Tilapalvelutuotanto (6 op)
Toteutuksen tunnus: MMPT1210-9K0M3
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2019 - 31.07.2019
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 6 op
- Lähiosuus
- 6 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)
- Opettajat
- Soili Partanen
- Simon Kay-Jones
- Ryhmät
-
MRE18SAMatkailu- ja palveluliiketoiminta
-
MRE18SBMatkailu- ja palveluliiketoiminta
- Opintojakso
- MMPT1210
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
Opiskelija
-tuntee toimitilapalvelujenjohtamisen kokonaisuuden.
-tuntee toimitilapalvelujenjohtamisen liiketoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti
-tuntee toimitilajohtamisen yrityskenttää
-ymmärtää tilapalvelujen merkityksen kiinteistön toiminnassa
-tuntee tilapalvelutuotantoa eri toimintaympäristöissä
-osaa hahmottaa tilapalvelutuotannon resurssitekijöitä
-osaa muodostaa palvelukuvauksen
Sisältö
-toimitilajohtamisen käsite kansainvälisesti ja kansallisesti
-tilapalvelujen merkitys kiinteistön toiminnassa
-tilapalvelut eri toimintaympäristöissä
-tilapalvelujen tuottaminen palvelujärjestelmän mukaisesti.
-tilapalveluiden tuottaminen eri toimijoiden/käyttäjien tarpeita hyödyttävä lopputulos huomioon ottaen
-resurssitekijät tilapalveluissa
Oppimateriaalit
-Hanhijärvi, H.; Tuomela, A. & Puhto.j. 2003. Kiinteistön käyttäjien toimitilapalvelutarpeet Suomessa. Espoo:TKK.Teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden raportteja212 -Ventovuori,T; Miettinen,I;Hyttinen;L & Paloheimo, K-S.2005.Toimitilapalvelujen hankinta-ja tuotantotavat.Espoo: Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu. Teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden laboratorion raportteja 229. -Rakennustietosäätiö RTS.2009. KiinteistötRYL 2009. Kiinteistöpalvelujen yleiset laatuvaatimukset. Rakennustieto Oy
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aineistotentit Oppimistehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
o luennot 48 ho virtuaaliopiskelu 27 h o harjoitustyöt 25 ho itsenäinen työskentely 35 h Yhteensä (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia). /
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1 (välttävä)
Opiskelija
- tunnistaa tilapalvelujen tuottamisen kokonaisuuden
- tunnistaa tilapalvelujen merkityksen kiinteistön toiminnassa
2 (tyydyttävä)
- tuntee tilapalvelujen johtamisen kansainvälisenä toimintamallina
-tuntee eri toimijoiden näkökulman tilapalvelujen tuottamiseen
-tuntee palvelunkuvauksen merkityksen tilapalveluyrityksessä
3 (hyvä)
Opiskelija hallitsee arvosanaan 1-2 vaadittavan ydinosaamisen lisäksi alla olevat ja kykenee soveltamaan oppimaansa
Opiskelija
-osaa arvioida tilapalvelujen tuottamisen kokonaisuutta eri toimijoiden näkökulmasta.
-kykenee toimimaan hänelle osoitetussa asiantuntijuusalueensa työtehtävässä tilapalvelujen tuottamisen palvlélujärjestelmän mukaan
-osaa muodostaa palvelunkuvauksen
4 (kiitettävä)
- osaa tuottaa tilapalvelua yrittäjämäisellä otteella palvelujärjestelmän mukaisesti ja ottaa huomioon eri käyttäjien tarpeita hyödyttävän lopputuloksen
- ymmärtää toimitilajohtamisen kokonaisuuden merkityksen kansallisesti ja kansainvälisesti
5 (erinomainen)
Opiskelija hallitsee arvosanaan 3 (hyvä) -
4 (kiitettävä) vaadittavan ydinosaamisen lisäksi alla olevat ja kykenee soveltamaan oppimaansa
-osaa arvioida ja kehittää tilapalvelujen palvelujärjestelmään vaikuttavia tekijöitä vastuullisesti eri toimijoiden näkökulmasta.
-osaa ottaa huomioon eri käyttäjien tarpeita hyödyttävän lopputuloksen
-osaa arvioida tilapalvelujen johtamisen kansainvälisiä käytänteitäja etsiä niistä vaikutteita tilapalvelujen kehittämiseen kansallisesti
Esitietovaatimukset
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön tuntemus