Siirry suoraan sisältöön

Bändisoiton perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: KP00CC90-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.08.2025 - 21.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
18.08.2025 - 20.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Hyvinvointiyksikkö
Toimipiste
Suomalainen musiikkikampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Musiikkipedagogi (AMK), varhaisiän musiikkikasvatus ja kulttuurihyvinvointi
Opettajat
Sami Lehto
Ryhmät
KPV24S1
Varhaisiän musiikkikasvatus ja kulttuurihyvinvointi tutkinto-ohjelma (AMK)
KPV25S1
Varhaisiän musiikkikasvatus ja kulttuurihyvinvointi tutkinto-ohjelma (AMK)
Opintojakso
KP00CC90
Toteutukselle KP00CC90-3001 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuasi olet tutustunut pienyhtyesoiton perusteisiin, alkeisopetuksen yleisimpiin bändisoittimiin ja niiden soveltamiseen omassa opetuksessasi. Tunnistat musiikillisen osaamisesi eri tasoja ja ymmärrät jatkuvan oppimisen merkityksen musiikillisen osaamisen kehittämisessä sekä ylläpitämisessä. Muistat ergonomian ja kuulonhuollon merkityksen ja kykenet hyödyntämään niitä työskentelyssäsi. Hahmotat ryhmädynamiikkaan, vuorovaikutukseen ja ryhmäytymiseen liittyviä perusilmiöitä ja osaat hyödyntää omia persoonallisia ja musiikillisia vahvuuksiasi bänditoiminnassa. Sinulla on perusvalmiudet alkeistason musiikkiryhmien opettamiseen ja opettajan työhön. Olet perehtynyt oppimisen ohjaukseen ja arviointiin käytännön opetustyön kannalta. Osaat toimia työyhteisössä, sekä arvioida omaa ja toisten osaamista rakentavasti, innostavasti ja realistisesti. Osaat käyttää ja hyödyntää tarkoituksenmukaisia musiikin suoratoistopalveluita osana opiskeluasi, sekä tallentaa, muokata ja jakaa äänitaltiointeja mobiilitallentimella. Osaat tuottaa alkeisopetuksen bändiryhmään soveltuvaa tarkoituksenmukaista oppimateriaalia ja toimia vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Sisältö

Opintojaksolla tutustut yleisimpiin alkeisopetuksen bändisoittimiin, sekä eri kokoonpanoille sovitettuun ja sävellettyyn materiaaliin, ja harjoittelet niiden soveltamista omaan käytännön opetustyöhösi. Tuotat alkeisopetuksen bänditoimintaan soveltuvaa oppimateriaalia, sekä tutustut saatavilla oleviin tarkoituksenmukaisiin digitaalisiin opetussovelluksiin.

Aika ja paikka

Suomalainen musiikkikampus. Puolen vuoden toteutus. Bändiopetus pidetään musiikkikampuksen tiloissa. Seminaarit 2 x 90min pidetään syksyn ryhmille syyskuussa -25 ja kevään ryhmille tammikuussa -26. Tarkemmat ajat ja paikka ilmoitetaan opintojaksolle ilmoittautuneille.

Oppimateriaalit

Bändisoitinten nuottikirjallisuus, ryhmädynamiikkaan liittyvä kirjallisuus, bändisoiton perusteisiin liittyvä oppimateriaali, taiteen perusopetuksen perusopintojen yleisen opetussuunnitelman perusteet yhtyesoiton osalta.

Opetusmenetelmät

Seminaarit, oppimistehtävät, bändiharjoitukset, itsenäinen työskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Seminaarit 4h, yhtyeharjoittelutunnit 16h, vertaisarviointi 25h, itsenäinen työskentely 50-75h, portfoliotyöskentely 5h.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Osaat toimia bändiryhmän jäsenenä ja soveltaa bändisoitinten käyttöä omassa opetuksessasi. Osoitat oppimistehtävissäsi, että ymmärrät bändisoiton toimintaperiaatteita alkeistasolla. Olet tutustunut yleisimpiin bändisoittimiin, niiden alkeisopetusmenetelmiin ja opetusmateriaaleihin ja kykenet hyödyntämään niitä soveltavasti ja tarkoituksenmukaisesti musiikkiryhmän ohjauksessa. Sinulla on perusvalmiudet varhaisiän musiikkiryhmän opettamiseen ja opettajan työhön. Osaat arvioida omaa työskentelyäsi ja osaamistasi, sekä oppilaitasi käytännön opetustyössä. Osaat arvioida myös toisten toimintaa bändiryhmätyöskentelyssä rakentavasti ja realistisesti.

Esitietovaatimukset

Olet perehtynyt musiikkikasvatuksen perusteisiin ja ymmärrät eri oppimiskäsityksiä musiikin oppimisen yhteydessä. Ymmärrät opetussuunnitelmien merkityksen opetuksen perustana.

Lisätiedot

Arviointimenetelminä ohjaavan opettajan arviointi, vertaisarviointi, itsearviointi.

Siirry alkuun