Kansainväliset kongressit (5 op)
Toteutuksen tunnus: MT00CG08-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
20.10.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Liiketoimintayksikkö
- Toimipiste
- Pääkampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Bachelor's Degree Programme in Tourism Management (AMK)
- Opettajat
- Susanna Nuijanmaa
- Petra Blinnikka
- Ryhmät
-
MTM24S1Bachelor's Degree Programme in Tourism Management
- Opintojakso
- MT00CG08
Arviointiasteikko
0-5
Sisällön jaksotus
Luennot kahdesti viikossa, kaksi oppimistehtävää (tehtävä 1: Destinaatioanalyysi, tehtävä 2: Projektityö) ja tentti kurssin lopussa. Tehtävä 2 Projektityö: tapahtuma ja tapahtuman ajankohta ilmoitetaan toukokuun 2025 loppuun mennessä.
Tavoitteet
Tämän opintojakson tarkoituksena on syventää ymmärrystäsi tapahtumateollisuudesta ja liikematkailusta keskittymällä kansainvälisiin kongresseihin ja kokouksiin. Ymmärrät tieteellisten kongressien erityispiirteet ja opit kansainvälisten kongressien suunnittelu- ja toteutusprosessin sekä teoriassa että käytännössä. Tunnistamalla kokousalan kansainvälisen rakenteen ja alan eri toimijat, sinun on helpompi tehdä urasuunnitelmia kokousten ja kongressien parissa.
Osaamiset:
Matkailuliiketoiminta, ennakoiva kehittäminen
Osaamistavoitteet:
Ymmärrät kansainvälisten kongressien roolin osana liikematkailua, kokous- ja tapahtumateollisuutta. Tunnistat kokousteollisuudessa käytettävän terminologian. Tunnistat kokousalan toimijat ja palveluntarjoajat. Tunnet kansainvälisten kongressien suunnittelun ja johtamisen vaiheet ja sovellat niitä käytäntöön.
Sisältö
- Kokoukset ja kongressit osana matkailua
- Kongressien terminologia
- Kokous.ja kongressialan toimijat ja palveluntarjoajat
- Kansainvälinen kongressien suunnittelu- ja johtamisprosessi
- Tieteellisten kongressien erityispiirteet
- Kansainvälisten kongressien kriittiset menestystekijät
Oppimateriaalit
Rogers, T. 2013. Conferences and conventions. A Global industry. London; New York: Routledge.
Fenich, G. 2012. Meetings, expositions, events, and conventions : an introduction to the industry. Boston: Pearson cop.
Opetusmenetelmät
Tällä opintojaksolla hyödynnetään projektioppimista ensisijaisena oppimismenetelmänä. Tutustut sisältöön ensin teorian sekä yritysvierailujen ja vierailijoiden kautta. Sen jälkeen sovellat tietoa käytäntöön osallistumalla tapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen yhdessä kollegoidesi ja tapahtuman sidosryhmien kanssa.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Kurssilla vierailevat alan asiantuntijat tukevat opiskelijan osaamista kansainvälisten kongressien kehityksestä ja tulevaisuuden näkökulmista.
Opiskelijoiden paikallisten verkostojen ja toimialatuntemuksen rakentamista tuetaan vierailuilla paikallisiin yrityksiin.
Opiskelijat osallistuvat käytännössä tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuma ja ajankohta varmistuvat elokuun 2025 alkuun mennessä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti kurssin lopussa. Tarjolla on kaksi uusintatenttimismahdollisuutta.
Kansainvälisyys
Tällä opintojaksolla hyödynnetään kansainvälisiä esimerkkejä ja materiaalia kongressien ja kokousten suunnittelusta, järjestämisestä ja kokousmatkailusta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Perehtyminen opintojaksoon (2 tuntia): Tutustut oppimistavoitteisiin, sisältöihin, tehtäviin, suunnittelet omaa ajankäyttöäsi ja asetat omat oppimistavoitteesi.
