Siirry suoraan sisältöön

MarkkinointiviestintäLaajuus (5 op)

Tunnus: HA00CJ76

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Manner,
  • Janne Roiha,
  • Tapu Holttinen,
  • Jaana Larsson,
  • Kimmo Aho,
  • Tero Lehtinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Markkinointiviestinnän opintojaksolla opit ymmärtämään vastuullisen markkinointiviestinnän merkityksen yrityksen kannattavassa kasvussa. Saat valmiuksia ja työkaluja toteuttaa tiimiyrityksen markkinointiviestintää käy-tännössä. Opintojaksolla vahvistat markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon osaamistasi.

Opintojakson osaamiset
Oppimaan oppiminen: Opit luomaan vuosittaisen markkinointistrategian, vuosikalenterin markkinoinnille sekä tekemään sisällöntuotantoa ajankoh-taisista aiheista.

Työelämässä oppiminen: Opit luomaan tavoitteellista markkinointia sekä markkinointimateriaaleja tiimiyrityksenne tuotteista, palveluista sekä pro-jekteista nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille.

Eettisyys: Opit toteuttamaan vastuullista markkinointia pitämällä huolen vastuullisen markkinoinnin periaatteista.

Kestävä kehitys Osaat tunnistaa kestävän kehityksen periaatteiden mukai-set toteutustavat markkinoidessanne tiimiyrityksen sekä koko Tiimiakate-mian yhteisön tuotteita ja palveluita.

Ennakoiva kehittäminen: Opit pysymään ennalta sovituissa aikataulussa sekä budjetissa suunnitellessanne tulevia markkinointikampanjoita ja -ko-konaisuuksia. Opit olemaan joustava ja tekemään suunnitelmiin muutoksia, jotta ennalta määrätyt tavoitteet täyttyvät.

Opintojakson tavoite

Markkinointiviestintä- opintojaksolla opit rakentamaan tiimiyrityksen mark-kinointistrategian ja pääset toteuttamaan sitä käytännössä. Opit ymmärtä-mään miten rakennetaan yrityksen brändi ja haluttu mielikuva. Saat val-miuksia ja työkaluja tuloksellisen sisällöntuotannon toteuttamiseen eri markkinointikanavissa. Opit arvioimaan toteutetun markkinointiviestinnän tuloksellisuutta. Osaat jakaa omaa osaamistasi tiimissä. Opit reflektoimaan mark-kinointiviestintäosaamistasi kirjoittamalla ja dialogissa tiimin kanssa. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisesta ja toiminnasta.

Sisältö

- Yrityksen brändi ja mielikuva
- Tiimiyrityksen markkinointiviestintästrategian rakentaminen
- Markkinointiviestintästrategian toteutus ja arviointi
- Sisällöntuotanto erilaisissa markkinointikanavissa
- Asiakasprojektien markkinointiviestintä käytännössä

Esitietovaatimukset

Liiketoimintaosaamisen perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1

Sinulla on rajoitettu ymmärrys teoriasta osaamisalueeseen liittyen ja kykysi soveltaa teoriaa käytännön tilanteisiin on vähäistä. Et ymmärrä eri roolien merkitystä tiimiyrityksen kehityksessä, eikä sinulla ole aktiivista roolia tiimiyrityksen kehittämisessä. Suunnitelmasi ovat epämääräisiä ja oppimiselle asetetut tavoitteet epäselviä. Projektien toteutuksesi ovat perustasolla, eikä niissä näy selkeää teorian soveltamista tai asiakkuusajattelua. Reflektiosi ja itsearviointisi ovat pinnallisia, eikä niissä tunnisteta selkeästi vahvuuksia tai kehityskohteita. Kirjallisessa viestinnässä esiintyy selkeitä virheitä ja tulosten esittäminen on epäjohdonmukaista. Et tunnista verkoston merkitystä ammatillisessa kasvussa etkä pyri aktiivisesti laajentamaan sitä. Yrityskulttuurin kehittämisessä et osoita ymmärrystä tai kiinnostusta positiivisen ilmapiirin ja kestävän yrityskulttuurin luomiseen.

