Siirry suoraan sisältöön

Ympäristönkäytön ohjauskeinotLaajuus (5 op)

Tunnus: LM00CC15

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Tarja Stenman

Osaamistavoitteet

Opintojakson osaamiset:

Kestävä kehitys:
-osaat käyttää omaan alaasi liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
-ymmärtät kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia
Luonnontieteet ja ympäristöosaaminen:
-osaat soveltaa ja hyödyntää tutkittua ympäristötietoa sekä kiertotalouden mahdollisuuksia omassa toiminnassasi
Työelämässä toimiminen:
-osaat toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

Osaamistavoite:

Tunnet ympäristönkäytön hallinnollisia, taloudellisia sekä tiedollisia ohjauskeinoja. Tiedät ympäristölupaprosessin ja ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) vaiheet sekä kaavoituksen perusteet. Tunnet ympäristö- ja vastuullisuusviestinnän perusteet.

Sisältö

Opintojakson sisältöjä ovat hallinnolliset, taloudelliset ja tiedolliset ohjauskeinot, ympäristölupaprosessi, ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA), kaavoitus sekä ympäristö- ja vastuullisuusviestintä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1:
Tunnet ympäristönkäytön hallinnollisia, taloudellisia sekä tiedollisia ohjauskeinoja. Tiedät ympäristölupaprosessin ja ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) vaiheet sekä kaavoituksen perusteet. Tunnet ympäristö- ja vastuullisuusviestinnän perusteet.

Tyydyttävä 2:
Ymmärrät ympäristönkäytön hallinnollisia, taloudellisia sekä tiedollisia ohjauskeinoja. Osaat kuvailla ympäristölupaprosessin ja ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) vaiheet sekä kaavoituksen perusteet. Osaat kuvailla ympäristö- ja vastuullisuusviestintään liittyviä tekijöitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3:
Osaat soveltaa käytäntöön tietoa ympäristönkäytön hallinnollisista, taloudellisista sekä tiedollisista ohjauskeinoista. Osaat esitellä ympäristölupaprosessin ja ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) vaiheet sekä kaavoituksen perusteet. Osaat esitellä ympäristö- ja vastuullisuusviestintään liittyviä tekijöitä.

Kiitettävä 4:
Osaat analysoida tietoa ympäristönkäytön hallinnollisista, taloudellisista sekä tiedollisista ohjauskeinoista. Osaat havainnollistaa ympäristölupaprosessin, ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) sekä kaavoituksen vaiheet. Osaat vertailla ympäristö- ja vastuullisuusviestintään liittyviä tekijöitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5:
Osaat arvioida krittiisesti tietoa ympäristönkäytön hallinnollisista, taloudellisista sekä tiedollisista ohjauskeinoista. Osaat havainnollistaa ympäristölupaprosessin, ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) sekä kaavoituksen vaiheet. Osaat arvioida kriittisesti ympäristö- ja vastuullisuusviestintään liittyviä tekijöitä.