Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6170-0K0A3

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Karoliina Väisänen
Tarja Viitanen
Ryhmät
MPT19S1M
Palveluliiketoiminta
Opintojakso
MMPR6170
Toteutukselle MMPR6170-0K0A3 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Oppimateriaalit

Plates, pyramids, planet – Developments in national healthy and sustainable dietary guidelines: a state of play assessment http://www.fao.org/3/a-i5640e.pdf Unravelling The Food-Health Nexus http://www.ipes-food.org/images/Reports/Health_FullReport.pdf WHO Report of the Commission on Ending ChildhoodObesity https://tinyurl.com/yb9gdxd5

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Yksilötehtävä ruokakäyttäymisestä TenttiMedia-artikkeli Relflektio

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Siirry alkuun