Mental Health and Substance Abuse (5 cr)
Code: SZZZ1539-3003
General information
- Enrollment
-
03.08.2020 - 30.08.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
26.10.2020 - 18.12.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 3 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- School of Health and Social Studies
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Degree programmes
- Bachelor's Degree Programme in Social Services
- Teachers
- Merja Nybacka
- Course
- SZZZ1539
Evaluation scale
0-5
Objective
The students
- know the problems with mental health and substance abuse
- know the mental health and substance abuse services
- know the basics of motivational interview(MI) and can apply the method on satisfactory level in exercises
Content
Substance abuse and mental health problems as a many-sided and multidisciplinary phenomen
The services
Extra information for R.C. students: Substance abuse and mental health problems and crises as a phenomenon.
Materials
Koski-Jännes Anja 2008. Kohti muutosta.
Kuhanen C., Oittinen P.& Kanerva A., Seuri, T. & Shubert, C. 2017. Mielenterveyshoitotyö. Helsinki: Sanoma Pro.
Eriksson, E. & Arnkil, T. 2012. Huoli puheeksi. Opas varhaisista dialogeista. (Löytyy verkkojulkaisuna)
Paihdelinkki.fi
Mielenterveystalo.fi
Teaching methods
Flipped learning
Employer connections
Opintokäynti päihdetyön yksikköön.
Osallistuminen Keski-Suomen päihdepäivään viikolla 46.
Exam schedules
15.12.20
15.1.21 and 15.2.21
Student workload
Ennakkotehtävät 10 t
Oppimistehtävät 84 t
Opintokäynnit ja niiden raportointi 10 t.
Osallistuminen päihdepäivään 10 t
Harjoituksiin valmistautuminen 10 t
Kontaktiopetus 21 t
Assessment criteria, satisfactory (1)
Välttävä (1)
Opiskelija tuntee päihde- ja mielenterveyden häiriöiden monimuotoisuuden biopsykososiaalisena ilmiönä
Tyydyttävä (2)
Opiskelija tuntee päihde- ja mielenterveyden häiriöiden monimuotoisuuden biopsykososiaalisena ilmiönä myös läheisen näkökulmasta. Hän nimeää erilaista päihde- ja mielenterveyden häiriötä koskevaa tutkimus- ja kokemustietoa. Hän kertoo esimerkkejä tiedon soveltamismahdollisuuksista mielenterveys ja päihdepalveluiden kehittämisessä sekä omassa työssään. Opiskelija nimeää päihde- ja mielenterveyspalveluita sekä tuntee niiden tuottamista ja järjestämistä koskevaa lainsäädäntöä. Hän osaa arvioida vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan motivoinnissa ja puheeksi ottamisen taidoissa sekä reflektoi omia asenteitaan ja arvojaan suhteessa päihde- ja mielenterveyden häiriöihin, kuntoutujiin ja heidän läheisiinsä. Opiskelija hyödyntää lähteitä aiheiden tarkastelussa sekä tarkastelee aihetta useiden esimerkkien kautta. Opiskelija noudattaa JAMKin raportointiohjetta kirjallisissa esityksissä.
Assessment criteria, good (3)
Hyvä (3) Opiskelija tuntee päihde- ja mielenterveyden häiriöiden monimuotoisuuden biopsykososiaalisena ilmiönä myös läheisen näkökulmasta. Hän analysoi erilaista päihde- ja mielenterveyden häiriötä koskevaa tutkimus- ja kokemustietoa. Hän esittelee tiedon soveltamismahdollisuuksia mielenterveys ja päihdepalveluiden kehittämisessä sekä omassa työssään. Opiskelija kuvaa päihde- ja mielenterveyspalveluita jäsentyneesti kokonaisuutena sekä tuntee niiden tuottamista ja järjestämistä koskevan lainsäädännön pääpiirteittäin. Hän osaa arvioida vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan motivoinnissa ja puheeksi ottamisen taidoissa sekä reflektoi omia asenteitaan ja arvojaan suhteessa päihde- ja mielenterveyden häiriöihin, kuntoutujiin ja heidän läheisiinsä. Opiskelija osaa hyödyntää lähteitä aiheiden tarkastelussa sekä tarkastelee aihetta useiden esimerkkien kautta. Opiskelija noudattaa JAMKin raportointiohjetta kirjallisissa esityksissä.
Kiitettävä (4) Opiskelija tietää päihde- ja mielenterveyden häiriöiden monimuotoisuuden biopsykososiaalisena ilmiönä myös läheisen näkökulmasta. Hän arvioi monipuolisesti erilaista päihde- ja mielenterveyden häiriötä koskevaa tutkimus- ja kokemustietoa. Hän analysoi tiedon soveltamismahdollisuuksia mielenterveys ja päihdepalveluiden kehittämisessä sekä omassa työssään. Opiskelija kuvaa päihde- ja mielenterveyspalveluita jäsentyneesti kokonaisuutena sekä tuntee niiden tuottamista ja järjestämistä koskevan lainsäädännön pääpiirteittäin. Hän osaa arvioida vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan motivoinnissa ja puheeksi ottamisen taidoissa sekä reflektoi monipuolisesti omia asenteitaan ja arvojaan suhteessa päihde- ja mielenterveyden häiriöihin, kuntoutujiin ja heidän läheisiinsä. Opiskelija osaa hyödyntää useita lähteitä aiheiden tarkastelussa sekä tarkastella aihetta useiden esimerkkien kautta. Opiskelija käyttää JAMKin raportointiohjetta moitteettomasti kirjallisissa esityksissä.
Assessment criteria, excellent (5)
Excellent (5) The student knows the problems with mental health and substance abuse as a many-sided biological-psychological phenomena including relatives. Student evaluates knowledge conserning mental health and substance abuse from different points of views. Student knows the mental health and substance abuse services and can make proposals how to develope them. Student can apply the basics of motivational interview(MI) and can apply the method on satisfactory level in exercises. The student can reflect his/her attitudes and values conserning substance abusers and people with mental health problems and their relatives.The students follow the reporting instructions of Jyväskylä University of Applied Sciences.
Qualifications
The students have a comprehensive picture of the service system of social and health care. They are able to name factors affecting well-being and health.
Further information
Opiskelija huolehtii itse ilmoittautumisestaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin järjestämään päihdepäivään heti kun ilmoittautuminen syksyllä 2020 alkaa.