Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalalla (5op)
Toteutuksen tunnus: MP00BC05-0K0Z1
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 18.05.2020 - 31.07.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Opetuskielet
- suomi
- Opettajat
- Ani Lietonen
- Ryhmät
-
VAz20K15.jakson ja kesän 2020 opinnot
-
ZJK20KMKorkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA, Kevät 2020
-
ZJA20KMAvoin amk, MARATA
- Opintojakso
- MP00BC05
Toteutukselle Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalalla MP00BC05-0K0Z1 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opintojakso antaa sinulle valmiuksia toimia monikulttuurisissa ympäristöissä luonteeltaan kansainvälisellä alalla matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla saat eväitä kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen ja ymmärtämiseen sekä työelämän tilanteiden ratkaisuun. Opintojakson päätyttyä osaat paremmin viestiä ja toimia monikulttuurisessa työyhteisössä niin kotimaassa kuin ulkomailla.
Sisältö
Opintojakson sisältää: oma kulttuuritausta ja sen vaikutus monikulttuurisiin tilanteisiin, kulttuurinen käyttäytyminen ja toimintatavat, kulttuurin eri ulottuvuudet (esim. arvot, etiikka, aikakäsitys, viestintä, organisoituminen ja ryhmätyöskentely), monikulttuurisuuden hahmottaminen matkailu ja ravitsemis -toimialalla, työelämän keskeisten tilanteiden analysointi teoriaan pohjaten.
Oppimateriaalit
Hofstede, G. H., Hofstede G. J., Minkov M. 2010. Cultures and organizations: software of the mind: intercultural cooperation and its importance for survival. New York: McGraw Hill cop.
Opetusmenetelmät
Webinaarit (3)
Luentotallenteet
Ryhmätyö
Itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Webinarit 5h
Ryhmätyöt 10h
Opiskelumateriaaliin tutustuminen 50h
Oppimistehtävät/itsenäinen työskentely 70h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija hahmottaa, mitä monikulttuurisuus matkailu- ja ravisemis -toimialalla tarkoittaa. Hän ymmärtää kulttuuritaustan merkityksen monikulttuuristen työelämätilanteiden arvioimisessa. Opiskelija osoittaa teoriatietoon tukeutuvan case studyn analysoinnin kautta monikulttuurisuusosaamisensa ja käytännön ratkaisumallien hallinnan.
Esitietovaatimukset
Opintojakso on suunnattu ennen syksyä 2019 opintonsa
aloittaneille matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-opiskelijoille.