Siirry suoraan sisältöön

YritysrahoitusLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CA59

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kirsi Marjakoski,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opiskeltuasi tämän opintojakson pystyt työskentelemään tehtävissä, joissa tarvitaan osaamista yrityksen rahoituksesta.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen; Opiskelijalla on keskeiset tiedot finanssialaan liittyvistä teorioista ja regulaatiosta. Opiskelijalla on vähintään edistyneen aloittelijan taidot rahoiuksen käytännön työtehtävistä.
Oppimaan oppiminen: Opiskelija osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.
Ennakoiva kehittäminen: Opiskelija osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia rahoitusratkaisuja tulevaisuutta ennakoiden.
Eettisyys: Opiskelija kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä finanssialan ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus: Opiskelija osaa seurata ja hyödyntää finanssialan kansainvälistä kehitystä työssään.
Kestävä kehitys: Opiskelija osaa käyttää finanssialaan liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen.


Opintojakson tavoite
Tällä opintojaksolla tutustut yritysrahoituksen perusteisiin. Ymmärrät rahoituksen merkityksen yritykselle. Hallitset tärkeimmät rahoitukseen liittyvät käsitteet ja osaat soveltaa rahoitukseen liittyviä analyysimenetelmiä. Osaat arvioida yrityksen rahoitustapreita ja löytää rahoitusta soveltuvista lähteistä.

Sisältö

Opintojakson sisältö käsittää rahoitusmarkkinat, rahoituksen lähteet, rahoitusinstrumentit, tuotto ja riski, investoinnit, riskienhallinta, rahoitusrakenne, rahoituspäätökset, rahoitussuunnittelu sekä tilinpäätöstietojen hyödyntäminen rahoituksen näkökulmasta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Ymmärrät rahoituksen merkityksen yritykselle. Hallitset rahoituksen peruskäsitteet ja osaat sovelta joitakin rahoituksen analyysimenetelmiä. Pystyt arvioimaan yrityksen rahoitustarpeen ja löytämään rahoitusta eri rahoituslähteistä.

Tyydyttävä 2
Ymmärrät rahoituksen merkityksen yritykselle. Hallitset rahoituksen peruskäsitteet ja osaat sovelta useita rahoituksen analyysimenetelmiä. Pystyt arvioimaan yrityksen rahoitustaroeen ja löytämään rahoitusta eri rahoituslähteistä kannattavalla tavalla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Ymmärrät rahoituksen merkityksen yritykselle ja osaat analysoida yrityksen rahoitustilannetta. Hallitset rahoituksen tärkeimmät käsitteet ja osaat sovelta useita rahoituksen analyysimenetelmiä. Pystyt arvioimaan yrityksen rahoitustarpeen ja löytämään rahoitusta eri rahoituslähteistä kannattavalla tavalla. Pystyt raportoimaan tästä ohjeita noudattaen.

Kiitettävä 4
Ymmärrät rahoituksen merkityksen yritykselle ja osaat analysoida yrityksen rahoitustilannetta monista eri näkökulmista. Hallitset rahoituksen käsitteet ja osaat arvioida sopivimmat rahoituksen analyysimenetelmät eri tilanteisiin Pystyt arvioimaan yrityksen rahoitustarpeen käyttäen erilaisia tekniikoita. Pystyt arvioimaan erilaisia rahoituslähteitä ja parhaimman joka tilanteeseen Pystyt raportoimaan tästä tehokkaasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Ymmärrät rahoituksen merkityksen yritykselle ja osaat analysoida yrityksen rahoitustilannetta monista eri näkökulmista. Hallitset rahoituksen käsitteet ja osaat arvioida sopivimmat rahoituksen analyysimenetelmät eri tilanteisiin Pystyt arvioimaan yrityksen rahoitustarpeen käyttäen erilaisia tekniikoita. Pystyt arvioimaan erilaisia rahoituslähteitä ja parhaimman joka tilanteeseen Pystyt kehittämään raportointikäytänteitä ja olemaan vastuussa yrityksen rahoitksesta ja raportoimaan siitä eri sidosryhmille.