Siirry suoraan sisältöön

Julkis- ja hallinto-oikeus (5 op)

Toteutuksen tunnus: HBJ20700-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.01.2021 - 10.01.2021

Ajoitus

11.01.2021 - 21.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 37

Koulutus

  • Liiketalous (AMK)

Opettaja

  • Veli-Pekka Paananen
  • Hannu Juntunen

Ryhmät

  • ZJA21KH
    Avoin AMK, lita
  • HTL19IY
    Liiketalous

Tavoitteet

Opiskelija sisäistää oikeudellisen järjestelmän mekanismit julkisoikeudessa. Hän tiedostaa normien ja järjestelmän ohjausvaikutuksen käytännön työskentelyssä.
Opiskelijalla on kokonaiskuva hallinnon historiallisista kehitysvaiheista ja hallinnon nykyisestä rakenteesta ja toiminnasta. Hän tuntee hallinnon keskeiset oikeusperiaatteet ja oikeusnormit ja osaa soveltaa niitä käytännössä.

Sisältö

Oikeusjärjestys, oikeudelliset toimijat, julkinen valta, viranomaistoiminta, toimivalta, asianosaiset, esittely ja päätöksenteko,
hallintomenettely, yleishallinnon ja erityishallinnon erot ja ristiriitojen ratkaisutavat, määräajat, asiakirjojen julkisuus ja tiedoksisaanti, sähköinen asiointi, oikeussuoja ja muutoksenhaku, hallintolainkäyttö

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Aiheeseen liittyvät säädökset ja oikeuskäytäntö. Suositeltava ekirja: Mäenpää, O. 2017. Yleinen hallinto-oikeus. Alma Talent ja Olli Mäenpää. Myös muu hallinto-oikeutta käsittelevä kirjallisuus

Opetusmenetelmät

Opiskelu toteutuu kaikilta osin verkkoympäristössä, annettujen toimeksiantojen mukaan edeten itsenäisenä työskentelynä oman aikataulun mukaisesti.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kaksi aiheen sisältöön ja verkko-opetukseen liittyvää koetta. Avautuvat opintojen tahdissa.
Koko sisällön koostava lopputentti.

Oppimistehtävistä kaksi (2) arvioidaan arvosanaan vaikuttavana arviointikriteerien ja -asteikon mukaisesti (Hyväksytty/hylätty)

Oppimistehtävä 1: yksilötyö, vapaasti valittavasta aiheesta teeman sisältöalueista, laajuus kolme-neljä a4 sivua

Oppimistehtävä 2: yksilötyö, vapaasti valittavasta aiheesta teeman sisältöalueista, laajuus neljä-viisi a4 sivua

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Valinnaisen suoritustavan toteuttaminen arvosanaan oikeuttavasti vaatii erityisen perustellun syyn, joka arvioidaan tapauskohtaisesti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson kuormittavuus tunteina:
virtuaaliopiskelu 138 h

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 5

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Arvioinnin kohteena on opintojakson osaamistavoitteiden saavuttaminen.
Arviointi tehdään tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 6)
Erinomainen (5)
Opiskelija yhdistelee ja arvioi tietoa kriittisesti eri näkökulmista argumentoiden ja hyvin perustellen. Opiskelija osoittaa normien ja tiedon syvällistä pohdintaa, vertailua ja arviointia eri näkökulmista lähdemateriaalia monipuolisesti käyttäen.

Kiitettävä (4)
Opiskelija analysoi ja yhdistelee tietoa ja normien soveltamista tuomalla esille eri näkökulmia sekä vertailemalla niiden eroja ja yhtäläisyyksiä. Opiskelija pystyy luomaan aiheesta oman ajattelun kautta jäsentyneen kokonaisuuden lähdemateriaalia monipuolisesti käyttäen.

Hyvä (3)
Opiskelija soveltaa normeja ja tietoa ja tuo esille useita olennaisia asioita perustellusti. Opiskelija osoittaa omaa pohdintaa tai käyttää havainnollistavia esimerkkejä.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija ymmärtää käsiteltävän asian kannalta olennaisia asioita. Esimerkit osoittavat omaa ajattelua, mutta yhteydet normitaustan ja esimerkkien välillä ovat puutteelliset. Sisältö on niukka eikä rajausta ole perusteltu.

Välttävä (1)
Opiskelija tuo esiin käsiteltävän asian kannalta joitakin olennaisia asioita luettelomaisesti tai lähteitä toistaen. Tehtävästä puuttuu selkeä näkökulma ja esitystapa on pinnallinen, perustelut niukkoja. Oma ajattelu puuttuu, joten yhteyksiä esitettyjen asioiden välillä ei tule esiin.

Hylätty (0)
Opiskelija tuo esiin epäolennaisia asioita tai käsittelee asiaa yleistiedon pohjalta. Aiheen käsittely on sekavaa ja epäjohdonmukaista, perustelut puuttuvat tai ovat virheelliset. Asiasisältö on niukka.

Esitietovaatimukset

Juridiikan perusteet ja juridisen tiedon etsintä- ja analysointivalmiudet