Siirry suoraan sisältöön

LiiketoimintasimulaatioLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA73

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kirsi Marjakoski,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
(Liiketoiminta)simulaatio parantaa ymmärrystäsi ja kykyäsi johtaa yrityksen liiketoimintaa dynaamisessa ja kilpailuhenkisessä ympäristössä. Tämän kurssin suoritettuasi sovellat erityisesti johdon laskentatoimen teoreettista tietoa ja kokemusta reaaliaikaisissa haasteissa (markkinoiden analysointi, kilpailun seuraaminen, kuluttajakysynnän ymmärtäminen, asiakaspalvelun rooli, ulkoasu, hinnoittelu, hankinta- ja investointipäätöksen toteuttaminen, kulujen seuranta sekä henkilöstöresurssn kehittäminen ja käyttö).

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen: Opiskelijalla on laaja-alainen ymmärrys pienyrityksestä (markkinointi, palvelut, johtaminen, laskentatoimi, talous jne.). Hän hallitsee tiedolla johtamisen päätöksenteon tukena.
Oppimaan oppiminen: Opiskelija arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisessa oppimisympäristössä (simulaatioalusta). Hän ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.
Työelämässä toimiminen: Opiskelija osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia. Hän osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa. Hän myös hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
Ennakoiva kehittäminen: Opiskelija ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa. Hän osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.
Eettisyys: Opiskelija ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus: Opiskelija kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

Opintojakson tavoite
Sinä (ja tiimisi) arvioitte liiketoimintavaihtoehtoja käytettävissä olevien tietojen perusteella, sovellatte strategioita ja suunnittelette, dokumentoitte, kommunikoitte ja perustelette päätöksiäsi johdon laskentatoimen ja liiketoimintatiedon avulla. Päätöksesi johtavat liiketoiminnan kannattavuuteen ja menestykseen (simulaatiossa) tietyillä kriteereillä mitattuna.

Sisältö

Opintojakson aikana tarkastelet, analysoit ja ymmärrät kriittisesti simulaation alustalta saatavaa tietoa (markkinaraportit ja yritysten tuloslaskelmat ja taseet) sekä akateemisista ja ammattimaisista liiketoiminnallisista lähteistä vähittäiskauppaa koskevia tietoja päätöksiä varten. Käytät tieteenalakohtaista ja tieteidenvälistä tietoa analysoidaksesi liiketoiminnan haasteita ja trendejä ehdottaaksesi tai ryhtyäksesi toimiin palvelu- ja vähittäiskaupan simuloidussa markkinassa.
Strateginen päätöksenteko, vähittäiskaupan liiketoiminnan dynamiikka, ulkoistaminen, kilpailun benchmark, talouden ja organisaation hallinta, liiketoimintaanalytiikka, liiketoimintaraportointi ja markkinointianalytiikka.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osana tiimiäsi arvioit liiketoimintavaihtoehtoja käytettävissä olevien tietojen perusteella, sovellat strategioita ja suunnittelet, dokumentoit, kommunikoit ja perustelet päätöksiäsi johdon laskentatoimen ja liiketoimintatiedon avulla. Päätöksesi johtavat liiketoiminnan kannattavuuteen, ja myös osittain muuhun menestykseen (simulaatiossa) muilla kriteereillä mitattuna. Osoitat yrittteliäisyyttä ja sitoutumista tehtävään.

Lisätiedot

Simulaatiota käytetään edistyneissä perustutkinto-, jatko- ja johtotason MBA-ohjelmissa korkeakouluissa ja yrityskoulutusohjelmissa. Alusta tarjoaa mahdollisuuden kokea erilaisia strategisia asetelmia yrityksen kannalta oleellisten päätösten toteuttamiseen.