Siirry suoraan sisältöön

APV ESGLaajuus (1 op)

Tunnus: HL00CA62

Laajuus

1 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kirsi Marjakoski,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson suoritettuasi osaat hahmottaa keskeisiä kestävän rahoituksen ja ESG:n näkökulmia ja niiden merkitystä sijoitustoiminnassa. Opiskelijan on kuitenkin hyvä tiedostaa, että ala kehittyy nopeasti ja lainsäädännön vaatimukset ovat jatkuvasti kasvamassa. Alan jatkuva seuraaminen on edellytys menestyksekkäälle kestävien sijoituspalvelujen tarjoamiselle niin institutionaalisille kuin yksityissijoittajillekin.

Opintojakson osaamiset
Eettisyys:Opiskelija kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
Liiketoimintaosaaminen: Opiskelijalla on laaja-alainen käsitys sisäisestä ESG:stä ja ajattelumalleista ja tunnusluvuista. liiketoiminnan tukena.
Kestävä kehitys: Opiskelija osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen, tässä erityisesti kestävä rahoitus -sääntelyn tuomat vaatimukset sijoituspalveluiden tarjoamiseen

Opintojakson tavoite
Tutkinto on osa finanssialaa ja sen suoritettuasi osaat hahmottaa keskeisiä kestävän rahoituksen ja ESG:n näkökulmia ja niiden merkitystä sijoitustoiminnassa.

Sisältö

Peruskäsitteet ESG:stä, ajattelumalleista, keskeisimmät tunnusluvut ja raportointiviitekehykset (mm SDG, GRI, TCFD)
Sijoituslähestymistavat ja tavoitteet erityisesti sijoitusnäkökulmasta
Kestävä rahoitus -sääntelyn tuomat vaatimukset sijoituspalveluiden tarjoamiseen eli
mitä ja missä vaiheessa sijoittajalle tulee asiasta mainita
miten salkunhoitajan pitää huomioida ESG-raportointi omassa toiminnassaan ja raportoinnissaan sekä
miten raportoidaan erityisesti asiakkaalle.

Lisäksi käydään läpi kuvausta markkinan koosta, kasvuvauhdista, tyypillisimmistä tuotteista ja sijoittamisen käytännöistä.

Esitietovaatimukset

Sinun tulee olla hyväksyttynä finanssialan suuntautumiseen ja täytettävä tietyt kriteerit opintomenestyksestä sekä suoritetuista opinnoista.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytysti suoritettu APV ESG -tentti.

Lisätiedot

Opintojakso on tarjolla vain finanssialan suuntautumisessa. Opintojakso suoritetaan itsenäisesti kulloistenkin APV1 vaatimusten mukaisesti ja suorituksen jälkeen haetaan sisällyttämistä tutkintoon. Opintojaksoa suorittamaan valitaan opiskelijat, joilla on edellytykset läpäistä tentti opintojen ohjeajan ja opintopistemäärän puitteissa.
APV1-tentin järjestävät yhteistyössä APV-sijoitustutkinnot Oy ja Aalto EE ja se suoritetaan verkossa.