Siirry suoraan sisältöön

Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi (8 op)

Toteutuksen tunnus: LMSE0200-9S0Y1

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.08.2019 - 31.12.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
8 op
Lähiosuus
8 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Mirja Riipinen
Ryhmät
LMS18S1
Maaseutuelinkeinot
LMS19KM
Maaseutuelinkeinot
Opintojakso
LMSE0200
Toteutukselle LMSE0200-9S0Y1 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella tärkeimpien tuotantoeläinten
ruokinnan ja hoidon. Opiskelija osaa määrittää ravinnontarpeet eri eläimille niiden tuotantovaiheiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida ruokinnallisten tekijöiden vaikutuksen kotieläintuotteiden laatuun ja eläinten hyvinvointiin.
Opiskelija tietää tuotantoeläinten terveydenhuollon toimintaympäristön. Opiskelija tuntee aihealueen keskeisimmät lait ja asetukset.
Opiskelija tuntee eri tuotantoeläinten jalostustavoitteet ja jalostuksen menetelmät. Opiskelija ymmärtää eläinaineksen merkityksen tuotannolle ja eläinten hyvinvoinnille.

Sisältö

Nuoren eläimen kehitys.
Ravintoaineiden tarpeen määrittäminen.
Rehut ja niiden ominaisuudet.
Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimillä.
Tuotantoeläimistä saatavat tuotteet ja niiden laatu.
Terveen eläimen tunnusmerkit.
Sairaudet ja niiden ennaltaehkäisy.
Terveydenhuolto-ohjelmat.
Tuotantoeläinten jalostustoiminta Suomessa.
Jalostustavoitteet ja menetelmät.
Perinnöllisyyden perusteet lyhyesti.
Jalostuksen vaikutukset eläinainekseen ja tuotantoon.
Keskeisimmät lait ja asetukset.

Oppimateriaalit

Oppimisympäristössä jaettu materiaali.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Harjoitustyöt 100 %.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 124 h, itsenäinen työskentely 92 h. Yhteensä 216 h tai itsenäinen verkko-opiskelu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0 (Hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
1 (Välttävä) Opiskelija tietää tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin perusteet.
2 (Tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää tuotantoeläinten ravinnontarpeet ja osaa suunnitella tuotantoeläinten ruokinnan. Opiskelija tietää yleisimmät sairaudet ja terveyden huollon toimintaympäristön.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (Hyvä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää ruokinnan ja hoidon vaikutukset tuotannolle, tuotteiden laadulle ja ympäristölle. Opiskelija tuntee eläinten hyvinvointia säätelevät keskeisimmät lait ja asetukset.
4 (Kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää jalostustoiminnan merkityksen tuotantoeläinten tuotannolle ja hyvinvoinnille.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (Erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa itsenäisesti soveltaa oppimaansa tilaolosuhteissa ja osaa arvioida ruokinnan ja jalostuksen vaikutusta eläimistä saatavien elintarvikkeiden laatuun.

Lisätiedot

Osaamisen tunnustaminen: Sisällöltään vastaavan yliopisto- tai amk -tason opintojakson suoritustodistus ja kuvaus opintojakson sisällöstä. Työelämässä hankittu osaaminen osoitetaan erikseen järjestetyllä näytöllä

Siirry alkuun