Siirry suoraan sisältöön

Erityisruokavaliot (5op)

Toteutuksen tunnus: C-10118-CO00FV09-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2025 - 31.05.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
19.01.2026 - 31.07.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-10118-CO00FV09

Toteutukselle Erityisruokavaliot C-10118-CO00FV09-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan erityisruokavaliota noudattavan henkilön ruokailuun ja ruokavalion toteuttamiseen liittyviä palveluita ravitsemussuositusten mukaisesti eri kohderyhmille (lapset, työikäiset, ikääntyneet) eri toimintaympäristöissä (koti, hoitolaitos, ravintola). Tavoitteena on oppia tuntemaan tavanomaisten erityisruokavalioiden taustalla olevat syyt, ruokarajoitukset, ravitsemukselliset riskit ja ruokavalioon soveltuvien elintarvikkeiden valintaa ja käyttöä täysipainoisen ravitsemuksen toteuttamiseksi ympäristövastuullisuus huomioiden. Lisäksi tavoitteena on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan palveluita asiakasturvallisuutta noudattaen ja viestimään asianmukaisesti.

Sisältö

Erityisruokavaliot ruokasuosituksissa Allergiat ja intoleranssit Kasvisruokavaliot ja kasviproteiinien käyttö Keliakia ja gluteenittomat ruokavaliot Herkän vatsan ja suolistosairauksien ruokavaliot (FodMap) Viestintä ja turvallisuus

Siirry alkuun