Luomukasvituotanto (3 op)
Toteutuksen tunnus: LM00BP87-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.08.2022 - 31.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
30.08.2022 - 31.07.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Yksikkö
- Teknologiayksikkö
- Toimipiste
- Biotalousinstituutti
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
- Opettajat
- Ulla Heinonen
- Mirja Riipinen
- Ryhmät
-
ZJA22SLNO1Avoin amk, Nonstop 1, Verkko
-
ZJA22SLNO2Avoin amk, Nonstop 2, Verkko
-
ZJA23KLNO3Avoin amk, Nonstop 3, Verkko
- Opintojakso
- LM00BP87
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Opiskelija tuntee luomutuotannon merkityksen Suomessa ja EU:ssa ja tuntee tuotannon ehdot. Hän osaa laatia luomutuotantoon siirtyvän yrityksen siirtymävaihesuunnitelman. Hän tuntee luomutilan peltoviljelyn.
Sisältö
Osa Luomutuotanto, 5 op - LMSV0600 opintojaksoa
- luonnonmukainen kasvien viljely
- luomutuotannon periaatteet, säädökset ja ohjeet
- luomutuotannon valvontajärjestelmä
- siirtymävaihesuunnitelma
- luomutuotannon järjestäminen
Oppimateriaalit
Rajala, J. 2006. Luonnonmukainen maatalous. 2. korjattu painos. Mikkeli: HY.
Ruokaviraston luomutuotannon ohjeet https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/oppaat-ja-lomakkeet/yritykset/luomun-lomakkeet-ja-ohjeet/
Opetusmenetelmät
Itsenäinen verkko-opiskelu
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely 81 h
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee luomutuotannon vaatimukset tavanomaiseen tuotantoon verrattuna ja pystyy
arvioimaan oman tilansa tai mallitilan mahdollisuuksia siirtyä luomutuotantoon kasvinviljelyn
osalta.
Esitietovaatimukset
Kasvintuotannon perusteet.
Lisätiedot
Avoin AMK 30