen ja hoidon erityiskysymykset, teknologiset ratkaisuvaihtoehdot ja digitaalinen ohjaus, tuotannonseuranta, kannattavuus, eläinaineksen kehittämisen perusteet, ajankohtaiset terveydenhoitoasiat ja terveydenhuoltoon liittyvä kartoitus ja suunnittelu sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy
Oppimateriaalit
Suositellaan esim: Kyriazakis, Ilias ; Whittemore, Colin T. 2007. Whittemore's science and practice of pig production. Oxford: Blackwell Publishing Siljander-Rasi, H., Nopanen, A. & Helin, J. (toim.) 2006. Sian ruokinta ja hoito. Vantaa: ProAgria maaseutukeskusten liitto Muu osoitettava materiaali ja itsenäinen tiedonhaku
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi Moodlessa (SeAMK:n opiskelijoilla muutamia toteutusta tukevia lähitunteja) Laajennettavissa itsenäisellä kehittämis-, tutkimus- tai selvitysprojektilla työelämäyhteydessä
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Verkko-opintojakson laajuus on 5 op. Opettajan kanssa sovittavalla työelämäyhteydessä tehtävällä projektilla voidaan laajentaa (2-5 op)
Kansainvälisyys
Sis. kansainvälisesti julkaistua oppimateriaalia
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely verkossa 100%