Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus osana hyvinvointia (3 op)

Toteutuksen tunnus: SZ00BB83-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.11.2020 - 30.11.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2021 - 21.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Hyvinvointiyksikkö
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 15
Koulutus
Fysioterapeutti (AMK)
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
Sosionomi (AMK)
Toimintaterapeutti (AMK)
Opettajat
Maaret Rutanen
Vastuuopettaja
Maaret Rutanen
Opintojakso
SZ00BB83
Toteutukselle SZ00BB83-3001 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opit ymmärtämään, minkälainen merkitys ravitsemuksella on hyvinvoinnissa. Opit miten ravitsemukseen liittyvien muutosten tekemistä voidaan tukea ohjauksen avulla.

Opintojakson osaamiset
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakkuusosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Kun käyt tämän opintojakson, ymmärrät ravitsemuksen merkitystä osana hyvinvointia. Tiedät keskeisiä ravitsemukseen liittyviä haasteita ja keinoja vaikuttaa niihin. Ymmärrät ravitsemusohjauksen periaatteita ja pystyt soveltamaan niitä käytännössä.

Sisältö

Opintojaksolla tarkastelet ravitsemuksen merkitystä hyvinvoinnille. Perehdyt ravitsemukseen liittyviin keskeisiin haasteisiin ja ravitsemusohjauksen periaatteisiin. Hyödynnät luotettavaa ja näyttöön perustuvaa tietoa ravitsemuksesta ohjauksen suunnittelussa. Sovellat oppimaasi käytännön ohjaustilanteissa ja arvioit omaa toimintaasi.

Oppimateriaalit

Aro, A., Mutanen, M. & Uusitupa, M. (toim.) 2017. Ravitsemustiede. Duodecim. 4.-7. painos.

Ilander, O. 2014. Liikuntaravitsemus. VK-Kustannus oy. 3. painos.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Juvenes Print.

Ajankohtaiset ikäryhmäkohtaiset suositukset.

Opetusmenetelmät

Opintojakson opetus- ja oppimismenetelminä hyödynnetään kontakti- ja verkko-opiskelua. Opintojakson toteutus perustuu oppimistehtäviin, verkkokeskusteluihin, käytännössä harjoitteluun ja workshop-työskentelyyn. Ohjauksessa ja palautteen annossa hyödynnetään itse- ja vertaisarviointia sekä opettajan antamaa palautetta.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakson käytännön osuuden voi toteuttaa työelämäkumppanin luona.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Workshopit ja webinaari 7 h
Suosituksiin ja kirjallisuuteen perehtyminen 27 h
Ohjaussuunnitelman laatiminen, käytännössä harjoittelu ja toteutuksen raportointi 27 h
Oppimistehtävät 20 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Osoitat ymmärtäväsi, minkälainen merkitys ravitsemuksella on hyvinvoinnissa. Pystyt erittelemään ravitsemukseen liittyviä haasteita ja löydät keinoja ravitsemukseen liittyvien muutosten toteuttamiseksi luotettavaan tietoon perustuen. Osoitat kykeneväsi suunnittelemaan teoreettisesti perustellun ohjaustilanteen. Toteutat ohjaustilanteen ja arvioit toteutusta ja omaa osaamistasi teoriaa hyödyntäen.
Hylätty: Et osoita ymmärtäväsi ravitsemuksen merkitystä hyvinvoinnissa. Ravitsemukseen liittyvien haasteiden erittely ei onnistu. Et kuvaa keinoja ravitsemukseen liittyvien muutosten toteuttamiseksi luotettavaan tietoon perustuen. Et hyödynnä perustellusti ohjaussuunnitelmaa. Ohjaustilanteen toteuttaminen ei onnistu tai siinä ilmenee suuria haasteita. Ohjaustilanteen ja oman osaamisen arviointi jää puutteelliseksi.

Lisätiedot

EduFutura 15

Siirry alkuun