Tilapalvelutuotanto (6op)
Toteutuksen tunnus: MMPT1210-9K0M3
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 01.01.2019 - 31.07.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 6 op
- Lähiosuus
- 6 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Soili Partanen
- Simon Kay-Jones
- Ryhmät
- 
                        MRE18SAMatkailu- ja palveluliiketoiminta
- 
                        MRE18SBMatkailu- ja palveluliiketoiminta
- Opintojakso
- MMPT1210
Toteutukselle Tilapalvelutuotanto MMPT1210-9K0M3 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
0-5
                    
Tavoitteet
Opiskelija
 -tuntee toimitilapalvelujenjohtamisen kokonaisuuden.
 -tuntee toimitilapalvelujenjohtamisen liiketoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti
 -tuntee toimitilajohtamisen yrityskenttää
 -ymmärtää tilapalvelujen merkityksen kiinteistön toiminnassa
 -tuntee tilapalvelutuotantoa eri toimintaympäristöissä
 -osaa hahmottaa tilapalvelutuotannon resurssitekijöitä
 -osaa muodostaa palvelukuvauksen
                    
Sisältö
-toimitilajohtamisen käsite kansainvälisesti ja kansallisesti
 -tilapalvelujen merkitys kiinteistön toiminnassa
 -tilapalvelut eri toimintaympäristöissä
 -tilapalvelujen tuottaminen palvelujärjestelmän mukaisesti.
 -tilapalveluiden tuottaminen eri toimijoiden/käyttäjien tarpeita hyödyttävä lopputulos huomioon ottaen
 -resurssitekijät tilapalveluissa
                    
Oppimateriaalit
-Hanhijärvi, H.; Tuomela, A. & Puhto.j. 2003. Kiinteistön käyttäjien toimitilapalvelutarpeet Suomessa. Espoo:TKK.Teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden raportteja212 -Ventovuori,T; Miettinen,I;Hyttinen;L & Paloheimo, K-S.2005.Toimitilapalvelujen hankinta-ja tuotantotavat.Espoo: Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu. Teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden laboratorion raportteja 229. -Rakennustietosäätiö RTS.2009. KiinteistötRYL 2009. Kiinteistöpalvelujen yleiset laatuvaatimukset. Rakennustieto Oy
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aineistotentit Oppimistehtävät
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
o	luennot 48 ho	virtuaaliopiskelu 27 h o	harjoitustyöt 25 ho	itsenäinen työskentely 35 h Yhteensä (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia). /
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1 (välttävä) 
 
 Opiskelija 
 
 - tunnistaa tilapalvelujen tuottamisen kokonaisuuden 
 - tunnistaa tilapalvelujen merkityksen kiinteistön toiminnassa
  
 2	(tyydyttävä) 
 
 - tuntee tilapalvelujen johtamisen kansainvälisenä toimintamallina
 -tuntee eri toimijoiden näkökulman tilapalvelujen tuottamiseen
 -tuntee palvelunkuvauksen merkityksen  tilapalveluyrityksessä
 
 
 3 (hyvä) 
 
 Opiskelija hallitsee arvosanaan 1-2 vaadittavan ydinosaamisen lisäksi alla olevat ja kykenee soveltamaan oppimaansa
  Opiskelija
 -osaa arvioida tilapalvelujen tuottamisen kokonaisuutta eri toimijoiden näkökulmasta.
 -kykenee toimimaan hänelle osoitetussa asiantuntijuusalueensa työtehtävässä tilapalvelujen tuottamisen palvlélujärjestelmän mukaan 
 -osaa muodostaa palvelunkuvauksen
 
 
 4 (kiitettävä) 
 
 - osaa tuottaa tilapalvelua yrittäjämäisellä otteella palvelujärjestelmän  mukaisesti ja ottaa huomioon eri käyttäjien tarpeita hyödyttävän lopputuloksen
 - ymmärtää toimitilajohtamisen kokonaisuuden merkityksen kansallisesti ja kansainvälisesti
 
 5	(erinomainen) 
 Opiskelija hallitsee arvosanaan 3 (hyvä) - 
 4 (kiitettävä) vaadittavan ydinosaamisen lisäksi alla olevat ja kykenee soveltamaan oppimaansa
 -osaa arvioida ja kehittää tilapalvelujen palvelujärjestelmään vaikuttavia tekijöitä vastuullisesti eri toimijoiden näkökulmasta.
 -osaa ottaa huomioon eri käyttäjien tarpeita hyödyttävän lopputuloksen  
 -osaa arvioida tilapalvelujen johtamisen kansainvälisiä käytänteitäja etsiä niistä vaikutteita tilapalvelujen kehittämiseen kansallisesti
                    
Esitietovaatimukset
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön tuntemus
                    
