Siirry suoraan sisältöön

Laadullinen tutkimus (5 op)

Toteutuksen tunnus: YZZT0700-0K9H3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Verkostojohtaminen, ylempi AMK, liiketalous
Opettajat
Sami Kalliomaa
Sini Seppelin
Ryhmät
YHL18S1
Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen
YMV18S1
Verkostojohtaminen, marata
YHV18S1
Verkostojohtaminen, liiketalous
YMR18S1
Matkailu- ja palveluliiketoiminta
Opintojakso
YZZT0700
Toteutukselle YZZT0700-0K9H3 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on perehdyttää opiskelija laadullisen tutkimuksen tekemiseen yhteiskuntatieteissä käytännönläheisestä näkökulmasta.

Sisältö

Opintojaksolla käydään läpi koko tutkimusprosessi: suunnitelman tekeminen; kenttätyö; tutkimusaineiston kerääminen, koodaaminen ja tulkitseminen; kirjoitusprosessi ja tutkimusraportin laatiminen. Opintojaksolla esitellään erilaisia tutkimusstrategioita ja ratkaisuja havaintoesimerkkien kautta. Oppimistehtävät voi tehdä oman opinnäytetyön aihealueeseen liittyen.

Oppimateriaalit

Eriksson, P. & Kovalainen, A. 2008. Qualitative Methods in Business Research. London: Sage. Silverman, D. 2013. Doing Qualitative Research. London: Sage. Metsämuuronen, J. 2011. Tutkimuksen tekemisen perusteet ihmistieteissä 2 – opiskelijalaitos, International Methelp Oy. E-kirja.Puusa, A. & Juuti, P. 2011. Menetelmäviidakon raivaajat: perusteita laadullisen tutkimuslähestymistavan valintaan. Helsinki: JTO.KvaliMOTV. Kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien oppimisympäristö. Menetelmäopetuksen tietovaranto. Tampereen yliopisto.http://www.fsd.uta.fi/menetelmaopetus/kvali/index.html

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Harjoitukset, lopputehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

luennot 16 h, harjoitukset 40 h, itsenäinen ja ryhmätyöskentely 79 h.Yhteensä 135 h.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5 (erinomainen):
Opiskelija määrittelee perustellen laadullisen tutkimuksen tietoteoreettiset perusteet ja menetelmät. Opiskelija tarkastelee asiantuntevasti laadullisen tutkimuksen vahvuuksia ja heikkouksia. Opiskelija arvioi erilaisten laadullisten aineistojen ja menetelmien soveltuvuutta erityyppisten tutkimustehtävien ratkaisemiseen. Opiskelijalla on erinomaiset valmiudet tehdä laadullista tutkimusta. Opiskelija arvioi kriittisesti laadullista tutkimusta ja sen soveltuvuutta oman alansa tutkimus- ja kehittämistyöhön.

4 (kiitettävä):
Opiskelija määrittelee perustellen laadullisen tutkimuksen tietoteoreettiset perusteet ja menetelmät. Opiskelija tarkastelee asiantuntevasti laadullisen tutkimuksen vahvuuksia ja heikkouksia. Opiskelija arvioi erilaisten laadullisten aineistojen ja menetelmien soveltuvuutta erityyppisten tutkimustehtävien ratkaisemiseen. Opiskelijalla on kiitettävät valmiudet tehdä laadullista tutkimusta. Opiskelija arvioi laadullista tutkimusta ja sen soveltuvuutta oman alansa tutkimus- ja kehittämistyöhön.

3 (hyvä):
Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä laadullisen tutkimuksen tietoteoreettiset perusteet sekä vahvuudet ja heikkoudet. Opiskelija valitsee ja perustelee laadullisen aineiston ja menetelmien valintansa, jotka soveltuvat hänen opinnäytetyönsä tutkimustehtävien ratkaisemiseen. Opiskelijalla on hyvät valmiudet tehdä laadullista tutkimusta. Opiskelija osaa arvioida laadullista tutkimusta ja soveltaa tietoa oman alansa tutkimus- ja kehittämistyöhön.

2 (tyydyttävä):
Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä laadullisen tutkimuksen tietoteoreettiset perusteet sekä vahvuudet ja heikkoudet. Opiskelija tunnistaa ja pystyy valitsemaan erilaisia laadullisia aineistoja ja menetelmiä, jotka soveltuvat erityyppisten tutkimustehtävien ratkaisemiseen. Opiskelijalla on valmiudet tehdä laadullista tutkimusta. Opiskelija hahmottaa miten arvioidaan laadullista tutkimusta ja soveltaa tietoa oman alansa tutkimus- ja kehittämistyöhön.

1 (välttävä):
Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä laadullisen tutkimuksen tietoteoreettiset perusteet sekä vahvuudet ja heikkoudet. Opiskelija tunnistaa erilaisia laadullisia aineistoja ja menetelmiä, jotka soveltuvat erityyppisten tutkimustehtävien ratkaisemiseen. Opiskelijalla on perusvalmiudet tehdä laadullista tutkimusta. Opiskelija hahmottaa miten arvioidaan laadullista tutkimusta.

0 (hylätty)
Opiskelija ei hallitse laadullisen tutkimuksen tietoteoreettisia perusteita. Opiskelijalta puuttuvat perusvalmiudet arvioida ja tehdä laadullista tutkimusta.

Esitietovaatimukset

Amk-tutkintoon kuuluvat tutkimusopinnot

Siirry alkuun