Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.11.2020 - 30.11.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.03.2021 - 12.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Moona Partanen
Tarja Viitanen
Ryhmät
MPT20S1
Palveluliiketoiminta
ZJA20SMG
Avoin amk, marata, korkeakoulupolku, Gradia
Opintojakso
MMPR6170
Toteutukselle MMPR6170-3002 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Ilmastonmuutos ja ravitsemus
Kestävä ruokavalio
Kestävät kehitysratkaisut ja innovaatiot

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Aika ja paikka

Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Optima).
17.1.2021-30.5.2021
Tunnit joka torstai

Oppimateriaalit

Plates, pyramids, planet – Developments in national healthy and sustainable dietary guidelines: a state of play assessment http://www.fao.org/3/a-i5640e.pdf
Unravelling The Food-Health Nexus http://www.ipes-food.org/images/Reports/Health_FullReport.pdf WHO Report of the Commission on Ending ChildhoodObesity https://tinyurl.com/yb9gdxd5

Opetusmenetelmät

luennot
ryhmätyöskentely
kirja-analyysi lukupiirissä
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole erillistä tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

luennot 27h
ryhmätyöskentely 21 h
kirja-analyysi lukupiirissä 33 h
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi 54 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Lisätiedot

Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja ryhmätehtävien perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi

Siirry alkuun