Siirry suoraan sisältöön

Kauran prosessointi ja jalostus kuluttajatuotteiksi (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6161-9S0A1

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.08.2019 - 31.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Sanna Luoto
Ryhmät
MRE18S1M
Matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opintojakso
MMPR6161
Toteutukselle MMPR6161-9S0A1 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää kauran ominaispiirteet raaka-aineena, sekä kauran tarjoamat mahdollisuudet ja haasteet jatkojalostuksen ja tuotekehityksen näkökulmasta.
Opiskelijaa tuntee suomalaisen kauraketjun prosessit ja alan keskeisiä toimijoita.
Opiskelijalla on valmiudet seurata kauran prosessointiin ja kaurapohjaisiin elintarvikkeisiin liittyvää keskustelua, sekä ajankohtaisia tutkimuksia ja selvityksiä.
Opiskelija tunnistaa alan tulevaisuuden osaamistarpeet.

Sisältö

Elintarvikekauran laatutekijät
Kauran erityispiirteet ja ominaisuudet elintarvikeraaka-aineena
Kauraa käyttävän teollisuuden toimijat
Tuotekehitysprosessi
Suomalainen kauratutkimus ja innovaatiot

Oppimateriaalit

Chu, Y. 2013. Oats Nutrition and Technology. Wiley. Oats Chemistry and Technology. Toim. F.H. Webster & P.J. Wood. AACC International, Elsevier Inc. Soveltuvin osin. Molemmat saatavilla e-kirjana JAMK:n kirjastossa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Webinaariosallistuminen, oppimistehtävät ja harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty suoritus:
Opiskelija tunnistaa kauran ominaisuudet ja erityispiirteet raaka-aineena. Opiskelija tuntee elintarviketeollisuuden kauraprosessien ja tuotekehitystyön osa-alueet ja niiden sovellusmahdollisuuksia. Osaaminen on osoitettu oppimistehtävissä, jotka on palautettu ajallaan ja tehtävänannon mukaisina.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeketjun perusymmärrys

Siirry alkuun