Siirry suoraan sisältöön

Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalalla (5op)

Toteutuksen tunnus: MP00BC05-0K0Z1

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
18.05.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Opettajat
Ani Lietonen
Ryhmät
VAz20K1
5.jakson ja kesän 2020 opinnot
ZJK20KM
Korkeakoulujen välinen yhteistyö, MARATA, Kevät 2020
ZJA20KM
Avoin amk, MARATA
Opintojakso
MP00BC05

Toteutukselle Monikulttuurisuus matkailu- ja ravitsemisalalla MP00BC05-0K0Z1 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opintojakso antaa sinulle valmiuksia toimia monikulttuurisissa ympäristöissä luonteeltaan kansainvälisellä alalla matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä. Käsiteltävän teorian ja sen soveltamisen avulla saat eväitä kulttuurisen monimuotoisuuden tunnistamiseen ja ymmärtämiseen sekä työelämän tilanteiden ratkaisuun. Opintojakson päätyttyä osaat paremmin viestiä ja toimia monikulttuurisessa työyhteisössä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Sisältö

Opintojakson sisältää: oma kulttuuritausta ja sen vaikutus monikulttuurisiin tilanteisiin, kulttuurinen käyttäytyminen ja toimintatavat, kulttuurin eri ulottuvuudet (esim. arvot, etiikka, aikakäsitys, viestintä, organisoituminen ja ryhmätyöskentely), monikulttuurisuuden hahmottaminen matkailu ja ravitsemis -toimialalla, työelämän keskeisten tilanteiden analysointi teoriaan pohjaten.

Oppimateriaalit

Hofstede, G. H., Hofstede G. J., Minkov M. 2010. Cultures and organizations: software of the mind: intercultural cooperation and its importance for survival. New York: McGraw Hill cop.

Opetusmenetelmät

Webinaarit (3)
Luentotallenteet
Ryhmätyö
Itsenäinen opiskelu

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Webinarit 5h
Ryhmätyöt 10h
Opiskelumateriaaliin tutustuminen 50h
Oppimistehtävät/itsenäinen työskentely 70h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hahmottaa, mitä monikulttuurisuus matkailu- ja ravisemis -toimialalla tarkoittaa. Hän ymmärtää kulttuuritaustan merkityksen monikulttuuristen työelämätilanteiden arvioimisessa. Opiskelija osoittaa teoriatietoon tukeutuvan case studyn analysoinnin kautta monikulttuurisuusosaamisensa ja käytännön ratkaisumallien hallinnan.

Esitietovaatimukset

Opintojakso on suunnattu ennen syksyä 2019 opintonsa
aloittaneille matkailu- ja ravitsemisalan tutkinto-opiskelijoille.

Siirry alkuun