Siirry suoraan sisältöön

Sikatilantuotanto ja kehittäminenLaajuus (15 op)

Opintojakson tunnus: C-02467-MK00EC04

Opintojakson perustiedot


Laajuus
15 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opintojaksossa opitaan sikatilan kokonaisvaltaista tarkastelua erityisesti tuotannon suunnittelun ja kehittämisen näkökulmasta katsottuna. Opiskelija tietää sikatalouden merkityksen Suomessa. Opiskelija tunnistaa vastuullisen sianlihantuotannon ja tietää sikojen ravintoaineiden ja veden tarpeen tuotannon eri vaiheissa. Opiskelija tietää tuotannonalalle asetetut kirjaamisvaatimukset, ja tunnistaa terveen sian tunnusmerkit teoriassa.

Sisältö

- Sikatalous Suomessa ja maailmalla - Tuotantoympäristöt ja sikalan olosuhteet - Sikataloutta koskevat lait ja asetukset - Eri sikaryhmien ruokinta ja hoito - Eläinaines - Tuotannon seuranta ja kirjaamisvaatimukset - Sikojen terveys

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa kuvata sikatilan toiminnan, etsiä sikatuotantoon liittyvää tutkimustietoa ja tietää alan keskeisimmät toimijat. Tietää eläinten tuotantoympäristö- ja hoitajien työympäristövaatimukset. Osaa kuvata sikatilan rehuntuotannon ja lannan käytön.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa arvioida sikatilan kehittämistarpeita ja tutkimustiedon hyödynnettävyyttä sikatuotannossa. Osaa hyödyntää ruokinta-, terveydenhuolto- ja jalostussuunnitelmia. Osaa arvioida sikatilan rehuntuotantoa ja lannankäyttöä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa kehittää sikatilaa tutkimustietoa soveltaen yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Osaa tulkita ruokinta- ja terveydenhuoltosuunnitelmaa ja kehittää sikatuotantoa niiden avulla. Osaa analysoida toimintaympäristön muutosta.

Siirry alkuun