Teoreettinen osaaminen (60 tuntia): Osallistut tämän opintojakson luennoille, yritysvierailuille ja työpajoihin, keräät oman tiimisi kanssa valitsemastasi destinaatiosta tietoa kongressimatkailun näkökulmasta, jaat tietoa opiskeluryhmällesi ja lisäksi opiskelet itsenäisesti materiaaleja tenttiä varten.
Käytännön oppiminen: Projektityöskentely (70 tuntia): Osallistut tapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen yhdessä kollegoidesi ja tapahtuman sidosryhmien kanssa.
Itsearviointi (3 tuntia): Teet itse- ja vertaisarvioinnin kurssin lopussa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1 (välttävä)
Ymmärrät kansainvälisten kongressien roolin osana kokous-, liikematkailu- ja tapahtuma-alaa. Tunnistat kongressiteollisuudessa käytettävän terminologian. Tunnistat kokousalan toimijat ja palveluntarjoajat. Tunnet kansainvälisten kongressien suunnittelun ja johtamisen vaiheet ja sovellat niitä käytäntöön.
2 (tyydyttävä)
Ymmärrät kansainvälisten kongressien roolin osana kokous-, liikematkailu- ja tapahtuma-alaa. Osaat selittää kongressiteollisuudessa käytettyä terminologiaa. Tunnistat kokousalan toimijat ja palveluntarjoajat. Tunnet tieteellisten kongressien erityispiirteet. Tunnet kansainvälisten kongressien suunnittelun ja johtamisen vaiheet ja sovellat niitä käytäntöön.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3 (hyvä 3)
Ymmärrät kansainvälisten kongressien roolin osana kokous-, liikematkailu- ja tapahtuma-alaa. Osaat selittää kongressiteollisuudessa käytettyä terminologiaa. Osaat kuvata kokousalan toimijoita ja palveluntarjoajia ja ymmärrät heidän roolinsa. Tunnet tieteellisten kongressien erityispiirteet. Osaat havainnollistaa kansainvälisten kongressien suunnittelun ja johtamisen vaiheita, niiden kriittisiä menestystekijöitä ja soveltaa niitä käytännössä.
4 (kiitettävä 4)
Ymmärrät kansainvälisten kongressien roolin osana kokous-, liikematkailu- ja tapahtuma-alaa. Osaat selittää kongressiteollisuudessa käytettyä terminologiaa. Osaat vertailla kokousalan toimijoita ja palveluntarjoajia ja ymmärrät heidän roolinsa. Osaat kuvata tieteellisten kongressien erityispiirteitä. Osaat analysoida kansainvälisten kongressien suunnittelun ja johtamisen vaiheita, niiden kriittisiä menestystekijöitä ja osaat soveltaa niitä käytännössä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 (Erinomainen)
Osaat analysoida kansainvälisten kongressien roolia osana kokousalaa, liikematkailua ja tapahtuma-alaa. Osaat selittää kongressitellisuudessa käytettävää terminologiaa. Osaat analysoida toimijoita ja palveluntarjoajia sekä niiden rooleja kokousalalla. Osaat analysoida tieteellisten kongressien erityispiirteitä. Osaat analysoida kansainvälisten kongressien suunnittelun ja johtamisen vaiheita, niiden kriittisiä menestystekijöitä ja osaat toteuttaa niitä käytännössä. Osoitat kriittistä ajattelua arvioidessasi kansainvälisen kongressin, tapahtuman tuotantoprosessiin liittyviä kysymyksiä ja tärkeitä johtamistekijöitä.
Esitietovaatimukset
Ymmärrät palvelutoimintaan liittyvät käsitteet ja sinulla on perusosaaminen asiakkaista. Ymmärrät matkailuun liittyviä yleisiä käsitteitä ja ilmiöitä.
Lisätiedot
Opintojakson opettaja arvioi opintojakson tehtävät opintojakson arviointikriteerien perusteella ja sinä arvioit omaa oppimistasi opintojakson aikana. Kurssin läpäisemiseksi sinun on suoritettava kaikki vaaditut tehtävät ja osallistuttava aktiivisesti luennoille ja projektitapaamisiin (80 % läsnäolovelvoite).
Opintojaksolla opiskelu edellyttää, että osallistut ensimmäiselle luennolle (Jamkin tutkintosääntö).