Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 05.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.01.2023 - 02.04.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettajat
Anne-Maria Raitio
Karoliina Väisänen
Ryhmät
MPT22S1
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
ZJAMPT22S1
Avoin AMK, marata, AMK-polut, palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Opintojakso
MMPR6170
Toteutukselle MMPR6170-3005 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Aika ja paikka

Kontaktiopetus Rajakadulla.

Oppimateriaalit

Ravitsemus- ja ruokasuositukset; https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositukset/

Ravitsemustaito; Voutilainen, Fogelholm, Mutanen (2015)

Opetusmenetelmät

Luennot
Parityöskentely
Itsenäinen opiskelu

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole erillistä tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

Luennot 25 h
Parityöskentely 30 h
Finnravinto keskustelualue 25 h
Ravintoainelaskenta 10 h
Itsenäinen opiskelu 45 h

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.

Lisätiedot

Avoin amk 1
Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja paritehtävien perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute
Itsearviointi

Siirry alkuun