Siirry suoraan sisältöön

Urheilijan yhteistyösuhteetLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CB28

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Juuso Hassi,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Tämä opintojakson tarkoituksena on, että opiskeleva urheilija oppii tunnistamaan oman urheilu-uransa taloudellisia mahdollisuuksia ja hän ymmärtää urheiluliiketoiminnan perusteet oman urakehityksensä näkökulmasta. Opiskelija hallitsee henkilökohtaisen markkinointisuunnitelman laatimiseen vaadittavat perusteet ja ymmärtää yhteistyökumppaneiden merkityksen ja odotukset.

Opintojakson suorittamisen jälkeen tunnistat opiskelevan urheilijan taloudelliset mahdollisuudet urheilu-uralla ja osaat soveltaa näitä tietoja omalla urheilu-urallasi.

Osaamisalueet ja osaamiset

Liiketoimintaosaaminen: Opiskelijalla on laaja-alainen käsitys liiketoiminnasta (markkinointi, palvelut, johtaminen, talous, juridiikka, jne.).

Oppimaan oppiminen: Arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.

Opintojakson oppimistavoitteet

Ymmärrät urheiluliiketoiminnan perusteet oman urakehityksen näkökulmasta. Osaat arvioida ja kehittää oman urheilu-uran taloudellisia mahdollisuuksia. Ymmärrät urheilijan yhteistyökumppanuus- ja managerisopimusten sisältöjä. Tiedät urheilijan yrittäjyyden, verotuksen ja sosiaalisen median mahdollisuuksista urheilu-uran tukena.

Sisältö

Opiskelevan urheilijan yhteistyösuhteisiin liittyvät teemat, kuten urheilumanagerointi, urheilumarkkinointi, sosiaalinen media, urheilijan yrittäjyys ja verotus.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat arvioida omaa osaamistasi, kehittää ja tehdä sitä näkyväksi yhteistyökumppaneille lisäarvoa tuottavaksi. Osaat arvioida yhteistyökumppanuksien tuomia mahdollisuuksia kriittisesti, hyödyntää niitä monipuolisesti ja viestiä ammattimaisesti eri sidosryhmien kanssa.

Lisätiedot

Vapaasti valittava opintojakso kilpaurheilevalle opiskelijalle. Tämä opintojakso yhdessä HL00CB27 Urheilijan hyvinvointi ja HL00CB29 Urheilijan urasuunnittelu opintojakson kanssa muodostavat urheilijoille tarkoitetun 15 opintopisteen opintokokonaisuuden. Kokonaisuudesta voi suorittaa 1–3 opintojaksoa. Suositeltu suoritusajankohta 2. lukuvuosi.