Siirry suoraan sisältöön

Introduction to Game Sound Design (independent online) (5 op)

Toteutuksen tunnus: HG00CF62-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
18.11.2024 - 19.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
27.01.2025 - 19.05.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
englanti
Paikat
20 - 150
Koulutus
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
Opettajat
Kalle Raijonkari
Ilari Miikkulainen
Ryhmät
HTG24S1
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
HTG22S1
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
HTG21S1
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
HTG25VK
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology, vaihto-opiskelu/Exchange studies
HTG23S1
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
ZJAHTG24S1
Avoin AMK, Tiko, AMK-väylät, BIT, tradenomi amk
HTG20S1
Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology
ZJA25KI
Avoin amk, tiko
ZJK25KI
Korkeakoulujen välinen yhteistyö, TIKO
Opintojakso
HG00CF62
Toteutukselle HG00CF62-3001 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Kurssin tavoite:
Pelin äänisuunnittelun johdantokurssilla opit pelimusiikin ja äänisuunnittelun peruskäsitteet ja teoreettisen kehyksen. Tutustut myös äänisuunnittelun konventioihin ja menetelmiin. Kurssin suoritettuasi olet oppinut peliäänisuunnittelun teoreettisen kehyksen perusteet.

Et tarvitse tietoa musiikin tai äänien luomisesta tällä kurssilla. Tämä kurssi on suunnattu henkilöille, jotka haluavat oppia äänisuunnittelun maailmasta ja kuinka kommunikoida äänisuunnittelijoiden kanssa yhteistyössä.

Kurssin kompetenssit:
Monitieteinen osaaminen peleissä: Pystyt soveltamaan taitoja ja tietämystäsi äänisuunnittelun alalla pelituotannossa.
Pelin tuotanto-osaaminen: Pystyt tuottamaan arvoa peliprojektille työskennellessäsi tietyssä erikoisasiantuntijan roolissa.
Liiketoimintaosaaminen: Ymmärrät sopimusten, tarjousten, lisenssien ja tekijänoikeuksien merkityksen omassa työssäsi.

Kurssin oppimistavoitteet:
Kurssin suoritettuasi tunnet peliäänisuunnittelun perusteellisen teoreettisen kehyksen. Olet tutustunut äänituotannon peruskäytäntöihin ja terminologiaan. Sinulla on yleinen käsitys siitä, millaisia ääni- ja musiikkielementtejä on olemassa ja miten ne vaikuttavat pelikokemukseen. Sinulla on myös yleistä tietoa ääniin liittyvistä tekijänoikeuksista ja äänisuunnittelun liiketoiminta-asioista.

Sisältö

Kurssi on jaettu selkeisiin aiheisiin, jotka liittyvät äänisuunnitteluun. Opit visuaalisen kuvaston ja äänen välisen suhteen, äänisuunnittelusanaston, yleiset äänisuunnittelukonventiot, äänioikeudet ja liiketoiminta-aspektit. Opit myös kommunikoimaan äänisuunnittelijoiden ja muiden luovien työntekijöiden kanssa peliteollisuudessa.

Oppimateriaalit

Aristopoulos, M. The Game Music Toolbox, 2023.
Enns, M. Understanding Game Scoring, 2021.
Phillips, W. A Composer’s Guide to Game Music, 2014.
Sinclair, J-L. Principles of Game Audio and Sound Design, 2020.

Opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan täysin verkossa, ja kaikki tehtävät ja oppimateriaalit toimitetaan Moodlen kautta. Opiskelija voi opiskella kurssin omaan tahtiin, mutta yhden aiheen opiskelu viikossa olisi suositeltava tahti. Kurssilla edetäkseen opiskelijan täytyy näyttää oppimistaan mini-kokeilla, sekä muilla tehtävillä Kurssin lopussa opiskelija näyttää oppimistaan summaamalla oppimisensa, sekä tentillä. ChatGPT:n ja muiden samankaltaisten työkalujen käyttö on kielletty kurssilla.

Kurssi toteutetaan luentotallenteina sekä itsenäisinä verkko-oppimistehtävinä. Kurssin aikana opiskelija oppii pelimusiikista ja -äänisuunnittelusta teoriassa; opiskelija oppii mikä on äänisuunnittelun, sekä äänisuunnnittelijan rooli peleissä. Kurssi on hyödyllinen sekä tuleville äänisuunnittelijoille, sekä muille pelialan ammattilaisille jotka haluavat oppia mitä audiotiimi tekee, ja kuinka kommunikoida heidän kanssaan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssin arviointi perustuu lopputenttiin, sekä esseeseen joka summaa opiskelijan oppimisprosessin.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Sinulla on oikeus hakea osaamisen tunnistamista ja tunnustamista, jos sinulla on aiemmin hankittua osaamista (esimerkiksi muualla suoritettuja korkeakouluopintoja), joita voidaan katsoa hyväksi nyt suoritettavaan tutkintoon.

Osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa on kolme päätapaa: hyväksilukeminen (korvaaminen, sisällyttäminen) ja muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä opinnollistaminen. Lisätietoa JAMKin tutkintosäännössä, luku 17.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin noin 27 tuntia opiskelua, eli 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia. Opiskelijan täytyy itse hallita oppimistahtiaan ja ajoittaa 135 työtuntia oman kalenterinsa mukaisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Ymmärrät peruskäsitteistön ja pelisoundisuunnitteluun liittyvät käytännöt sekä sinulla on yleinen käsitys äänisuunnittelijan työstä.

Tyydyttävä (2): Pystyt ymmärtämään peruskäsitteistön ja pelisoundisuunnitteluun liittyvät käytännöt omassa tuotannossasi. Kykenet yhdistämään samankaltaisia esteettisiä lähestymistapoja ääninäkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Täytät aiemmat kriteerit ja pystyt olemaan analyyttinen tuloksistasi. Voit olla analyyttinen äänellisen lähestymistapasi suhteen ja näet, millä tavalla esteettiset valintasi liittyvät yleisiin esteettisiin konventioihin taiteessa.

Erittäin hyvä (4): Täytät aiemmat kriteerit ja pystyt arvioimaan ja pohtimaan valintojasi äänisuunnittelun kontekstissa eri medioissa eri näkökulmista. Ymmärrät äänisuunnittelijan roolin pelikehitysprosessissa. Pystyt tekemään kriittisen näkökulman omaan työhösi taiteen alalla ja perustelemaan valintasi luovassa työprosessissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Täytät aiemmat kriteerit ja ymmärrät kattavasti äänisuunnittelun ja sen hyödyntämisen eri taideprojekteissa. Pystyt esittelemään ideoitasi eri ääni- ja esteettisten asiantuntijoiden näkökulmasta ja toteuttamaan näkemyksesi erilaisissa luovissa projekteissa. Ideasi ja suunnitelmasi tuovat jotain uutta ja inspiroivaa pöytään, ja kykenet yhdistämään äänen eri medioihin, taiteeseen ja estetiikkaan merkityksellisellä ja yllättävällä tavalla.

Lisätiedot

Avoin amk 10
EduFutura 10
Campusonline 50

Siirry alkuun