Siirry suoraan sisältöön

SijoitustoimintaLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA58

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Ari Karsikas,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Opintojakson käytyäsi sinulla on keskeiset tiedot sijoitustoiminnan peruskäsitteistä ja teorioista.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
-Opiskelijalla on keskeiset tiedot suuntautumisvaihtoehtoon liittyvistä teorioista. Opiskelijalla on vähintään edistyneen aloittelijan taidot suuntautumisvaihtoehdon käytännön työtehtävistä.
Eettisyys
- kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.)
Ennakoiva kehittäminen
-osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Kestävä kehitys
Oppimaan oppiminen
-osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.

Opintojakson tavoite
Tällä opintojaksolla perehdyt sijoitustoimintaan ja rahoitusmarkkinoihin. Tunnet sijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät sijoitustoiminnan peruskäsitteet. Tiedät rahoitusmarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään rahoitusmarkkinoita ja -palveluita, osakkeita, obligaatioita, debentuureja, optioita, sijoitustoiminnan analyysimenetelmiä, sijoittajapsykologiaa sekä sijoitus- ja rahoitusstrategioita.

Opintojakso soveltuu osaksi finanssialan opintoja.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnet sijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät sijoitustoiminnan peruskäsitteet. Tiedät rahoitusmarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä ohjeistettuna.

Tyydyttävä 2
Tunnet sijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät sijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminan tilanteissa. Tiedät rahoitusmarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä ohjeistettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Tunnet sijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät sijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminan tilanteissa. Tunnet rahoitusmarkkinoita ja sinulla on valmiuksia niiden seuraamiseen, Tiedät rahoitusmarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä. Osaat etsiä yritykselle sopivat rahoitusinstrumentit harkintaa käyttäen.

Kiitettävä 4
Tunnet sijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät kattavasti sijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminnan tilanteissa. Tunnet syvällisesti rahoitusmarkkinoita ja sinulla on valmiuksia niiden seuraamiseen, Tiedät rahoitusmarkkinoiden peruselementit ja kykenet itsenäisesti arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä. Osaat etsiä yritykselle sopivat rahoitusinstrumentit harkintaa käyttäen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Tunnet sijoitustoiminnan merkityksen ja ymmärrät kattavasti sijoitustoiminnan peruskäsitteet ja osaat soveltaa tietoa eri sijoitustoiminnan tilanteissa. Tunnet syvällisesti rahoitusmarkkinoita ja sinulla on valmiuksia niiden seuraamiseen, Tiedät rahoitusmarkkinoiden peruselementit ja kykenet arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuotot ja riskit monipuolisesti argumentoiden. Osaat etsiä yritykselle sopivat rahoitusinstrumentit yrityksen sijoitus- ja rahoitusstrategian mukaisesti kriittistä harkintaa käyttäen.