Special diets (5cr)
Code
General information
- Enrollment
- 01.12.2025 - 31.05.2026
- Registration for the implementation has begun.
- Timing
- 19.01.2026 - 31.07.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Institution
- South-Eastern Finland University of Applied Sciences Xamk, E-kampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 100
- Course
- C-10118-CO00FV09
Unfortunately, no reservations were found for the realization Special diets C-10118-CO00FV09-3001. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.
Evaluation scale
1-5
Objective
Tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan erityisruokavaliota noudattavan henkilön ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä palveluita ravitsemussuositusten mukaisesti eri kohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia tuntemaan tavanomaisten erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset, ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden valintaa ja käyttöä täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamiseksi ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan palveluita asiakasturvallisuutta noudattaen ja viestimään asianmukaisesti.
Content
Erityisruokavaliot ruokasuosituksissa Allergiat ja intoleranssit Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (FodMap) Viestintä ja turvallisuus