Siirry suoraan sisältöön

Sianliha- ja porsastuotanto (10op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-9A00CD78-3011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2025 - 20.02.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
02.03.2026 - 30.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
10 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 80
Opintojakso
C-02472-9A00CD78

Toteutukselle Sianliha- ja porsastuotanto C-02472-9A00CD78-3011 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella, arvioida ja kehittää sikatilan (sianliha- ja/tai porasatuotantoyksikön) toimintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun sikataloudesta.

Sisältö

Ajankohtaiset sikojen ravitsemuksen ja hoidon erityiskysymykset, teknologiset ratkaisuvaihtoehdot ja digitaalinen ohjaus, tuotannonseuranta, kannattavuus, eläinaineksen kehittämisen perusteet, ajankohtaiset terveydenhoitoasiat ja terveydenhuoltoon liittyvä kartoitus ja suunnittelu sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy

Oppimateriaalit

Suositellaan esim: Kyriazakis, Ilias ; Whittemore, Colin T. 2007. Whittemore's science and practice of pig production. Oxford: Blackwell Publishing Siljander-Rasi, H., Nopanen, A. & Helin, J. (toim.) 2006. Sian ruokinta ja hoito. Vantaa: ProAgria maaseutukeskusten liitto Muu osoitettava materiaali ja itsenäinen tiedonhaku

Opetusmenetelmät

Verkkokurssi Moodlessa (SeAMK:n opiskelijoilla muutamia toteutusta tukevia lähitunteja) Laajennettavissa itsenäisellä kehittämis-, tutkimus- tai selvitysprojektilla työelämäyhteydessä

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Verkko-opintojakson laajuus on 5 op. Opettajan kanssa sovittavalla työelämäyhteydessä tehtävällä projektilla voidaan laajentaa (2-5 op)

Kansainvälisyys

Sis. kansainvälisesti julkaistua oppimateriaalia

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely verkossa 100%

Siirry alkuun