Siirry suoraan sisältöön

Tilapalvelutuotanto (6 op)

Toteutuksen tunnus: MMPT1210-9K0M3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2019 - 31.07.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
6 op
Lähiosuus
6 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Soili Partanen
Simon Kay-Jones
Ryhmät
MRE18SA
Matkailu- ja palveluliiketoiminta
MRE18SB
Matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opintojakso
MMPT1210
Toteutukselle MMPT1210-9K0M3 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija
-tuntee toimitilapalvelujenjohtamisen kokonaisuuden.
-tuntee toimitilapalvelujenjohtamisen liiketoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti
-tuntee toimitilajohtamisen yrityskenttää
-ymmärtää tilapalvelujen merkityksen kiinteistön toiminnassa
-tuntee tilapalvelutuotantoa eri toimintaympäristöissä
-osaa hahmottaa tilapalvelutuotannon resurssitekijöitä
-osaa muodostaa palvelukuvauksen

Sisältö

-toimitilajohtamisen käsite kansainvälisesti ja kansallisesti
-tilapalvelujen merkitys kiinteistön toiminnassa
-tilapalvelut eri toimintaympäristöissä
-tilapalvelujen tuottaminen palvelujärjestelmän mukaisesti.
-tilapalveluiden tuottaminen eri toimijoiden/käyttäjien tarpeita hyödyttävä lopputulos huomioon ottaen
-resurssitekijät tilapalveluissa

Oppimateriaalit

-Hanhijärvi, H.; Tuomela, A. & Puhto.j. 2003. Kiinteistön käyttäjien toimitilapalvelutarpeet Suomessa. Espoo:TKK.Teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden raportteja212 -Ventovuori,T; Miettinen,I;Hyttinen;L & Paloheimo, K-S.2005.Toimitilapalvelujen hankinta-ja tuotantotavat.Espoo: Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu. Teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden laboratorion raportteja 229. -Rakennustietosäätiö RTS.2009. KiinteistötRYL 2009. Kiinteistöpalvelujen yleiset laatuvaatimukset. Rakennustieto Oy

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aineistotentit Oppimistehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

o luennot 48 ho virtuaaliopiskelu 27 h o harjoitustyöt 25 ho itsenäinen työskentely 35 h Yhteensä (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia). /

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä)

Opiskelija

- tunnistaa tilapalvelujen tuottamisen kokonaisuuden
- tunnistaa tilapalvelujen merkityksen kiinteistön toiminnassa

2 (tyydyttävä)

- tuntee tilapalvelujen johtamisen kansainvälisenä toimintamallina
-tuntee eri toimijoiden näkökulman tilapalvelujen tuottamiseen
-tuntee palvelunkuvauksen merkityksen tilapalveluyrityksessä


3 (hyvä)

Opiskelija hallitsee arvosanaan 1-2 vaadittavan ydinosaamisen lisäksi alla olevat ja kykenee soveltamaan oppimaansa
Opiskelija
-osaa arvioida tilapalvelujen tuottamisen kokonaisuutta eri toimijoiden näkökulmasta.
-kykenee toimimaan hänelle osoitetussa asiantuntijuusalueensa työtehtävässä tilapalvelujen tuottamisen palvlélujärjestelmän mukaan
-osaa muodostaa palvelunkuvauksen


4 (kiitettävä)

- osaa tuottaa tilapalvelua yrittäjämäisellä otteella palvelujärjestelmän mukaisesti ja ottaa huomioon eri käyttäjien tarpeita hyödyttävän lopputuloksen
- ymmärtää toimitilajohtamisen kokonaisuuden merkityksen kansallisesti ja kansainvälisesti

5 (erinomainen)
Opiskelija hallitsee arvosanaan 3 (hyvä) -
4 (kiitettävä) vaadittavan ydinosaamisen lisäksi alla olevat ja kykenee soveltamaan oppimaansa
-osaa arvioida ja kehittää tilapalvelujen palvelujärjestelmään vaikuttavia tekijöitä vastuullisesti eri toimijoiden näkökulmasta.
-osaa ottaa huomioon eri käyttäjien tarpeita hyödyttävän lopputuloksen
-osaa arvioida tilapalvelujen johtamisen kansainvälisiä käytänteitäja etsiä niistä vaikutteita tilapalvelujen kehittämiseen kansallisesti

Esitietovaatimukset

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön tuntemus

Siirry alkuun