Siirry suoraan sisältöön

Pilvipalvelut (4 op)

Toteutuksen tunnus: TTTW0430-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.08.2020 - 30.08.2020

Ajoitus

31.08.2020 - 18.12.2020

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TA10 - IT-instituutti

Toimipiste

Lutakon kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 32

Koulutus

  • Tieto- ja viestintätekniikka (AMK)

Opettaja

  • Juho Pekki

Ryhmät

  • TTV18S1
    Tieto- ja viestintätekniikka
  • TTV18S5
    Tieto- ja viestintätekniikka

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee teorian pilvipalvelujen osa-alueet: käsitteet, rakenteet, käytetyt tekniset toteutustavat ja erilaiset pilvipalveluiden mallit. Lisäksi opiskelija hallitsee suunnittelun perusteet ja tunnistaa eri palvelumallien tuomat edut ja haitat.

Osaamiset
EU-EE EUR-ACE Tekninen suunnittelu
EU-ER EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
EU-KN EUR-ACE Tieto ja ymmärrys

Sisältö

Opintojakso sisältää pilvipalveluiden eri osa-alueet, yleisesti käytössä olevat pilvipalvelumallit, toiminnallisuuden, käytön ja suunnittelun osaaminen. Lisäksi opintojaksolla tutustutaan eri pilvipalvelutoimittajien tarjoamiin palveluihin ja kriittisesti vertaillaan niiden sisältöä.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Esitetään opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät

- luennot
- itseopiskelu
- pienryhmätyöskentely
- harjoitustyöt

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä. Arvosana määräytyy harjoitustyön (30%) ja laboratorioharjoitusten (70%) saatavien pisteiden perusteella

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Hyväksilukemisen menettelytavat kuvataan tutkintosäännössä ja opinto-oppaassa. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opintojakson erityiskäytänteistä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste (1 op) tarkoittaa keskimäärin 27 tunnin työtä.

- luennot 20 h
- harjoitustyöt 32 h
- itsenäinen työskentely 56 h
Yhteensä 108 h

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Välttävä 1: Opiskelija osaa erotella pilvipalvelumallit ja tietää niiden käytännön erot. Opiskelija osaa pilvipalveluiden peruskäytön. Opiskelija tietää projektitoiminnan perusteet ja osallistuu ryhmän toimintaan aktiivisesti kykenemättä kriittiseen itsearviointiin.

Tyydyttävä 2: Opiskelija tuntee eri pilvipalvelumallit ja osaa pilvipalveluiden käyttöönoton teorian. Opiskelija osaa pilvipalveluiden peruskäytön. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä tietyissä rooleissa ja arvioida ryhmän ja itsensä toimintaa pintapuolisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Hyvä 3: Opiskelija osaa pääpiirteittäin eri pilvipalveluihin liittyvän teorian ja pilvipalvelumallit ja tuntee yleisimmät pilvipalveluiden tarjoajat. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisen pilvipalveluiden käyttöönoton pienessä mittakaavassa. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä ja arvioida pääpiirteittäin ryhmän ja itsensä toimintaa sekä tuotoksen.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa hallitsevansa eri pilvipalveluihin liittyvän teorian ja pilvipalvelumallit ja tuntee yleisimmät pilvipalveluiden tarjoajat. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa annetun vaatimusmäärittelyn perusteella pilvipalveluiden käyttöönoton pienessä mittakaavassa. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä tietyissä rooleissa ja arvioida ryhmän ja itsensä toimintaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa hallitsevansa hyvin eri pilivpalveluihin liittyvän teorian ja pilvipalvelumallit ja tuntee yleisimmät pilvipalveluiden tarjoajat. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa annetun vaatimusmäärittelyn perusteella pilvipalveluiden käyttöönoton PK-yrityksessä. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä kaikissa rooleissa ja arvioida kriittisesti ryhmän ja itsensä toimintaa.

Esitietovaatimukset

Koskee tutkinto-opiskelijoita:

Opiskelijalla täytyy olla suuntautumisen ammatilliset opinnot suoritettu hyväksytysti, jotta opiskelijalla on edellytykset opintojakson suorittamiseen. Tietoperusta koostuu It-palvelun hallinnan teorian ja käytänteiden osaamisesta, eri verkkoteknologioiden osaamisesta sekä palvelinkäyttöjärjestelmien tuntemisesta ja käytännön osaamisesta.