Siirry suoraan sisältöön

Yritysohjelmistot 2Laajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA55

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Teija Koskinen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Kun olet opiskellut tämän opintojakson sisällön, olet syventänyt sekä käytännön osaamistasi että teoreettista osaamistasi yrityksen toiminnalle tärkeistä tietojärjestelmistä. Hallitset toiminnanohjausjärjestelmien ja relaatiotietokantojen perusteet. Tunnistat yleisimmät toiminnanohjausjärjestelmät, osaat siirtää tietoa järjestelmästä toiseen ja pystyt tuottamaan analysoitavaa tietoa liiketoiminnan eri tarpeisiin. Hallitset edistyneen raportoinnin eri järjestelmistä sekä operatiiviseen että strategiseen päätöksentekoon.

Opintojakson osaamiset

Liiketoimintaosaaminen
Opiskelijalla on keskeiset tiedot suuntautumisvaihtoehtoon liittyvistä teorioista. Opiskelijalla on vähintään edistyneen aloittelijan taidot suuntautumisvaihtoehdon käytännön työtehtävistä.
Opiskelija hallitsee tiedolla johtamisen päätöksenteon tukena.

Oppimaan oppiminen
Opiskelija arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.
Opiskelija osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.

Työelämässä toimiminen
Opiskelija osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
Opiskelija hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.

Opintojakson osaamistavoite
Opiskeltuasi opintojakson hallitset toiminnanohjausjärjestelmien yleisrakenteet ja teorian, hahmotat relaatiotietokantojen merkityksen tietojärjestelmien toiminnalle, ymmärrät tietoajojen merkityksen raportoinnissa ja osaat tuottaa raportteja strategisen ja operatiivisen päätöksenteon tarpeisiin.

Sisältö

ERP teoria
ERP-järjestelmän toiminta
Raportointinäkymä
Tietoajot PowerBIhin järjestelmästä
Järjestelmien käytön kytkentä yrityksen toimintaan
Relaatiotietokantojen ja SOL:n perusteet.

Esitietovaatimukset

O365- tai GSuite palvelun hallinta, tiedonsiirron perusteiden hallinta

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Hahmotat toiminnanohjausjärjestelmiin liittyvän teoriakokonaisuuden. Pystyt toimimaan ohjatusti toiminnanohjausjärjestelmäympäristössä. Tiedät toiminnanohjausjärjestelmien rakenteen ja ymmärrät perustasolla järjestelmien toiminnan. Pystyt siirtämään tietoa eri järjestelmien välillä ohjatusti valmiiden siirtomoduulien avulla ja osaat ohjatusti tuottaa raportteja strategista ja operatiivista päätöksentekoa varten.

Tyydyttävä 2
Ymmärrät toiminnanohjausjärjestelmiin liittyvän teoriakokonaisuuden. Pystyt toimimaan ohjatusti toiminnanohjausjärjestelmäympäristössä. Ymmärrät toiminnanohjausjärjestelmien rakenteet ja ymmärrät niiden toiminnan sekä tietokantojen liittymisen toiminnanohjausjärjestelmiin ja niiden toimintaan. Osaat siirtää tietoa itsenäisesti valmiiden siirtomoduuleiden avulla ja osaat ohjatusti tuottaa raportteja strategista ja operatiivista päätöksentekoa varten.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Hallitset toiminnanohjausjärjestelmiin liittyvän teoriakokonaisuuden. Pystyt toimimaan itsenäisesti toiminnanohjausjärjestelmäympäristössä. Ymmärrät toiminnanohjausjärjestelmien rakenteet ja ymmärrät niiden toiminnan sekä tietokantojen rakenteet osana toiminnanohjausjärjestelmiä ja niiden toimintaa. Pystyt siirtämään tietoa itsenäisesti valmiiden siirtomoduuleiden avulla ja tuottamaan raportteja strategista ja operatiivista päätöksentekoa varten.

Kiitettävä 4
Hallitset toiminnanohjausjärjestelmiin liittyvän teoriakokonaisuuden laajasti. Pystyt toimimaan itsenäisesti toiminnanohjausjärjestelmäympäristössä. Ymmärrät toiminnanohjausjärjestelmien rakenteet ja hahmotat järjestelmäkokonaisuuden muodostumisen eri osista. Ymmärrät relaatiotietokantojen toiminnan osana toiminnanohjausjärjestelmää. Pystyt siirtämään tietoa eri järjestelmien välillä ohjatusti sovellusten avulla sekä ohjatusti alustariippumattomasti. Pystyt itsenäisesti tuottamaan raportteja yrityksen päätöksentekoa varten

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Hallitset ja pystyt kehittämään toiminnanohjausjärjestelmiin liittyvää teoriakokonaisuutta laajasti. Toimit itsenäisesti toiminnanohjausjärjestelmäympäristössä. Hallitset toiminnanohjausjärjestelmien rakenteet ja niiden väliset yhteydet. Hallitset relaatiotietokantojen perusteet ja ylläpidon sekä tietokantojen merkityksen toiminnanohjausjärjestelmille. Pystyt siirtämään tietoa eri järjestelmien välillä alustariippumattomasti. Osaat tuottaa raportointitietoa sekä kehittää itsenäisesti niiden sisältöä asetettujen tavoitteiden mukaisesti yrityksen päätöksentekoa varten.