Tyydyttävä 2

Sinulla on perustason ymmärrys teoriasta osaamisalueeseen liittyen ja kykenet soveltamaan sitä käytännössä rajoitetusti. Ymmärrät jonkin verran eri roolien merkitystä tiimiyrityksen kehityksessä, mutta osallistumisesi tiimiyrityksen kehittämiseen on passiivista. Suunnitelmasi ovat yksinkertaisia ja oppimiselle asetetut tavoitteesi epärealistisia. Projektien toteutuksesi on perustasolla ja niissä näkyy teorian soveltamista käytäntöön ja asiakkuusajattelua rajoittuneesti. Reflektiosi ja itsearviointisi ovat olemassa, mutta ne eivät ole syvällisiä. Kirjallisessa viestinnässäsi esiintyy virheitä ja tulosten esittäminen on osin epäjohdonmukaista. Verkoston laajentamisessa olet passiivinen ja ymmärryksesi sen merkityksestä ammatillisessa kasvussa on rajoittunut. Yrityskulttuurin kehittämisessä osoitat perustason ymmärrystä, mutta aktiivinen osallistuminen positiivisen ja kestävän yrityskulttuurin rakentamiseen on vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Sinulla on riittävästi näyttöä teorian ymmärtämisestä osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa käytännössä tiimiyrityksen projekteissa ja toiminnassa. Ymmärrät eri roolien merkityksen tiimiyrityksen kehityksessä ja kehität tiimiyritystä yhteistyössä muiden kanssa. Osaat laatia selkeitä suunnitelmia ja asettaa realistisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Olet asettanut konkreettisia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi sekä osoittanut kykyä suunnata toimintaasi näiden tavoitteiden mukaisesti. Projektit osoittavat kykyäsi soveltaa oppimaasi ja tuoda teoreettista tietoa käytännön toimintaan toimien osana tiimiä. Lisäksi osaat arvioida tavoitteidesi toteutumista ja oppimisprosessiasi reflektioiden ja itsearvioinnin kautta tunnistaen sekä vahvuutesi että kehityskohteesi. Kirjallinen viestintäsi ja tulosten esittämisesi on selkeää ja johdonmukaista. Ymmärrät verkoston merkityksen ja pyrit laajentamaan sitä, mutta toimet voivat olla vielä epäsäännöllisiä. Yrityskulttuurin kehittämisessä edistät positiivista ilmapiiriä ja osallistut kulttuurin muokkaamiseen, mutta johtajuus ja aloitteellisuus voivat olla rajoittuneita.

Kiitettävä 4

Sinulla on syvällinen ymmärrys teoriasta osaamisalueeseen liittyen ja pystyt soveltamaan teoriaa tehokkaasti ja johdonmukaisesti käytännön tilanteissa. Osoitat aktiivista roolia tiimiyrityksen kehittämisessä ymmärtäen eri roolien tärkeyden tiimiyrityksen kehityksessä. Osaat laatia yksityiskohtaisia suunnitelmia ja asettaa konkreettisia tavoitteita sekä toiminnallisesti että osaamisen kehittämisen näkökulmasta yhdessä tiimin kanssa. Osoitat kykyä johtaa omaa toimintaasi tavoitteiden mukaisesti. Olet asettanut konkreettisia ja haastavia tavoitteita osaamisalueesi kehittämiseksi. Otat vastuuta omasta ja tiimin kehittymisestä. Toteutat asiakasprojekteja, jotka osoittavat erinomaista kykyäsi soveltaa teoriaa käytäntöön johtaen ja toimien osana tiimiä. Käytännön kokeilusi ja teoreettinen osaamisesi luovat pohjaa uuden tiedon luomiselle. Reflektiosi ja itsearviointisi ovat syvällisiä ja niiden kautta tunnistat selkeästi omat vahvuutesi ja kehityskohteesi. Kirjallinen viestintäsi ja tulosten esittämisesi on johdonmukaista ja virheetöntä. Laajennat aktiivisesti verkostoasi, osoittaen ymmärrystä verkoston merkityksestä ja sen tehokkaasta hyödyntämisestä. Yrityskulttuurin kehittämisessä osoitat vahvaa ymmärrystä ja aktiivista roolia, edistäen positiivista ja inklusiivista työympäristöä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5

Sinulla on poikkeuksellisen vahva ymmärrys teoriasta osaamisalueeseen liittyen ja sovellat sitä luovasti ja innovatiivisesti käytännön tilanteissa. Olet tiimiyrityksen kehittämisen eturintamassa ymmärtäen syvällisesti eri roolien merkityksen ja vaikutuksen tiimiyrityksen kasvuun ja menestykseen. Laadit innovatiivisia ja kattavia kehityssuunnitelmia sekä asetat kunnianhimoisia oppimistavoitteita. Johdat itseäsi tuloksellisesti. Tavoitteesi osaamisalueesi kehittämiseksi ovat merkittäviä ja vaikuttavia yksilön ja tiimin oppimisessa. Tiimissä omaat erinomaiset yhteistyötaidot ja otat vastuuta tiimistä ja omasta oppimisesta. Toteutat asiakasprojekteja, jotka ovat esimerkillisiä teorian soveltamisessa käytäntöön. Luot uutta tietoa hyödyntäen teoreettista osaamistasi ja käytännön kokemuksiasi. Reflektiosi ja itsearviointisi ovat erinomaisia ja niiden kautta edistät jatkuvasti ammatillista kehitystäsi. Kirjallinen viestintäsi ja tulosten esittämisesi on loogista, kriittistä ja virheetöntä. Osoitat poikkeuksellista kykyä verkoston laajentamisessa ja hyödynnät verkostoa strategisesti osana ammatillista kasvua. Verkostosi edistävät merkittävästi myös tiimin ja tiimiyrityksen oppimista. Yrityskulttuurin kehittämisessä osoitat poikkeuksellista johtajuutta ja aloitteellisuutta, luoden kestäviä ja vaikuttavia kulttuurin muutoksia, jotka edistävät organisaation kokonaisvaltaista hyvinvointia ja menestystä.